۱۳۹۲/۱۱/۱۱

اشتراک در دو جام جهانی، 81 بازی ملی، قهرمانی با شالکه در جام یوفا: توماس دولی مربی تیم فلیپین تعیین شد


فدراسیون فوتبال فلیپین، توماس دولی را به حیث سرمربی تیم ملی فوتبال این کشور تعیین نموده است. توماس دولی در 81 مسابقه رسمی برای تیم ملی فوتبال آمریکا توپ زده است و در دو جام جهانی تیم ملی آمریکا را همراهی کرده است. 

توماس دولی 52 سال سن دارد. او در زمانی که بازیکن تیم ملی بود در باشگاه شالکه آلمان توپ می زد و با این باشگاه به قهرمانی یوفا نیز رسید. 

تجربه مربیگری توماس دولی با این حال زیاد نیست و مربیگری او به دورانی باز می گردد که وی یک تیم دسته سومی آلمانی را مربیگری می کرده است. وی هم اکنون جزء هیات مربیگری تیم زیر 20 سال ایالات متحده آمریکاست. او سند تدریس فوتبال را از نیز از یوفا کسب کرده است.

فدراسیون فوتبال فلیپین یک ماه قبل  قرارداد مایکل ویس جرمنی را پایان داد و سپس در صدد استخدام یک مربی خوب خارجی بر آمد. برای مربیگری تیم ملی فلیپین چندین نفر مورد نظر بودند و بالآخره فدراسیون فوتبال فلیپین تصمیم گرفت با توماس دولی قرارداد ببندد. 

برای مذاکره به آقای دولی، مدیر تیم ملی و دبیر کل فدراسیون فوتبال فلیپین به لوس آنجلس سفر کرده بودند. 

انتظار می رود توماس دولی هفته آینده به فلیپین سفر نماید. اولین مسابقه ای که وی مربی تیم فلیپین خواهد بود، مسابقه دوستانه با مالیزیا است که اول ماه مارج صورت می گیرد. 

تیم فلیپین در ترکیب خود یک تعداد زیاد بازیکنان مقیم آمریکا و اروپا را دارد و این تیم یکی از بخت های اصلی قهرمانی در جام چلنج آسیا محسوب می شود.

۱۳۹۲/۱۱/۹

پیشنهاد تغییر در مسابقات باشگاهی آسیا، باشگاه های افغانستان در حسرت اشتراک


در پیشنهادات اخیر کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا، تغییر در ساختار مسابقات باشگاهی آسیا نیز گنجانده شده است. 

به منظور ساده سازی مسابقات باشگاهی، این کمیته تصمیم گرفته است تا فدراسیون های عضو درجه بندی شوند. این درجه بندی به اساس عملکرد تیم های ملی و باشگاهی آن کشور در جریان چهار سال گذشته در مسابقات آسیایی صورت می گیرد. 30% امتیازات به خاطر عملکرد تیم های ملی و 70% از روی عملکرد باشگاه ها سنجیده می شود. 

 به منظور درجه بندی تیم ها برای مسابقات سال های 2015 و 2016، ارزیابی فدراسیون ها در سال 2014 صورت می گیرد. ارزیابی سال 2016 برای سال های 2017 تا 2020 مورد استفاده است. 

بعد از ارزیابی فدراسیون ها به سه گروه تقسیم می گردند:

گروه اول: تیم های اول تا 24 می توانند تیم های خود را مستقیماً به لیگ قهرمانان آسیا ارسال نمایند. این تیم ها علاوتاً باید جواز باشگاهی، تسهیلات لازم و چندین شرط دیگر را نیز پوره نمایند. 

گروه دوم: فدراسیون هایی که بین 25 تا 32 قرار می گیرند، حق اعزام تیم به مسابقات جام آسیائی را دارند. 

گروه سوم: فدراسیون های 33 تا 47 تنها می توانند تیم های خود را به دو مسابقه رفت و برگشت یا پلی آف برای راهیابی به جام آسیائی اعزام کنند. 

پیشنهاد کمیته مسابقات باید به تصویب کمیته اجرائی نیز برسد. 

قبل بر این، در سطح آسیا سه گروه مسابقات باشگاهی وجود داشت. لیگ قهرمانان آسیا، جام کنفدراسیون فوتبال آسیا و جام پریزدنت. تیم های پایین آسیایی در جام پریزدنت اشتراک می کردند در حالی که فدراسیون های قوی تر به جام کنفدراسیون فوتبال آسیا و لیگ قهرمانان تیم اعزام می نمودند. 

از افغانستان متاسفانه تا حال هیچ باشگاهی در مسابقات آسیائی اشتراک نکرده است، در حالی که کنفدراسیون فوتبال آسیا بارها از افغانستان دعوت نموده است تا یک تیم به جام پریزدنت بفرستد. با این حال، فدراسیون فوتبال افغانستان به علل نامعلومی باشگاه های قهرمان افغانستان را به مسابقات آسیائی معرفی نکرده است.

تحت ساختار پیشنهادی جدید، افغانستان به احتمال خیلی قوی تنها در مرحله پلی آف برای راهیابی به جام کنفدراسیون فوتبال آسیا می تواند اشتراک نماید. 

