۱۳۹۲/۸/۸

مومبای زیر سلطه بازیکنان افغانستان، بارکزی و هاتفی نیز حرفه ای شدند


حشمت الله بارکزی و آرش هاتفی دو بازیکن ملی پوش افغانستان به تیم باشگاهی مومبای اف سی پیوستند. قبل بر این، اسلام امیری و سنجر احمدی نیز به این تیم پیوسته بودند. با داشتن چهار بازیکن ملی پوش افغانستان، مومبای اف سی تحت تسلط تفکر فوتبال افغانستانی قرار گرفته است. 

به نوشته فیسبوک آرش هاتفی، وی یک قرارداد یک ساله با این باشگاه امضاء کرده است. آرش هاتفی در زمان حضور در دانشگاه کالیفرنیا-دیویس، در تیم فوتبال این دانشگاه بازی می کرد. اما بعد از آن در هیچ باشگاهی عضویت نداشت و تنها در تورنمنتی که بین تیم های افغان آمریکا هر سال یک مرتبه صورت می گرفت  اشتراک می کرد. شامل نبودن در یک تیم حرفوی و انجام ندادن تمرینات لازم، حضور آرش هاتفی در تیم ملی فوتبال افغانستان را نیز زیر سوال قرار داده بود. با پیوستن به مومبای  اف سی، هاتفی قدم بزرگی برای تداوم حضور در ترکیب تیم ملی برداشته است. 

حشمت الله بارکزی که اخیراً در فصل دوم مسابقات برتر افغانستان به طور مشترک با حمید الله کریمی آقای گل مسابقات شد، در تیم فروزی و شاهین آسمایی بازی می نمود. بارکزی چندین سال پیش در ترکیب تیم ملی قرار داشت اما عملکرد ضعیف باعث شد تا وی از ترکیب تیم ملی کنار گذاشته شود. با این حال، وی از سال گذشته نمایش قابل قبولی در تیم فروزی داشت و با اینکه هنوز از نگاه وزن به مرحله ایدآل رسیده است، اما وی سرعت قبلی خود را بازیافته است و به همین خاطر در ترکیب تیم ملی فوتبال کشور نیز قرار گرفته است. 

حضور چهار ملی پوش افغانستان در تیم مومبای اف سی نشان می دهد که این تیم به ارزش بازیکنان افغانستان پی برده است و با توجه به اینکه قرارداد با بازیکنان افغانستان به نسبت قرارداد با بازیکنان آفریقایی به مراتب ارزانتر تمام می شود، این تیم با سرمایه گذاری کمتر، ترکیب قوی آماده ساخته است. 

اسلام امیری سومین فصل حضور خود در مومبای اف سی را تجربه می کند و اکنون بازوبند کاپیتانی را نیز در شانه دارد. سنجر احمدی نیز از شروع فصل به مومبای اف سی پیوسته و تا اینجای کار دو گل نیز به ثمر رسانده است.

با این حال، نکته قابل ابهام این است که مومبای اف سی تحت چه شرایطی توانسته است چهار بازیکن خارجی را از افغانستان به خدمت بگیرد. نظر به قوانین لیگ هند، هر باشگاه تنها می تواند چهار بازیکن خارجی استخدام کند که حداقل یکی باید از کشورهای آسیایی باشد. مومبای اف سی یک بازیکن از غنا، یک بازیکن از نیجریه و دو بازیکن از افغانستان را در اختیار داشت. باید منتظر بود و دید که موقف رسمی مومبای اف سی در مورد به استخدام گرفتن دو بازیکن خارجی دیگر چیست. به احتمال زیاد، مقررات طوری تفسیر شده است که هر باشگاه می تواند بازیکنان خارجی بیشتر از چهار داشته باشد، اما در داخل زمین هیچ گاه بیش از چهار بازیکن خارجی در ترکیب تیم قرار نداشته باشند.

۱۳۹۲/۸/۶

قحط الرجال در ورزش افغانستان، کرام الدین کریم رئیس کمیته المپیک کشور شد


به گزارش صفحه فیسبوک فدراسیون فوتبال افغانستان، سارنوال کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال و والی پنجشیر طی حکمی به ریاست کمیته ملی المپیک و ورزش افغانستان از سوی ریاست جمهوری مقرر شده است. این تقرر بعد از استعفای ظاهر اغبر رئیس قبلی این اداره صورت می گیرد. 

آقای اغبر در حدود سه سال پیش از سوی مجمع عمومی کمیته ملی المپیک به این مقام انتخاب شده بود. هنوز معلوم نیست که آقای کریم به حیث رئیس دایمی تعیین شده است یا انتخابات برای ریاست کمیته ملی المپیک انجام خواهد شد.

با توجه به اینکه آقای کریم پست ریاست فدراسیون فوتبال و ولایت پنجشیر را نیز به عهده دارد، تصمیم ریاست جمهوری مبنی بر تقرر ایشان به ریاست المپیک قابل تعمق است. این تقرر یاد آور مقوله "قحط الرجالی" در ورزش کشور است.

احتمالا پیروزی های اخیر تیم ملی فوتبال کشورمان رئیس جمهور را متقاعد ساخته باشد که آقای کریم می تواند روند موفقیت را به کمیته ملی المپیک نیز برساند. 

۱۳۹۲/۸/۴

متن بیانیه جنرال ظاهر اغبر بعد از استعفا


 بسم الله الرحمن الرحیم 
 
مردم شریف و نجیب افغانستان، جامعه ورزشی و همکاران رسانه یی،
 
خوشحالم در حالی این نامه را به شما می نویسم که ریاست عمومی تربیت بدنی، سپورت و کمیته ملی المپیک و جامعه ورزشی افغانستان به یک نهاد نام آور و افتخار آفرین تبدیل شده است.