حضور باشگاه های افغانستان در مسابقات باشگاهی آسیائی خیلی ضروری است، زیرا با اشتراک در این مسابقات فوتبال باشگاهی در کشور رونق می گیرد. فوتبال باشگاهی اساس تیم های ملی به شمار می رود و جدی نگرفتن اشتراک باشگاه های افغانستان در مسابقات آسیائی به نحوی ضربه زدن به عملکرد تیم ملی است.

۱۳۹۲/۱۱/۷

دومین روز تمرینات تیم ملی در کابل به پایان رسید، فدراسیون فوتبال در پی کمک مربی


دومین روز مرحله اول تمرینات تیم ملی افغانستان در کابل به پایان رسید. در این مرحله 22 بازیکن که در تیم های داخل افغانستان بازی می کنند حضور دارند و در ختم دو هفته 15 تن آنها برای اردوگاه انتخابی قطر برگزیده می شوند. در تمرینات روز اول 20 بازیکن حضور داشتند و 2 بازیکن دیگر نیز به زودی در تمرینات حضور خواهند یافت.

تمرینات ملی شش روز در هفته انجام می شوند و روزهای جمعه تمرینات تعطیل است.  انتظار می رود این تمرینات  تا هفته دوم ماه فبروری که اردوگاه انتخابی تیم ملی در قطر شروع می شود، ادامه پیدا نماید.

تمرینات تیم ملی زیر نظر یوسف کارگر صورت می گیرد، هر چند وی نظر به حکم کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا، برای چهار جلسه از مسابقات رسمی محروم است و نمی تواند تیم ملی را در چهار مسابقه اولش در جام چلنج آسیا همراهی کند. 

هنوز برای آقای کارگر دستیار تعیین نشده است، ولی علی عسکر لعلی که مدیر تیم ملی نیز هست، آقای کارگر را در تمرینات همراهی می کند. 

به نظر می رسد فدراسیون فوتبال یکی از مربیان تیم های مسابقات برتر را به دستیاری مربی تیم ملی افغانستان انتخاب می نماید. از این میان، چانس ظاهر حسنی، مربی تیم بازان اسپین غر و سید معین حامدی مربی طوفان هریرود، نسبت به سایر مربیان بیشتر پنداشته می شود.

۱۳۹۲/۱۱/۶

جام چلنج آسیا تنها امسال برگزار میشود، افغانستان فرصت مسابقه با تیمهای خوب آسیا را پیدا میکند


کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا چارچوب مسابقات میان تیم های ملی و باشگاهی آسیا را تغییر داده است. به اساس فیصله جلسه این کمیته که در مسقط عمان و در حاشیه مسابقات قهرمانی 22 سال آسیا دایر گردید، تصمیم بر این شد تا نحوه راهیابی به جام ملت های آسیا و جام جهانی تغییر نماید. 

در جام ملت های آسیا از سال 2018 به بعد، 24 تیم ملی اشتراک خواهند کرد، در حالی که هم اکنون تنها 16 تیم در این مسابقات بازی می کنند. به این اساس، جام چلنج غیر از امسال دیگر برگزار نخواهد شد و ماه می شاهد آخرین جام چلنج آسیا خواهیم بود. 

برای راهیابی به جام ملت های آسیا و جام جهانی، اکنون تیم ها باید وارد یک دور مسابقات شوند. در آسیا، 47 تیم ملی وجود دارد. نظر به اینکه چند تیم تصمیم به اشتراک در مسابقات مقدماتی جام جهانی و جام ملت های آسیا می گیرند، مسابقات در سه مرحله انجام می شوند. 

در مرحله اول، تمام تیم ها به هشت گروه تقسیم می شوند. اگر فرض کنیم که در هر گروه 5 تیم قرار گیرند، تیم های که مقام 34 تا 47 را دارند در هفت مسابقه پلی آف با هم روبرو می شوند و تیم های برنده شامل هشت گروه می شوند تا مجموعاً 40 تیم در هشت گروه پنج تیمی تقسیم گردند. 

در مرحله دوم، تیم ها در هر گروه با هم مسابقه می دهند و احتمالاً مسابقات هر گروه توسط یکی از کشور های شامل گروه، میزبانی گردند. تیم های سر گروه و چهار تیم دوم که نتایج بهتری دارند، مستقیماً به مرحله نهایی مسابقات مقدماتی جام جهانی صعود می کنند. این 12 تیم هم چنان به جام ملت های آسیا راه پیدا می نمایند. 

برای راهیابی به جام جهانی، 12 تیم احتمالاً در دو گروه 6 تیمی مسابقه می دهند تا تیم های اول و دوم هر گروه به جام جهانی صعود کنند و تیم های سوم هر گروه با هم دو مسابقه پلی آف برگزار کنند. برنده این مسابقه با یک تیم از قاره دیگر دو مسابقه پلی آف دیگر انجام خواهد داد تا تیم برنده به جام جهانی صعود کند. 

در مرحله سوم 24 تیم باقیمانده از مرحله دوم که در گروه خود دوم یا سوم شده اند بار دیگر به شش گروه چهار تیمی تقسیم می شوند.در این مرحله و بعد از ختم مسابقات شش گروه، تیم های که در گروه خود اول و دوم شده اند، به جام ملت های آسیا راه پیدا می نمایند. 