جای مسرت و خشنودی است که طی بیشتر از چهار سال گذشته در همراهی و همسویی با جامعۀ ورزشی افغانستان افتخار رهبری یک تیم متعهد به منافع افغانستان را داشته ام که کاروان ورزش را از جایگاهی به دور افتاده از نظر مردم و حاشیه یی، به متن قضایا و زندگی عادی مردم افغانستان کشانده اند. باور دارم که دستاوردهای روز افزون جامعۀ ورزشی افغانستان در نبود تعهد و تخصص لازم برای مدیریت و پیشبرد امور، بستر مناسبی نمی یافت. امتیاز چنین دستاوردی اکنون مال همۀ کسانی است که مخلصانه برای ساختن بینادهای اساسی ورزش جهاد سازندگی را راه انداخته اند. 

وضعیت اسفبار امکان ورزشی، فرسوده گی مدیریت ساختارهای ورزش، خویش خوری و فساد سالاری در روزگارانی نه چندان دور به همه کس معلوم و هویدا بود. اما فورمول موفقی که به کار بسته شد، ما و جامعه ورزشی کشور را فرصت داد تا ظرفیت های ورزشکاران و ساختارهای ورزشی را در سطح منطقه یی و جهانی آن به نمایش بگذاریم. امروز اکثریت فدراسیون های ورزشی کشور صاحب دفاتر، جمنازیوم ها و امکان ورزشی است، ورزش از حاشیه های به متن زندگی مردم برگشته است، دختران وپسران جوان در یک فضای کاملاً اخلاقی همه روزه به تمرینات ورزشی شان می پردازند و خانواده ها با کمال اعتماد فرزندان شان را روانۀ ورزشگاه ها می کنند، جایگاه ورزشکاران ملی کشور از شهروندان عادی به سفیران صلح و فرهنگ ارتقا یافته است و رسانه ها در همراهمی با مردم به طور روزافزونی از پیشرفت های ورزشی استقبال می کنند و شعور وشعف ناشی از پیروزی های ورزشی در هر سطحی به مردمی که هیچ بهانه ای برای دلخوشی ندارند فرصت شادمانی و سرور می دهد و همبستگی و همدلی را تقویت می کند.

بحث چگونگی مقایسۀ ساخت و ساز اماکن ورزشی کاری است که با مطالعۀ تاریخ هشتاد ساله این نهاد، مردم و رسانه ها می توانند در بارۀ آن داوری کنند و نیازی به پرداخت در مورد آن، حد اقل از جانب من حس نمی شود.

با این حال متاسفانه دیده می شود که هنوز در کشور ما پیشرفت ها و کارایی ها، حسادت و عقده بر می انگیزد. به جای این که از چنین سازنده گی ها حمایت صورت گیرد، فرا راه آن سد می سازند و سنگ می اندازند. برخوردهای دوگانۀ حلقات مشخصی از حکومت که متاسفانه فرصت فراوانی برای حکایت گفتن نزد رییس جمهوری کشور دارند، نه تنها مشوره های سالمی برای حمایت و تقویت ورزش نیست بلکه در واقع صدور یک جنگ داخلی و نزاع بالقوه در صفوف جامعه ورزشی افغانستان پنداشته می شود. خط کشی های ناعادلانه میان ورزش های کشور احتمالا در بلندمدت هیچ دستاوردی نخواهد داشت و تنها نفاق و دوگانگی را در میان جامعۀ ورزشی کشور فربه خواهد نمود و باعث رکود در روند پیشرفت ورزش خواهد گردید.

 من باور دارم که بخشی از این سناریو سازی های سیاسی که آسیب کلان آن متوجه جامعۀ ورزشی کشور است، شخص مرا هدف گرفته است. بنا بر این هیچ گاهی در مدت بیشتر از 32 سال خدمت و مبارزه برای کشورم، منافع مردم و کشورم را بر منافع شخص خودم ترجیح داده ام و اکنون نیز باور دارم که هیچ ارزشی بیشتر از رفاه ، آرامش و عزت جامعه ورزشی افغانستان برایم ارجمند نیست. می خواهم به جای این که آرامش و همبستگی جامعۀ ورزشی افغانستان و ساختار های ورزشی کشور قربانی توطئه ریزی های حسادت آمیز و عقده انگیز یک اقلیت بیمار شود، خودم با کمال افتخار این قربانی را بپذیرم و از سمت ریاست عمومی تربیت بدنی و سپورت استعفا بدهم. 

از همکاری همه همکاران گرامی و مهربانم سپاس گزارم. برای ورزشکاران عزیز آرزوی پیروزی های بزرگ دارم.
 
با احترام 
دگر جنرال محمد ظاهر اغبر

ظاهر اغبر استعفا داد، احتمال جایگزین شدن وی توسط سارنوال کرام الدین کریم


جنرال ظاهر اغبر رئیس تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک افغانستان از مقامش به حیث رئیس تربیت بدنی و ورزش استعفا کرد. او که چهار سال پیش به این مقام منصوب شد امروز استعفایش را اعلان نمود. وی در بیانیه اش تنها به استعفا از پست ریاست تربیت بدنی و ورزش اشاره کرده است و نگفته است که وی از ریاست المپیک نیز کنار خواهد رفت یا خیر.

وی در مصاحبه ای گفت که علیه وی یک جنگ اعلان نشده در جریان است و وی نمی خواهد با تداوم کار در پستش در تخریب دستاورهای ورزشی افغانستان دخیل باشد. 

گفته می شود سارنوال کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال، جایگزین ظاهر اغبر خواهد شد. اما هنوز معلوم نیست که آیا آقای کریم در سمت ریاست فدراسیون فوتبال و ولایت پنجشیر نیز هم چنان به وظیفه ادامه خواهد داد یا خیر. 

در اوایل اشغال وظیفه، آقای اغبر خیلی خوب ظاهر شد و دستاورهای فراوانی داشت، اما به مرور زمان وی در مقابل یک تعداد فدراسیون ها موقف گیری کرد و این کار باعث تنش در ورزش افغانستان شد. تحت رهبری ظاهر اغبر بود که مدال طلای تکواندوی افغانستان در مسابقات تکواندوی جوانان المپیک واپس گرفته شد. گفته می شود وی با ارسال یک تعداد اسناد زمینه این عمل را مساعد ساخته بود، زیرا از این طریق می خواست غلام ربانی ربانی، رئیس پیشین فدراسیون تکواندو را از المپیک دور سازد. 