این تغییرات باید به تصویب کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز برسد تا جنبه اجرایی داشته باشد. 

نحوه رده بندی تیم ها به اساس عملکرد تیم های ملی و عملکرد باشگاه های هر کشور در مسابقات آسیائی در چهار سال اخیر، انجام می شود. عملکرد تیم ملی 30% و عملکرد باشگاه ها در مسابقات آسیایی 70% ارزش خواهند داشت.

در چارچوب مسابقات فعلی، تیم ملی افغانستان تنها حق اشتراک در مسابقات مقدماتی جام چلنج و و مرحله اول مقدماتی جام جهانی را دارد. در این مسابقات، تیم های درجه سوم آسیا اشتراک می کنند و به همین دلیل تیم ملی افغانستان سالهاست با تیم های قوی آسیائی مسابقه ای انجام نداده است. 

در ساختار جدید، تیم افغانستان به سبب اینکه باشگاه های افغانستان در مسابقات آسیائی بازی نمی کنند، امتیاز کمی خواهد گرفت و باید از پایین ترین مرحله آغاز نماید. اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا در مرحله دوم، هشت گروه پنج تیمی را در نظر بگیرد، افغانستان لازم نیست در مسابقات پلی آف اشتراک کند، اما اگر هشت گروه چهار تیمی ساخته شود، تیم ملی افغانستان مجبور است در مسابقات پلی آف اشتراک کند تا در صورت پیروزی به مرحله گروهی راه پیدا نماید.

تحت ساختار پیشنهاد شده، تیم های درجه اول و درجه دوم سود خواهند برد، زیرا می توانند تعداد بیشتری مسابقه انجام دهند و با تیم های بهتری روبرو شوند. اما تیم های که درجه سوم هستند، تنها چانس حضور در دو مسابقه پلی آف را دارند.

۱۳۹۲/۱۱/۵

مصطفی امینی از پیوستن به تیم ملی افغانستان امتناع کرد


مصطفی امینی گفته است که ترجیح می دهد به تیم ملی استرالیا بپیوندد و حاضر نیست با تیم ملی فوتبال افغانستان یکجای شود. از مصطفی امینی در تیم ملی فوتبال افغانستان نیز دعوت شده بود و حتی آقای کارگر مربی تیم ملی افغاستان نیز در مصاحبه ای با یک تلویزیون ورزشی گفته بود که وی دعوت فدراسیون فوتبال کشور را پذیرفته است. 

مصطفی امینی که در تیم دوم بورسیا دورتموند آلمان بازی می کند، می تواند در تیم های ملی استرالیا، افغانستان و یوروگوای بازی نماید، زیرا پدر وی از افغانستان است، مادر او از یوروگوای است و وی تابعیت استرالیا را دارد. به اساس مقررات فیفا، وی می تواند برای هر سه تیم ملی بازی نماید. امینی قبلا در تیم ۱۹ سال استرالیا بازی نموده است. 

مصطفی امینی در خط میانی بازی می کند و امید می رفت حضور او در تیم ملی افغانستان شانس افغانستان برای قهرمانی در جام چلنج آسیا را افزایش دهد. با توجه به اینکه تعداد بازیکنان دعوت شده به خط میانی تیم ملی  زیاد است و یک تعداد این بازیکنان در باشگاه های خوب اروپایی بازی می کنند، انتظار نمی رود نبود مصطفی امینی تغییر زیادی در قوت خط میانی افغانستان وارد نماید. 

پیش از این نیز گفته می شد مصطفی امینی تنها در صورتی به تیم ملی افغانستان می پیوندد که افغانستان به جام ملت های آسیا راه پیدا نماید. 

حضور در تیم ملی بر علاوه اینکه ضرورت به توانایی های حرفوی بازیکن دارد، انگیزه قوی برای بازی در تیم ملی و کسب افتخار ملی را نیز ضرورت دارد. بازیکنانی که حاضر به قربانی کردن بعضی امتیازات برای پیوستن به تیم ملی نیست، لازم نیست بر پیوستن آنها تاکید صورت گیرد. 

با این هم، بازیکنان که در لیگ های خوب بازی می کنند نمی توانند در اردوگاه های انتخاباتی و یا تمرینی اشتراک نمایند. از این بازیکنان باید به شکل مستقیم در تیم ملی دعوت شود و کیفیت بازی آنها در مسابقات دوستانه محک زده شود. ناتوانی برای اشتراک در اردوگاه های انتخابی و تمرینی دلیل درستی برای نپذیرفتن آن بازیکنان در تیم ملی نیست.

طوفان هریرود در فصل سوم کار سخت تری خواهد داشت


طوفان هریرود تیمی از غرب کشور با یک قهرمانی و یک مقام سومی بدون شک تیم بی بدیل دو فصل گذشته لیگ برتر افغانستان بوده است، تیمی که با نمایش بازی های درخشان و قابل قبول همگان را به تحسین واداشت و قدرت فوتبال حوزه غرب را به فوتبال افغانستان نشان داد 
.
طوفان هریرود استعدادهای بی نظیری را نیز به فوتبال کشور معرفی کرد بازیکنانی که در عرصه ملی نیز درخشیدند. اما از همان آغازین روزهای فصل اول برگزاری مسابقات فوتبال افغانستان، حوزه غرب بخصوص هرات که بدنه اصلی طوفان هریرود را تشکیل میدهد شاهد منازعات و بعضا چند دستگی بود تا جاییکه در جریان مسابقات فصل اول لیگ برتر افغانستان و بعد از انتخاب قدیر جویا به عنوان مدیر و سید معین حامدی به عنوان مربی طوفان هریرود بجای آنکه فوتبال هرات روزهای خوبی را تجربه کند به فوتبالی کاملا دو قطبی تبدیل شد.