وی هم چنین با فدراسیون فوتبال تا همین اواخر میانه خوبی نداشت. وی اتاق های متعلق به فدراسیون فوتبال در محوطه کمیته المپیک را گرفت و هم چنین مسابقاتی را در ورزشگاه غازی راه اندازی کرد که از سوی فدراسیون فوتبال به رسمیت شناخته نمی شد. وی هم چنین به تیم های فوتبال اجازه نمی داد تا از چمن مصنوعی ورزشگاه غازی استفاده کنند. 

از یک سال پیش اما روابط وی با فدراسیون فوتبال خوب شد و وی در محافل مربوط به فوتبال شرکت می کرد و حمایت خود را از فدراسیون فوتبال نیز اعلان کرده بود. با این حال، به نظر می رسید در این اواخر بار دیگر رابطه وی با فدراسیون فوتبال خراب شده است. 

روز پنجشنبه به تحریک فدراسیون فوتبال، یک تعداد بازیکنان فوتبال علیه کمیته المپیک دست به تجمع زدند. آنها از اینکه کمیته المپیک اجازه استفاده از ورزشگاه غازی را برای انجام مسابقات فوتبال دسته اول کابل نداده، معترض بودند. آنها مدعی بودند که در این ورزشگاه به جای فوتبال، مسابقات کشتی برگزار می شود. 

ریاست کمیته ملی المپیک یک وظیفه انتخابی است.

۱۳۹۲/۸/۳

لیگ کابل شروع شده است، فدراسیون بی توجه و بی علاقه


لیگ برتر کابل مدت هاست آغاز شده است، اما نه فدراسیون فوتبال در این مورد خبررسانی نموده است و نه دیگر رسانه ها. به نظر می رسد افغانستان باید به همان مسابقات برتر که تنها دو ماه طول می کشد تکافو کند. فدراسیون فوتبال افغانستان تا حال نه به لیگ کابل و نه به لیگ های ولایتی امسال توجه نکرده است و حتی برگزاری این مسابقات را هم پخش نمی نماید. بر خلاف مسابقات برتر که پخش تلویزیونی دارد و برای برگزار کنندگان معاش داده می شود، در مسابقات لیگ کابل و لیگ های ولایتی پولی پرداخت نمی شود. شاید این عمده ترین دلیل عدم توجه و علاقه فدراسیون فوتبال به لیگ های باشگاهی باشد و در عوض تمام تمرکز را به مسابقات برتر که تنها هفت هفته طول می کشند مبذول داشته است.

در لیگ برتر کابل، مسابقات باز هم به شکل گروهی برگزار می شود. چهارده تیم در این لیگ اشتراک دارند و این چهارده تیم به دو گروه هفت تیمی تقسیم شده اند. در ختم مسابقات گروهی، دو تیم از هر دو گروه به نیمه نهایی راه پیدا می کنند و به این ترتیب برنده مسابقات نیمه نهایی به مسابقه نهایی راه خواهند یافت. 

در ختم مرحله گروهی، دو تیم که در گروه خود هفتم شده اند به دسته الف کابل سقوط می کنند. هم چنین، تیم های ششم هر گروه با هم مسابقه می دهند و بازنده آن مسابقه نیز به دسته الف سقوط خواهد کرد. 

این مسابقات از هفته دوم ماه سپتمبر شروع شده است و قبل از عید قربان، هر هفته چهار مسابقه صورت می گرفت. این مسابقات تا قبل از عید در ورزشگاه غازی برگزار می شدند. 

مسابقات دسته الف کابل نیز هم زمان با لیگ برتر کابل شروع شده است.

۱۳۹۲/۸/۱

فوتبال سیاسی، مداخله کرزی میتواند فوتبال افغانستان را منحرف سازد


مداخله رئیس جمهور کرزی در امور فدراسیون فوتبال افغانستان می تواند برای فوتبال کشورمان خطرساز باشد. اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال لازم می داند که هیچ دولتی در امور فدراسیون فوتبال خود دخالت نموده نمی تواند، زیرا فدراسیون های فوتبال در سراسر جهانی نهادهای غیر دولتی مستقل هستند. هر گاه چنین مداخله ای صورت گیرد، فیفا صلاحیت دارد تا عضویت فدراسیون مربوطه را به تعلیق در آورد و از اشتراک تیم های ملی و باشگاهی آن کشور در مسابقات بین المللی جلوگیری نماید. هم چنین، به نسبت نحوه تصمیم، اشتراک فدراسیون عضو در کانگرس فیفا و سایر نشست های فیفا می تواند به تعلیق در آید. تعلیق در کمک های فیفا به فدراسیون عضو از دیگر تبعات مداخله دولت در امور فدراسیون های فوتبال است. 

روز گذشته و بعد از اینکه دولت عراق از انصراف تیم ملی این کشور از مسابقات خلیج خبر داد، کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون این کشور هشدار داد. قرار بود مسابقات خلیج در شهر بصره صورت گیرد، اما روسای فدراسیون های کشورهای خلیج به طور دسته جمعی تصمیم گرفتند که محل مسابقات، به سبب عدم آمادگی بصره و محرومیت عراق از میزبانی مسابقات بین المللی، از بصره به جده عربستان سعودی انتقال یابد. این تصمیم با خشم دولت عراق مواجه شد، طوری که دولت اعلان کرد عراق در مسابقات خلیج شرکت نمی کند، تصمیمی  که واکنش کنفدراسیون فوتبال آسیا را به همراه داشت.

بعد از قهرمانی تیم ملی فوتبال افغانستان در مسابقات جنوب آسیا، دولت افغانستان نیز در امور فدراسیون فوتبال دخالت کرده است، دخالتی که ادامه آن می تواند به تعلیق و زیان فوتبال در کشور تمام شود. 

در جریان مسابقات جنوب آسیا، یوسف کارگر، مربی تیم ملی فوتبال افغانستان، اعلان کرد که در صورت قهرمانی افغانستان در این مسابقات، وی از مقامش کناره گیری می نماید. افغانستان قهرمان شد و اما تصمیم آقای کارگر نیز تغییر کرد. وی علت پشیمان شدن از تصمیم خود را فشار بازیکنان تیم ملی فوتبال و رئیس جمهور کرزی بر وی  برای باقی ماندن به حیث مربی، عنوان کرده است.

تقاضا و فشار بازیکنان تیم ملی ارزشی ندارد، زیرا هر بازیکن به خاطر دلخوش ساختن مربی خود به تعریف و توصیف وی می پردازد و این چیز غیر عادی نیست. اما نکته مهم در این است که رئیس جمهور با چه صلاحیتی دست به چنین کاری زده است. تقاضا یا فشار رئیس جمهور و سایر مقامات می تواند به حیث مداخله در امور فدراسیون تعبیر و تفسیر شود. فوتبال افغانستان که تازه قدم های کوچکی در جهت موفقیت برداشته توانا و تحمل محرومیت و تعلیق را ندارد و از هر اقدامی که سبب منحرف ساختن فوتبال در کشور می شود باید جلو گیری شود. آقای کرزی همان طور که با سیاسی شدن دانشگاه ها مخالف است، نباید فوتبال و در کل ورزش را سیاسی سازد.

البته رئیس جمهور می تواند فوتبال را دوست داشته باشد و از آن حمایت کند، اما نباید اقداماتی نماید که به حیث مداخله تلقی شود. 

آقای کارگر که به حیث معاون فنی فدراسیون فوتبال کار می نماید خوب می داند که عواقب چنین مداخلاتی برای فوتبال کشور سخت است و نباید از تمایلات رئیس جمهور، به خاطر ماندن در پست مربیگری استفاده نماید.در این موارد، فدراسیون فوتبال باید به رئیس جمهور و مقاماتی که خواهان مداخله در امور فدراسیون هستند گوشزد نماید.

فوتبال ورزشی است که دوست داران زیادی دار و سیاست نباید در آن نقشی داشته باشد. فیفا به دنبال فوتبال غیر سیاسی است و فدراسیون فوتبال افغانستان نیز باید متوجه مقررات بین المللی در این مورد باشد.

۱۳۹۲/۷/۲۹

تدویر کورس مربیگری بی در کابل


کورس مربیگری جواز بی از سوی کنفدرانسیون فوتبال آسیا در فدراسیون فوتبال کشور دایر گردید. 

احمد شاه سایر مسوول نشرات فدراسیون فوتبال کشور به آژانس باختر گفت   این کورس بیست و یک روز ادامه می یابد و هفده مربی افغانستان در آن اشتراک کرده اند.

گفتنی است که شرکت کننده گان کورس متذکره  توسط اردشیرنعمت پور استاد ایرانی به طور عملی و نظری تدریس میگردند.

وعده سر خرمن، تا حال تنها 5% وعده کمک به تیم ملی فوتبال عملی شده است


مسوولان فدراسیون فوتبال کشور می گویند که تا کنون بخش عمدۀ کمک نقدی وعده شده از سوی مقامات ارشد دولتی، اعضای شورای ملی و تاجران به تیم ملی، عملی نشده است.  

محمد یوسف کارگر معاون فنی فدراسیون و مربی تیم ملی فوتبال، به آژانس خبری پژواک گفت: در صورتى که این وضعیت ادامه پیدا کند، تا آخر ماه جاری جزئیات این وعده خلافی افشا خواهد شد. تیم ملی فوتبال کشور، ۲۱ سنبله در مسابقه نهایی که در شهر کتماندو پایتخت نیپال برگزار شد، تیم ملی هندوستان را با نتیجۀ دو برصفر شکست داد و جام قهرمانی کشورهای جنوب آسیا را از آن خود کرد.
 
تيم ملى فوتبال بعد از کسب این مقام، به طور بی سابقه از سوی مردم استقبال گردید و افزون بر آن، رياست جمهورى، تاجران، مقام های دولتی، والیان و نمایندگان شورای ملی وعده دادند که حدود یک میلیون دالر را به اعضای این تیم کمک کنند.  در همین راستا، صندوق حمایت از تیم ملی فوتبال افغانستان به همکاری اتاق های تجارت و صنایع ایجاد شد؛ اما تا کنون جزئیات کمک های واریز شده به این صندوق مشخص نشده است.

اما سرمربى تيم فوتبال کشور، با اشاره به برخی وعده های کلان کمک از جمله ٧٠ هزار دالر از سوی شرکت داوی، ١٠٠ هزار دالر توسط شرکت کام ایر، ٢٠ هزار دالر از سوی عزیزی بانک و ٧٠ هزار دالر نیز توسط بانک بین المللی افغانستان، گفت که تا کنون ازمجموع کمک وعده داده شده، کمتر از پنج درصد پرداخت شده است.
 
کارگر با ابراز خرسندی از وعده های کمک نقدی به تیم ملی فوتبال، از آنان خواست تا به هدف تقويت بيشتر روحيۀ ورزشکاران، هرچه زودتر به وعده های شان عمل کنند. اما سرمربی تیم ملی خاطر نشان کرد که فدراسیون فوتبال افغانستان، در نظر دارد در صورتی که این وعده خلافی ها ادامه پیدا کند، نام تمام افرادی را که وعدۀ کمک داده؛ اما تا کنون نپرداخته اند، طی یک نشست خبری، با مردم در میان بگذارد.

حیمدالله یوسفزی دروازه بان ملی نيز تايید کرد که بخش بزرگ کمک های وعده شده، تا کنون پرداخت نگردیده است. وی گفت: "مردم فکر می کنند که بازیکنان تیم ملی میلیونر شده اند؛ اما به جز يکصد هزار افغانی (معادل 2 هزار دالر) کمک رییس جمهور، دیگر هیچ یک از کمک های وعده داده شده را دریافت نکرده ایم." 