 اگر چه طوفان هریرود بازی های دلچسب و گرمی را ارائه میکرد اما بیرون از میدان و در جامعه فوتبال هرات فضا سرد و تاریک بود.  این رابطه سرد مدیر و مربی تا بعد از قهرمانی نیز پیش رفت و هر دو نفر در مجامع مختلف ورزشی و غیر ورزشی انتقاد تندی را نسبت به هم داشتند.  

با این همه طوفان هریرود در فصل اول لیگ برتر افغانستان قهرمان شد و قدرت فوتبال غرب، مهر تایید تمام جامعه فوتبال کشور را خورد. (اگر چه در بعضی از زونها تیم ها قدرت اصلی خود را بدلایل مختلف به مسابقات نفرستاده بودند.)

 آغاز سال 92 با فرستادن مکتوبی از طرف تعدادی از کلب های هرات به فدراسیون فوتبال کشور همراه بود که تقاضای برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال هرات را داشتند که فدراسیون مرکزی نیز با این موضوع موافقت کرد. همین مساله برای چند ماه شاه رسول احراری را بعد از چند سال نفر اول فوتبال هرات کرد . در آن روزها دو دستگی در فوتبال هرات بیشتر و بیشتر خود را نشان می داد. در نهایت فدراسیون مرکزی انتخابات را در جوزا 92  برگزار کرد و عبدالکریم رحمانی موفق شد قدیر جویا را پشت سر بگذارد و در راس فوتبال هرات قرار گیرد. 

این تغییر اگر چه خیلی ها را امیدوار به یک جا شدن تمامی اهالی فوتبال هرات کرد اما گذر زمان چیز دیگری را نشان داد و در جریان برگزاری فصل دوم لیگ برتر باز هم رابطه مدیر اینبار (عبدالکریم رحمانی) و مربی (سید معین حامدی) خوب به نظر نمی رسید تا فوتبال غرب این بار سه دستگی را تجربه کند. طوفان هریرود اگر چه به فاینل نرفت اما به لطف استعداد بازیکنانش مقام سوم بازیها را کسب کرد ...

خستگی بازیکنان ملی پوش این تیم و فاصله زمانی خیلی کم بین آخرین بازی جنوب آسیا و بازی مقابل موجهای آمو، بوجود آمدن حاشیه های فراوان در اردوی این تیم و... باعث شد تا طوفان این بار خیلی هم طوفان نباشد.  دلیل بیان این مطالب این بود که خاطر نشان شویم که هر اندازه هم طوفان هریرود از لحاظ فنی قوی باشد باز هم تا مشکلات حاشیه ای و مدیریتی را حل نکند به دیوارهای بلندی خواهد خورد و به هدف نخواهد رسید. 

طوفان نه تنها در غرب کشور بلکه در تمامی افغانستان طرفداران خود را دارد ... باید احترام گذاشت به این طرفداران، باید برای دیدن لبخندشان همه کار کرد و باید برای رسیدن به قهرمانی در فصل سوم متحد شد و اجازه دخالت به هیچ شخص یا ارگانی را نداد (این موضوع بارها فوتبال هرات را در طول دو سال گذشته آزار داده است). 

تمامی پیشکسوتان فوتبال هرات باید به حمایت از این تیم بپردازند و باید تمام تجربیات فنی و مدیریتی خود را یکجا نمایند تا طوفان 93  قدرتمندتر از 2 سال قبلی باشد. بدون شک امسال رسیدن به موفقیت در رقابتهای لیگ برتر افغانستان سخت تر از دو سال گذشته خواهد بود، تمامی تیم ها برنامه های خاصی را برای این مسابقات خواهند داشت و همه برای پیروزی وارد میدان خواهند شد پس از همین حالا باید طوفان هریرود را آماده مسابقات نماییم، چند دستگی را به یکدستگی تبدیل کنیم و قدمهای استواری را برای رسیدن به بلندای فوتبال کشور برداریم.

 به بازیکنان طوفان هریرود! یاتان نرود که شما تنها برای خودتان بازی نمی کنید ... بیش از 3 میلیون نفر در انتظار درخشش و قهرمانی شما هستند .

نویسنده: یکی از حامیان تیم طوفان هریرود که نخواست نامش فاش گردد

۱۳۹۲/۱۱/۴

تیم لیسه احمد شاه ابدالی برای انجام مسابقات دوستانه به هلمند رفت


تیم فوتبال لیسه احمد شاه ابدالی از ولایت قندهار برای انجام مسابقات دوستانه به لشکرگاه مرکز ولایت هلمند رفته است. این تیم روز گذشته با تیم جوانان هلمند بازی کرد و 1-1 بازی را اتمام رساند. 