مربی و بازیکنان تیم ملی فوتبال کشور، درحالی از وعده خلافی های مقامات حکومتی و تاجران شکایت دارند که قبل از این، قضیۀ مشابهی برای قهرمان تکواندوى کشور نیز پیش آده بود. روح الله نیکپا که قبل از این، در دو مسابقه المپیک چین و لندن با گرفتن مدال برنز، مقام سوم مسابقات تکواندو را به دست آورده، گفت که با مشکل مشابهی مواجه شده است. وی افزود که بعد از بازگشت از المپیک چین (درسال ٢٠٠٨) و دریافت مدال برنز، وعده های زیاد از سوی مقامات دولت، اعضای پارلمان و تاجران صورت گرفت؛ اما تا کنون ٨٠ درصد آن عملی نشده است.

منبع: آژانس خبری پژواک

۱۳۹۲/۷/۲۶

صعود افغانستان به قهرمانی 14 سال آسیا


تیم ملی فوتبال چهارده سال افغانستان به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی 14 سال آسیا در سال 2014 صعود کرد. افغانستان در مرحله گروهی توانسته بود نپال و بوتان را شکست دهد اما با نتیجه 2-1 در مقابل تاجیکستان شکست خورده بود. تاجیکستان در گروه اول شد و افغانستان دوم. 

در اول گفته شده بود که از هر گروه تنها یک تیم به مرحله بعدی صعود می کند، در حالیکه حالا به نظر می رسد 16 تیم در مرحله نهایی بازی می کنند. بر علاوه ازبکستان که میزبان مسابقات است، استرالیا هم بدون اینکه در مرحله مقدماتی اشتراک نماید، به مرحله نهایی دعوت شده است. 

عربستان، عراق، سوریه، ایران، پاکستان، افغانستان، جاپان، کوریای جنوبی، تیمور شرقی، مالیزیا، عمان، تاجیکستان، تایلند، کوریای شمالی، ازبکستان و استرالیا 16 تیمی هستند که در مسابقات سال آینده اشتراک می کنند. این 16 تیم در چهار گروهی چهار تیمی تقسیم شده و از گروه دو تیم به مرحله حذفی راه پیدا می کنند. 

تاریخ دقیق مسابقات هنوز معلوم نشده است.

یک پله سقوط، افغانستان در رده 133 جهان


با از دست دادن 4 امتیاز، تیم ملی فوتبال افغانستان در رده بندی این ماه فیفا، یک پله سقوط کرد. افغانستان در رده 133 جهان قرار گرفته است. با این که پیروزی 2-0 افغانستان در مقابل هند در این رده بندی در نظر گرفته شده است، اما باز هم افغانستان امتیاز از دست داده است، زیرا جدول رده بندی فیفا به اساس نتایج چهار سال اخیر است و و ارزش های مسابقات سال اول، دوم و سوم به ترتیب کمتر از ارزش سال چهارم هستند. 

افغانستان به مانند ماه گذشته مقام نزدهم خویش را در آسیا حفظ کرده و هنوز هم با تفاوت 19 پله از تیم دوم جنوب آسیا، مالدیو، پیش است. از کشورهایی که در جام چلنج آسیا شرکت دارند، تنها ترکمنستان که در مقام 125 است، از افغانستان بالاتر ایستاده است. 


۱۳۹۲/۷/۲۲

دو برد، دو باخت، تیم بانوان از صعود باز ماند



تیم بانوان زیر 17 سال افغانستان در آخرین بازی خود در رقابتهای فوتبال سوبروتو کاپ با وجود پیروزی در برابر تامیلنادو از صعود به دور بعدی این مسابقات باز ماند. تیم فوتبال بانوان افغانستان در آخرین بازی خود در گروه چهارم عصر یکشنبه (21 میزان) در رقابتهای سوبروتو کاپ موفق شد با سه گل تیم تامیلنادو را شکست دهد، اما با وجود این پیروزی از راهیابی به دور بعدی این رقابتها باز ماند. در این بازی آرزو حسینی دو بار و ثمر گل عزیزی یک بار برای افغانستان در این بازی گلزنی کردند. 
تیم نوجوانان بانوان افغانستان همچنین در بازی گذشته خود با قبول شکست دو بر صفر مقابل مغالایا شانس صعود به دور بعدی این رقابتها را از دست داده بود.

 تیم بانوان زیر 17 سال افغانستان که از 3 ماه بدین سو تشکیل شده است اولین تجربه خارجی خود را در رقابتهای سوبروتو کاپ کسب کرد که پیش از این در هیچ مسابقه خارجی شرکت نکرده بود. تیم بانوان زیر 17 سال افغانستان در پایان مرحله گروهی پنجاه و چهارمین دوره  سوبروتو کاپ با کسب دو برد و دو باخت به کار خود در این رقابتها خاتمه داد.

منبع: وبسایت فدراسیون فوتبال افغانستان

۱۳۹۲/۷/۲۰

شاهین آسمایی قهرمان شد، سیمرغ باز هم نائب قهرمان


در روزی که ورزشگاه فدراسیون فوتبال افغانستان مملو از جمعیت شده بود، شاهین آسمایی و سیمرغ البرز برای کسب عنوان قهرمانی و جایزه نقدی ۷۵۰۰۰۰ هزار افغانی رو در روی هم قرار گرفتند. 

قبل از این بازی تیم منتخب بانوان کابل و تیم فوتبال بانوان استقلال کابل رو در روی هم قرار گرفتند که تیم منتخب کابل 3-0 تیم استقلال را شکست داد. بر علاوه، تلویزیون طلوع از این فرصت به عمل آمده به خاطر نمایش برنامه های خود در داخل فدراسیون کمال استفاده را برد. یک تعداد خوانندگان که در یکی از برنامه های تلویزیون طلوع کار می کنند با شاگردانشان در میدان مسابقه حاضر شدند و ترانه "افغانستان" را خواندند. اما چیزی که تعجب همه را بر انگیخت حضور حنیف همگام و همکاران او و اجرای یک ترانه طنز بی مزه بود. 

با اینکه میان فدراسیون فوتبال افغانستان و موبی گروپ (که تلویزیو طلوع نیز شامل آن است) قرارداد امضا شده است، اما فدراسیون باید از تبلیغات غیر مرتبط به فوتبال که کاملاً به نفع این گروه رسانه ای است جلوگیری کند. ادامه چنین روند به چهره فوتبال کشور لطمه می زند. 

شاهین در سال گذشته حتی به مرحله حذفی مسابقات راه نیافته بود اما با حضور بازیکنان تازه در این فصل، از قبیل چهار بازیکن تیم ملی، آنها در مرحله گروهی مسابقات بهتر ظاهر شدند و حتی در مرحله نیمه نهایی، تیم مدافع عنوان قهرمانی، طوفان هریرود را از پیش رو برداشتند. با این هم، مسابقات آنها در مرحله نیمه نهایی بی چون و چرا نبود. اغماض داوران از خطاهای بازیکنان شاهین آسمایی، تهدید بازیکنان طوفان هریرود توسط مقامات فدراسیون فوتبال و استفاده بازیکن غیر قانونی توسط شاهین آسمایی اعتراض بازیکنان طوفان هریرود را به همراه داشت.

در طرف دیگر، سیمرغ البرز تجربه حضور در فینال را داشت که در آن بازی ۲ بر ۱ به طوفان هریرود بازی را واگذار کرده بود. در این بازی مهاجم این تیم فیاض عزیزی برای کسب کفش طلایی بهترین گلزن رقابت سختی با سایر رقبا خواهد داشت،  سیمرغ می خواست امسال با دست کامل پر به خانه برگردد. 

بیشتر فرصتها در نیمه اول بازی از آن شاهین بود به طوریکه آنها پشت سر هم این موقیعتها را از دست می دادند. در دقیقه ۱۳ ضربه سر امرالدین شریفی از بالای تیرک افقی گذشت، دو دقیقه بعد شوت مصطفی رضایی از سیمرغ از فاصله بیست متری به تیرک دوازه شاهین اصابت کرد و به اوت رفت. به طور عجیبی در نیمه اول تیرک های افقی دو بار دروازه ها را از خطر گل شدن نجات داد. در دقیقه ۲۳ ، شوت سنگین حشمت بارکزی از فاصله ۲۵ متری به تیرک دروازه برخورد کرد و ده دقیقه بعد ضربه سر عبید حبیبی که از روی یک ضربه آزاد به دست آمد نیز به تیرک دوازه اصابت کرد.

نیمه اول هیچ گلی را در بر نداشت.

اگر چه در نیمه دوم داستان خیلی فرق کرد. درست ۶ دقیقه از بازی گذشته ، مهاجم شاهین، مصطفی افشار دفاع میانی تیم شاهین را تحت فشار گذاشت طوریکه توانست توپ را از وی بگیرد و یک پاس زیبای عمقی را به پشت مدافعان ارسال کرد. بارکزی درست در جای مناسب صاحب توپ شد و خود را در یک موقعیت تک به تک با دروازه بان تیم سیمرغ دید و  با یک بغل پای زیبا، گل اول بازی را به ثمر رساند. بعد از گل او به سمت تماشاچی های شاهین برای جشن گلزنی خود رفت.

سمیرغ در نیمه دوم موقعیتهای کمی را ایجاد کرد. در دقیقه ۷۷ هوادارن سیمرغ وقتی که کاپیتان ندیم با یک سر توپ زیبا مدافع شاهین را جا گذاشت، منتظر یک گل بودند که شوت وی با فاصله اندکی از کنار تیرک عمودی عبور کرد و آنها را نا امید ساخت.

در دقیقه ۸۰،  بنظر می رسید که کار برای سیمرغ تمام شده، چون مدافع این تیم سهیل حکیمی بازیکن شاهین، افشار را در محوطه پنالتی سرنگون کرد. داور بلافاصله نقطه پنالتی را نشان داد. ضربه بارکزی را به خوبی دروازه بان سیمرغ، کوشانی دفع کرد و تیم خود را برای ۱۰ دقیقه دیگر امیدوار نگه داشت.

دفع این توپ واقعا مفید واقع شد، در دقیقه ۹۰ یک پاس چیپ زیبای پشت مدافعان مهاجم تعویضی تیم را صاحب توپ کرد، وی که فرار خوبی را از پشت مدافعان انجام داده  بود با یک ضربه گل مساوی تیم اش را در یک دقیقه ۹۰ زد.

بازی به وقتهای اضافه رفت.

درست ۳ گذشته از اولین ۱۵ دقیقه برخورد شدید دروازه بان سیمرغ با حشمت بارکزی منجر به یک ضربه پنالتی به نفع شاهین شد.  بازیکن تعویضی این تیم، محمود آزاد این توپ را تبدیل به گل کرد. ضربه زیبای او به زیر تیرک دروازه برخورد کرد و بعد از آن به درون دروازه رفت.برای جبران ضربه پنالتی که در نیمه اول بارکزی از دست داد، بارکزی با پاس زیبای توی عمقی که دریافت کرد در دقیقه ۱۰۴ با یک شوت سرکش از زاویه بسته گل دوم خودش و سوم تیم اش را وارد دروازه سیمرغ کرد.

این گل کار سیمرغ را تمام کرد و شاهین آسمایی را به قهرمانی رساند. 

بعد از ختم مسابقه اباسین سپی به خاطر بازی جوانمردانه تقدیر شد. هم چنین، حمید الله کریمی از طوفان هریرود و حشمت الله بارکزی با هفت گل زده بهترین گلزنان این فصل اعلان شدند و یک کفش طلایی رنگ به طور مشترک برای آنها داده شد. حشمت الله بارکزی هم چنین بهترین بازیکن این فصل انتخاب شد، انتخابی که شایسته وی هست.