امروز و در دومین مسابقه دوستانه، احمد شاه ابدالی توانست با نتیجه 3-2 تیم هارون پوپل را که چهار مرتبه قهرمان هلمند شده است شکست دهد. 

۱۳۹۲/۱۱/۲

به جام چلنج آسیا نزدیک تر می شویم، تیم ها چگونه آمادگی می گیرند؟


تیم های اشتراک کننده در جام چلنج آسیا خود را برای اشتراک هر چه قوی تر در این جام آماده می سازند. قهرمان جام چلنج آسیا به جام ملت های آسیا راه پیدا می کند و این موضوع فدراسیون های فوتبال مربوطه را بر آن داشته تا مسابقات دوستانه بگیرند، مربی های درجه اول استخدام کنند و اردوگاه تمرینی تنظیم نمایند.

فلیپین قرارداد مربی هالندی خود را تمدید نکرد و در عوض به دنبال یک مربی با تجربه است. این تیم هم چنین روز اول مارچ با مالیزیا یک مسابقه دوستانه انجام می دهد. به همین ترتیب در نظر است تیم ملی فلیپین روز پنجم مارچ با تیم ملی آذربایجان یک مسابقه دوستانه دیگر انجام دهد. علاوتاً، تیم فلیپین در نظر دارد در یک تورنمنت دوستانه در پاکستان اشتراک کند، سپس یک اردوگاه تمرینی در عربستان برگزار می کند و بعد از آن اردوگاه تمرینی در اروپا برگزار می نماید.

مالدیو در حالی که آماده میزبانی جام چلنج می شود به زودی یک مسابقه دوستانه با تیم ملی هند انجام خواهد داد. آخرین مسابقه این تیم حدود 45 روز پیش در برابر جزایر سیشل انجام شد.

تیم قرغیزستان نیز قبل از مسابقات جام چلنج در جریان ماه می با تیم ملی سریلانکا در این کشور مسابقه خواهد داد. تیم 21 سال قرغیزستان نیز در مسابقات کشورهای مشترک المنافع شرکت می کند و انتظار می رود یک تعداد بازیکنان ملی پوش نیز در ترکیب تیم 21 سال قرغیزستان قرار داشته باشند.

فلسطین نیز بعد از به اتمام رساندن قهرمانی غرب آسیا، کم کم آماده جام چلنج می شود. فلسطین در نظر دارد در ماه می به سریلانکا سفر کرده و با تیم ملی این کشور نیز مسابقه دوستانه انجام دهد. منابع پاکستانی گزارش داده اند فلسطین نیز به تورنمنت چهار جانبه دوستانه در لاهور دعوت شده است.

میانمار نیز با مربی کوریایی خود خداحافظی کرده است.  این تیم در پی یک مربی خوب است و به احتمال زیاد فدراسیون این کشور با مربی سابق سنگاپور که اهل صربستان است به توافق برسد.

فدراسیون فوتبال افغانستان در نظر دارد از شنبه آینده 18 بازیکن مستقر در داخل کشور را به یک اردوگاه تمرینی در کابل دعوت خواهد نماید. از پانزدهم فبروری نیز اردوگاه انتخابی و تمرینی تیم ملی افغانستان در قطر آغاز می یابد. در این اردوگاه بازیکنان داخل و خارج کشور اشتراک می نمایند. در ختم اردوگاه، 25 بازیکن برای تیم ملی انتخاب می شوند. هنوز معلوم نیست که آیا برای تیم ملی در قطر کدام مسابقه دوستانه در نظر گرفته شده است یا خیر. به همین شکل، در نظر است تیم ملی به لاهور سفر کند تا یک دیدار دوستانه با تیم ملی پاکستان برگزار نماید، اما تاریخ دقیق این مسابقه نهایی نشده است، هر چند در سایت فیفا روز پنجم مارچ برای این مسابقه درج شده است. 

ترکمنستان و لائوس دو تیمی هستند که خبر زیادی در مورد آمادگی آنها پخش نشده است. 

قرعه کشی جام چلنج روز دوازدهم ماه فبروری در مالدیو انجام می شود و روز 16 می مسابقات در این کشور آغاز می یابد.

مسابقات 14 سال کابل از سر گرفته شد


مسابقات لیگ آزاد 14 سال کابل روز گذشته میان تیم های کابل کلپ و پامیر آغاز شد.

این مسابقات با اشتراک 32 تیم زیر سن 14 سال کلپ های شهر کابل، که 2 هفته قبل در ورزشگاه غازی آغاز شده بود به سبب ریزش برف دو هفته به تاخیر افتاده، روز گذشته دو باره این مسابقات میان تیم های کابل کلپ و پامیر بر گزار گردید که کابل کلپ توانست پامیر را 4/5 شکست داد و به مرحله بعدی صعود کرد.

در دیدار دیگر تیم اتفاق تیم پاس را 4/0 شکست داد و به مرحله بعدی صعود کرد.

گفتی است در پایان این رقابتها چهره های برتر به ترکیب تیم ملی منتخب زیر 14 سال افغانستان برگزیده خواهند شد و قرار است این تیم در بهار سال آینده در مسابقات نونهالان زیر 14 سال آسیا که با اشتراک 16 تیم برتر 14 سال آسیا که در ازبکستان برگزار می گردد اشتراک نمایند.

منبع: کمیته ملی المپیک افغانستان

۱۳۹۲/۱۱/۱

یوسف کارگر مربی تیم ملی باقی ماند؛ سرنوشت چهار جلسه محرویت او معلوم نیست


در جلسه ای که اخیراً در فدراسیون فوتبال افغانستان دایر گردیده، تصمیم بر این شده تا یوسف کارگر به حیث مربی تیم ملی فوتبال افغانستان به کار خویش ادامه دهد. یوسف کارگر همزمان وظیفه معاونیت فنی فدراسیون فوتبال و کمیشنری مسابقات برتر افغانستان را نیز به عهده دارد.

این در حالی است که یوسف کارگر به سبب اعتراض شدید به داور و رفتار غیر ورزشی در مسابقات مقدماتی جام چلنج از سوی کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا به چهار جلسه محرومیت از مربیگری  در مسابقات رسمی محکوم شده است. آقای کارگر هنوز این دوره محکومیت را سپری نکرده است. 

هر چند مسابقات جنوب آسیا نیز رسمی بود، اما آقای کارگر ترجیح داد تا در آن مسابقات هدایت تیم ملی را در دست داشته باشد. این باور نیز وجود دارد که کنفدراسیون فوتبال آسیا آقای کارگر را به چهار جلسه محرومیت در مسابقات جام چلنج محکوم کرده است و عدم حضور او در مسابقات جنوب آسیا می توانست بی فایده باشد. به هر ترتیب، به نظر می رسد چهار جلسه محرومیت آقای کارگر باید در مسابقات جام چلنج آسیا که در ماه می در مالدیو انجام می شود سپری گردد.

تنها راهی که باقی می ماند این است که کنفدراسیون فوتبال آسیا از اجرای حکم بگذرد یا اینکه آقای کارگر را مورد بخشش قرار دهد. لیکن، تا اکنون هیچ گزارشی مبنی بر انصراف کنفدراسیون فوتبال آسیا از اجرای حکم وجود ندارد. 

اگر موضوع به همین شکل باقی بماند و در مسابقات جام چلنج، به آقای کارگر حق مربیگری داده نشود، وضعیت برای تیم ملی خیلی ناگوار خواهد بود. 

در آن صورت، کمک مربی تیم ملی مجبور است تا هدایت تیم را به عهده گیرد. با توجه به اینکه کمک مربیان تیم ملی افغانستان تا کنون صلاحیت چندانی نداشته اند، انتظار زیادی نمی توان از کمک مربی داشت. 

گزینه دیگری که در گذشته در اختیار تیم ملی بود، استفاده از علی عسکر لعلی برای هدایت تیم ملی بود. حضور او نیز می توانست موثر باشد، زیرا وی با تیم ملی و بازیکنان تیم ملی آشنایی دارد. با این حال، کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا، آقای لعلی را نیز به چهار جلسه محرومیت از مسابقات رسمی محکوم نموده است. علی عسکر لعلی در مسابقات جنوب آسیا شرکت نداشت و چون آن مسابقات به منزله مسابقات رسمی بوده است، آقای لعلی می تواند هدایت تیم ملی را در مسابقات جام چلنج به عهده گیرد. اما اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا در نظر داشته باشد تا محرومیت آقای لعلی نیز در جام چلنج آسیا سپری گردد، کار برای تیم ملی پیچیده خواهد شود. 

تحت این سناریو، تیم ملی تحت هدایت کمک مربی قرار خواهد گرفت. در سال 2013، علی جواد عطایی، کمک مربی تیم ملی بوده است، اما با در نظر داشت عملکرد نه چندان خوب او در مسابقات برتر افغانستان، انتظار نمی رود وی در مقام خویش ابقاء گردد. آقای عطایی مربی شاهین آسمائی بود اما بعد از شکست شاهین آسمایی در مسابقه اول مرحله نیمه نهایی، رئیس فدراسیون فوتبال دستور تعویض وی را داد و به جای او کمک مربی هدایت شاهین آسمایی را عهده دار شد. 

از این روی، رئیس و دبیرکل فدراسیون فوتبال افغانستان باید هر چه زودتر موضوع مربیگری در تیم افغانستان را پیگیری کنند. در این مورد، مشخصاً دبیر کل فدراسیون، علیرضا آقازاده، مسئولیت مستقیم دارد.

قدم نخست این است تا از کنفدراسیون فوتبال آسیا در مورد اجرای حکم محرومیت  یوسف کارگر و علی عسکر لعلی جویای حال شد. پاسخ کنفدراسیون فوتبال آسیا فدراسیون فوتبال افغانستان را قادر خواهد ساخت تا در مورد مربی و کمک مربی تیم ملی تصمیم بگیرد. 

در قدم دوم باید از همین حالا مربی و سرمربی تیم ملی را مشخص ساخت. حتی اگر آقای کارگر هم به حیث مربی باقی بماند، باید در انتخاب کمک مربی وی این موضوع سنجیده شود که احتمال محروم شدن یوسف کارگر از مربیگری وجود دارد. بنابر این، کمک مربی باید در تمرینات و هدایت تیم ملی در کنار مربی نقش خیلی بارزتری داشته باشد.