۱۳۹۲/۷/۱۸

ارزیابی قبل از مسابقه: شاهین آسمایی مقابل سیمرغ البرز


شاهین آسمایی و سیمرغ البرز هر دو در گروه خود دوم شدند، اولی با هفت امتیاز و دومی با پنج امتیاز. این دو تیم در مسابقات رفت نیمه نهایی نیز بازنده بودند، اما در مسابقات برگشت هر دو توانستند بر علاوه جبران مسابقه رفت، یک گل بیشتر به ثمر برسانند و حریفان خود را شکست دهند. 

سیمرغ البرز در مسابقه اول 2-1 شکست خورد، اما در مسابقه برگشت و در دقیقه 119 یک پنالتی به دست آورد و مسابقه را در مجموع 4-3 برد تا به مسابقه نهایی راه پیدا نماید. 

سیمرغ البرز با چند مصدومیت گریبانگیر است، اما به لطف تغییر مقررات مسابقات، این تیم توانست بازیکنان جدید به جای بازیکنان مصدوم خود در ترکیبش اضافه کند.  این موضوع اندکی به این تیم انگیزه و قدرت مجدد داده است طوری که این تیم در مسابقه با عقابان هندوکش عملکرد قابل توجهی داشت.

شاهین آسمایی در مسابقه اول 2-0 از طوفان هریرود شکست خورد، اما در مسابقه برگشت 3-0 طوفان را شکست داد تا با نتیجه مجموعی 3-2 بر طوفان غلبه کند. این اولین باری است که شاهین به مسابقه نهایی مسابقات برتر می رسد. آنها با انگیزه بالا به مسابقه فردا می روند. شاهین در مسابقه قبلی خود، قهرمان فصل پیش را با سه گل شکست داده است. مربی این تیم نیز که بعد از اخراج علی جواد عطایی از مربیگری این تیم ادعاهای بلندی دارد، سخن از برد با تفاوت بیش از سه گل زده است. 

شاهین آسمایی در مسابقه فردا از حمایت تماشاچیان پایتخت نیز برخودار است، اما گفته می شود صدها علاقه مند تیم سیمرغ البرز نیز راهی کابل شده اند تا تیم مورد علاقه خود را در مسابقه فردا تشویق کنند. 

مسابقه فردا برای تعیین آقای گل این مسابقات نیز حیاتی است. حمید الله کریمی از طوفان هریرود در مسابقه امروز خود را هفت گله ساخت. فیاض عزیزی از سیمرغ البرز شش گله است و حشمت الله بارکزی از شاهین آسمایی نیز 5 گله است. باید دید آیا این دو بازی می توانند تعداد گلهای زده خود را از رقم هفت بیشتر سازند یا خیر. 

مسابقه فردا یک مسابقه فزیکی نیز هست. نقش داوری در این مسابقه از اهمیت بلندی برخوردار است. باید دید فدراسیون فوتبال ترجیح می دهد کدام داور قضاوت این مسابقه مهم را به دوش گیرد. 

مسابقه فردا ساعت 2:30 عصر شروع می شود، اما نشرات تلویزیون یک ساعت قبلتر آغاز می گردد.

طوفان عقابان را در نوردید، حامدی پاسخ منتقدان را داد


عقابان هندوکش و طوفان هریرود برای کسب مقام سومی مسابقات برتر امروز در ورزشگاه فدراسیون فوتبال افغانستان رو در روی هم قرار گرفتند. هر دو تیم  از عدم حضورشان در فینال رنج می بردند. طوفان هریرود، شاهین آسمایی را دو بر صفر در بازی رفت شکست داده بود اما در بازی برگشت سه گل از این تیم دریافت کرد و در مجموع دو بازی با نتیجه ۳ بر ۲ بازی را به شاهین واگذار کرد. همانند آن،  عقابان هندوکش بازی رفت خود را ۲ بر ۱ برده بود اما با بدشانسی ، پنالتی را در دقیقه ۱۱۹ به تیم سیمرغ داد و باعث شد که با نیتجه ۴ بر ۳ بازنده آن بازی شود.

در بازی امروز، در نیمه اول شاهد سه موقعیت خطرناک برای طوفان بودیم، در دقیقه ۱۷ ضربه غلام رضا یعقوبی به تیرک افقی دروازه اصابت کرد درحالیکه ضربه سر سلیم نعیمی در دقیقه ۲۴ توسط دروازه بان عقابان به راحتی گرفته شد. در دقیقه ۲۷،  توپ ارسالی به کاپیتان طوفان رفیع بارکزی رسید و ضربه او بعد از برخورد به تیرک به تور پشت دروازه رفت.

 در طرف دیگر زمین، خط دفاعی طوفان به نظر می رسید که برای این بازی بعد از آن شکست تلخ در نیمه نهایی به خود آمده و احیا شده است. در نیمه اول این خط دفاعی تمام حملات عقابان را به خوبی مهار کرد. نیمه اول با نتیجه ۱ بر ۰ به نفع طوفان به پایان رسید.

در نیمه دوم باز هم طوفان بهتر بازی کرد، عقابان در این نیمه تنها یک موقعیت خطرناک داشت، در دقیقه ۴۸ این تیم برای خود فضای خوبی را درست کرد و شوتی را روانه دروازه طوفان کرد، این توپ با فاصله کمی از کنار تیرک عمودی گذشت.

در حمله، طوفان هریرود بسیار خوب ظاهر شد. در دقیقه ۶۱، مهاجم این تیم حیمد کریمی توپ ارسالی از جناح چپ را با ضربه سر تبدیل به گل کرد. ۱۵ دقیقه بعد بازیکن طوفان بعد از عبور از خط دفاعی عقابان شوت خود را روانه دوازه حریف کرد ، این توپ بعد از برخورد با تیرک به محوطه ۱۸ برگشت و او تیم برگشتی را با ضربه سر تبدیل به گل سوم تیم اش کرد. در دقیقه ۸۷ محمدی یک ارسال زیبا را برای حمیدی در محوطه ۱۸ فرستاد وی هم با یک ضربه سر زیبا گل چهارم تیم خود  و گل دوم خود را در این بازی به ثمر رساند.