فدراسیون فوتبال افغانستان باید برنامه ریزی درستی برای تیم ملی داشته باشد و روی اماها و اگرها سرمایه گذاری نکند، بلکه برای هر نوع شرایطی باید برنامه ریزی خود را از همین اکنون انجام دهد. چه آقای کارگر به مربیگری ادامه دهد یا نه، حضور یک کمک مربی قوی در کنار او اهمیت زیادی دارد. شاید وقت آن رسیده است که از مربی مثل اشتارک در اردوگاه تمرینی و مسابقات جام چلنج در کنار آقای کارگر استفاده کرد تا در صورت محرومیت آقای کارگر، وی بتواند تیم ملی را به شکل درست هدایت نماید. استفاده از مربیان جوان که در دو فصل مسابقات برتر نیز تجربه مربیگری کسب نموده اند، خالی از لطف نخواهد بود.

بدترین گزینه این است که آقای کارگر تمرین دادن تیم ملی را ادامه دهد و تنها در جریان مسابقه هدایت تیم ملی را به یک دستیار بدهد که صلاحیت تعویض یک بازیکن را هم نداشته باشد. 

قهرمانی در مسابقات جام چلنج برای افغانستان خیلی اهمیت دارد. سرنوشت تیم ملی را نباید قربانی مربیگری نمود.

اشتراک ظاهر اغبر در جلسه شورای المپیک آسیا، تیم کرام الدین کریم بی خبر


 ظاهر اغبر، رئیس پیشین تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک، به نمایندگی از افغانستان در جلسه شورای المپیک آسیائی اشتراک کرده است. این در حالی است که وی به اساس یک حکم ریاست جمهوری از این مقام برکنار و به جای وی کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال، مقرر شده است. 

در استعفانامه آقای اغبر نیز اشاره به استعفای وی از مقام ریاست تربیت بدنی شده بود و این نامه هیچ ذکری از استعفا از ریاست کمیته ملی المپیک نکرده بود. با توجه به اینکه ریاست کمیته ملی المپیک یک پست انتخابی است، احتمالاً آقای اغبر هنوز خود را از این مقام مستعفی نمی داند و به همین دلیل نیز در جلسه شورای المپیک آسیایی اشتراک نموده است. 

اما جالب تر این است که تا حال کمیته ملی المپیک خبر گزینش آقای کریم در پست ریاست المپیک را به شورای المپیک آسیائی اطلاع نداده است.

در همین حال، نخستین جلسه اساسنامه کمیته ملی المپیک تحت رهبری کرام الدین کریم رییس تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک برگزار شد.

در این جلسه که تمامی روسای فدراسیون های المپیک شرکت داشتند، برای نخستین بار اساسنامه المپیک افغانستان، پس از بررسی از سوی هیات رهبری ریاست تربیت بدنی و روسای فدراسیون های المپیکی با اکثریت آرا تصویب شد.

در این نشست روی آمادگی تیم های ورزشی روی اشتراک در 4 رویداد بزرگ ورزشی در سال 2014 برگزار می شود فیصله شد که افغانستان در این 4 رویداد مهم مسابقات المپیک جوانان، مسابقات آسیایی، مسابقات ساحلی تایلند و مسابقات جنوب آسیا اشتارک نمایند.

فوتبال نیز شامل این چهار رویداد ورزشی است، اما اینکه افغانستان در مسابقات فوتبال نیز اشتراک می کند هنوز تصمیمی گرفته نشده است. 

 

۱۳۹۲/۱۰/۳۰

ده بازیکن دیگر نیز به لیست بازیکنان دعوت شده به اردوگاه انتخابات تیم ملی اضافه شد


روز گذشته صفحه رسمی فدراسیون فوتبال افغانستان اسامی ۴۳ بازیکنی را منتشر کرد که به اردوگاه انتخاباتی تیم ملی دعوت شده اند اما امروز یکی از مقامات فدراسیون فوتبال لیست جدیدی را نشر کرده که بر علاوه ۴۳ بازیکن ۱۰ بازیکن دیگر را نیز در خود جای داده است.

در هیات انتخاب بازیکنان یوسف کارگر، علی عسکر لعلی و فرید مولایی حضور داشتند. 

در لیستی که طاهر رئوفی مسئول بخش تکنیکی فدراسیون فوبتال افغانستان نشر کرده بازیکنان که اسم شان در زیر درج شده اند، به چشم می خورند.

دروازه بانها

۱. منصور فقیریار - آلمان
۲. حمید  الله یوسفزی - فروزی کابل
۳. کاوش حیدری - کابل
۴. صفی الله بارکزی - کانادا
۵. بکتاش نیکزاد - هالند
۶. حکمت الله مرادی - سرپل

خط دفاع

۱. جلال الدین شریعتیار - بحرین
۲. اسلام الدین امیری - هند
۳. فیصل سخی زاده - استرالیا
۴. علی احمد یارزاده - هرات
۵. مقدر قاضیزاده - کابل
۶. مصطفی حدید - آلمان
۷. مجتبی فیض - کابل
۸. فرزاد عطایی - هرات
۹. محمد محمدی - بلخ
۱۰. زین الدین شریفی - کابل
۱۱. مصطفی رضایی - کابل
۱۲. جانی - کابل
۱۳. سید محمد - کابل
۱۴. اسدالله - بلخ
۱۵. حسن امین - آلمان
۱۶. ضمیر داوودی - آلمان

خط میانی 

۱. محمد رفیع بارکزی - هرات
۲. فیصل شایسته - تایلند
۳. یوسف مشرقی - آمریکا 
۴. آرش هاتفی - هند
۵. مصطفی آزادزوی - آلمان
۶. مصطفی زازی - آلمان
۷. مشتاق یعقوبی - فنلند
۸. مصطفی امینی - آلمان
۹. شریف محمد - روسیه
۱۰. ذهیب خان محمد - دنمارک
۱۱. اباسین علی خیل - آلمان
۱۲. معروف محمدی - هرات
۱۳. وحید ندیم - هرات
۱۴. اقبال حبیبزی - سویدن
۱۵. امر الدین شریفی - کابل
۱۶. شریف یوسفی - هالند
۱۷. کنشکا طاهر - آلمان
۱۸. حمید زازی - آلمان
۱۹. یوسف شیردل - آلمان
۲۰. میلاد فقیریار - آلمان
۲۱. فیاض عزیزی - جوزجان
۲۲. بشیر شکوری - بلخ

خط حمله

۱. حشمت الله بارکزی - کابل
۲. میلاد سالم - آلمان
۳. بلال آرزو - ناروی
۴. حمید الله کریمی - هرات
۵. سنجر احمدی - آلمان
۶. علی هاشمی - کانادا
۷. یوسف شیرزی - کانادا
۸. یما - بلجیم
۹. فردوس میری - کانادا

















۱۳۹۲/۱۰/۲۹

اسامی بازیکنان دعوت شده به اردوگاه انتخاباتی تیم ملی اعلان شد



صفحه فیسبوک فدراسیون فوتبال افغانستان اسامی 43 بازیکنی را اعلان کرده که به اردوگاه انتخاباتی و تمرینی تیم ملی در قطر دعوت شده اند. در این لیست 18 بازیکن از تیم های انتخاب شده اند که در مسابقات برتر بازی کرده اند و بقیه بازیکنان از خارج از کشور دعوت شده اند. 

شاهین آسمایی، طوفان هریرود، اباسین سپی و سیمرغ البرز تنها چهار تیمی هستند که در ترکیب بازیکنان دعوت شده، اسامی بازیکنان آنها را می شد دید. 

روی هم رفته بازیکنان خوبی به این اردوگاه تمرینی دعوت شده اند و انتظار می رود یوسف کارگر بتواند ترکیب قوی 23 نفری را برای اشتراک در مسابقات جام چلنج آسیا انتخاب نماید. 

با این هم، در میان بازیکنان دعوت شده یک تعداد بازیکنان حضور دارند که عملکردشان در مسابقات مقدماتی جام چلنج و جنوب آسیا قابل قبول نبود، با این حال به نظر می رسد یوسف کارگر یک شانس دیگر نیز به آنها داده است تا در رقابت با دیگر بازیکنان، توانایی های خود را نشان دهند. 

مصطفی امینی، مشتاق یعقوبی، شریف محمد،  فیصل شایسته و میلاد سالم از بازیکنان خوبی هستند که ا نتظار می رود شرایط عضویت در تیم ملی را داشته باشند و انتظار نمی رود در اردوگاه تمرینی در قطر اشتراک کنند، زیرا باشگاه های این بازیکنان به آنها اجازه اشتراک در چنین اردوگاهی را به آنها نخواهند داد.

از بازیکنان که انتظار می رفت به اردوگاه تیم ملی دعوت شوند ولی اسم آنها در لیست اعلان شده به نظر نمی رسد می تواند از روح الله اقبالزاده و اقبال جوادی یاد کرد. 

لیست بازیکنان به شرح زیر است:

1. منصور فقیریار 2. حمید الله یوسفزی 3. جلال الدین شریعتیار 4. اسلام الدین امیری 5. فیصل سخی زاده 6. علی احمد یارزاده  7. مقدر قاضی زاده 8. مصطفی حدید 9. محمد رفیع بارکزی 10. محمد یوسف مشرقی 11. آرش هاتفی 12. وحید ندیم 13. مصطفی ازاد زوی 14. حمید الله کریمی 15. سنجر احمدی 16. بلال آرزو 17. امرالدین شریفی 18. فرزاد عطایی 19. محمد معروف محمدی 20. حشمت الله بارکزی 21. مجتبی فیض 22. زین الدین شریفی 23. یوسف بهارستانی        24. مصطفی امینی   25. مصطفی ځاځی 26. حمید ځاځی 27. مشتاق یعقوبی 28. فیصل شایسته 29. حسن امین         30. ضمیر داوودی 31. میلاد سالم  32. کنشکا طاهر 33. ذهیب خان محمد 34. اسد الله 35. سید محمد 36. محمد محمدی 37. جانی 38. مصطفی رضایی 39. شریف محمد 40. مسعود هاشمی 41. یوسف شیرزی 42. بکتاش نیکزی 43. اقبال حبیب زی