با این نتیجه طوفان هریرود نه تنها به مقام سوم رسید، بلکه نسبتاً جواب منتقدان خود را نیز داد. عقابان هندوکش تیم ضعیفی نبود. این تیم در گروه خود سر گروه شده بود و با بدشانسی مسابقه برگشت نیمه نهایی را به سیمرغ البرز واگذار کرده بود.

به نظر می رسد حواشی و جنجال های بیرون زمین بر عملکرد طوفان هریرود در مسابقه برگشت با شاهین آسمایی تاثیر گذاشته بود، اما در مسابقه امروز، طوفان همان تیم هجومی و منظم سابق بود.

بعد از اولین باخت طوفان هریرود در دو فصل، یک تعداد به عملکرد سید معین حامدی، مربی تیم طوفان هریرود نیز منتقد بودند، اما وی با این نتیجه پر گل جواب منتقدان خود را داد.

فردا شاهین آسمایی و سیمرغ البرز مسابقه نهایی فصل دوم مسابقات برتر را انجام خواهند داد.

۱۳۹۲/۷/۱۷

ارزیابی قبل از مسابقه: عقابان هندوکش مقابل طوفان هریرود




مسابقه رده بندی دومین فصل مسابقات برتر فردا میان طوفان هریرود و عقابان هندوکش صورت می گیرد. تیم طوفان هریرود با نتیجه 3-2 در دو مسابقه رفت و برگشت از شاهین آسمایی شکست خورد و عقابان هندوکش نیز در دو بازی با نتیجه 4-3 از سیمرغ البرز شکست را پذیرا شد.  

عقابان هندوکش و طوفان هریرود در فصل پیش با هم روبرو شده اند که در آن مسابقه، طوفان هریرود با چهار گل حریف خود را شکست داد. اما امسال، عقابان هندوکش یک تیم کاملاً متفاوت است. با اینکه این تیم از ولایات اطراف کابل نمایندگی می کند، اما تقریباً همه بازیکنان این تیم از کابل هستند و در لیگ کابل نیز بازی می کنند. مربی این تیم نیز الیاس احمد منوچهر است که در لیگ کابل مربیگری تیم فروزی را به عهده دارد.
  
با ترکیب جدید و با در اختیار داشتن یک مربی خوب، انتظار می رفت تا عقابان هندوکش به مرحله نیمه نهایی صعود نماید، اما اینکه تیم بالاتر از تیم شاهین آسمائی قرار بگیرد، دور از انتظار بود. عقابان هندوکش برای اولین بار است که به نیمه نهایی راه یافته است و به خاطر کسب مقام سومی انگیزه بالایی دارد. این تیم از سیستم بازی خوبی برخوردار است و بازیکنان سرعتی در اختیار دارد. تنها مشکلی که این تیم دارد این است که مهاجم سرعتی خود، ازمری سالنگی را در اختیار ندارد. سالنگی در مسابقه برگشت با سیمرغ البرز کارت سرخ گرفت.  اما این تیم ثابت ساخته که به جز سالنگی، مهاجمین دیگری نیز در اختیار دارد که قدرت گلزنی را دارند.


طوفان هریرود اما به نظر می رسد امسال دچار مشکلات حاشیوی زیادی شده است. این تیم در دو مسابقه با بازان اسپین غر و موجهای آمو به خوبی ظاهر شد، اما در نیمه دوم مسابقه با سیمرغ البرز غافل شد و در یک نیمه سه گل دریافت کرد. اما عملکرد طوفان هریرود در مسابقات رفت و برگشت با شاهین آسمایی قناعت بخش نبود. این تیم هر چند در مسابقه اول توانست 2-0 شاهین آسمایی را شکست دهد، اما شکست 3-0 این تیم در برابر شاهین آسمایی در مسابقه برگشت تعجب بسیاری را بر انگیخت.

طوفان هریرود قبل از شروع مسابقه به استفاده بازیکن غیر قانونی توسط شاهین آسمایی اعتراض کرده بود. اما کمیشنران این مسابقات به طوفان هریرود گفتند که آنها نیز می توانستند بازیکن اضافی استفاده کنند. این در حالی بود که آوردن بازیکن اضافی از هرات در روز مسابقه برای طوفان هریرود محال بود. اعتراضات طوفان هریرود به این خلاصه نمی شد. بلکه این تیم به جانبداری داور مسابقه نیز معترض بود. به نظر مربیان این تیم، داور یک صحنه تک به تک معروف محمدی را عمداً آفساید گرفته است و همچنین زمانی که معروف محمدی در محوطه جریمه حریف به زیر کشیده شد، ضربه پنالتی اعلان نشد.

حواشی بعد از مسابقه برگشت با شاهین آسمایی، یقیناً روی روحیه بازیکنان طوفان هریرود تاثیر گذاشته است. مرگ نابهنگام عارف نورزایی، مربی تیم انصاری هرات نیز یک تعداد بازیکنان طوفان هریرود را که شاگردان او بوده اند، بر روحیه یک تعداد بازیکنان این تیم تاثیر بدی گذاشته است. ضمن اینکه مدیر این تیم به هرات سفر کرده است تا در مراسم خاکسپاری مرحوم نورزایی اشتراک نماید.

به هر حال، در مسابقه فردا هر دو تیم کوشش خواهند کرد مقام سومی را کسب کنند. روی عقابان هندوکش فشار وجود ندارد، اما طوفان هریرود برای کسب نتیجه تحت فشار است. باید دید تحت شرایط به وجود آمده، بازیکنان این تیم توانایی کسب یک نتیجه قناعت بخش به طرفداران خود را دارند یا خیر.