۱۳۹۳/۷/۸

مسابقات 16 سال بلخ آغاز شد


مسابقات 16 سال بلخ شروع شد.

فدراسیون فوتبال بلخ که قبل از این لیگ 12 سال و 14 سال را برگزار کرده بود این بار دست به ایجاد مسابقات 16 سال بلخ زده است تا در نهایت لیگ برتر و الف 16 سال بلخ ایجاد گردد.

کمیته جوانان فدراسیون فوتبال افغانستان نیز توسط سید علی کاظمی، رئیس این کمیته، در مراسم افتتاحیه این لیگ، نمایندگی می شد.

در این مسابقات 26 تیم حضور دارند که در شش گروه تقسیم شده اند. چهار گروه چهار تیمی هستند و دو گروه دیگر پنج تیمی می باشند.

در ختم مسابقات که یک ماه طول می کشد، 12 تیم در لیگ برتر 16 سال حضور خواهند داشت و باقی تیم ها در لیگ الف 16 سال حضور خواهند داشت.

از میان بازیکنان نخبه، 24 بازیکن به تیم منتخب 16 سال بلخ دعوت خواهند شد.

۱۳۹۳/۷/۶

تیم 17 سال بانوان افغانستان 6-0 باخت


تیم 17 سال افغانستان که در مسابقات جام سوبروتو در هند شرکت کرده است، در دومین دیدارش نیز شکست خورد. 

افغانستان در مسابقه اول 3-1 شکست خورده بود و امروز نیز در برابر تیم مکتب کارمیل از ایالت جرخند با نتیجه 6-0 شکست خورد. 

به نظر می رسد تیم افغانستان باید تنها یک مسابقه دیگر انجام دهد و بعد از ختم مسابقات گروهی دوباره به کابل برگردد. 

۱۳۹۳/۷/۳

تیم 17 سال بانوان برای اشتراک در جام سوبروتو عازم دهلی شد


تیم 17 سال بانوان افغانستان امروز عازم هند شد تا در مسابقات جام سوبروتو اشتراک کند. 

در ترکیب تیم افغانستان، 16 بازیکن و دو هیات حضور دارند. آروز رحیمی مربی تیم افغانستان و فروزان تجلی، مدیر تیم می باشند. 

مسابقات جام سوبروتو از 27 سپتمبر آغاز و تا 14 اکتوبر دوام خواهند کرد. افغانستان در گروه ب با تیم های میزورام، جرخند و مهاراشترا هم گروه شده است. معمولاً تیم های مکاتب از هند در این مسابقات اشتراک می کنند اما تیم هایی از افغانستان، سریلانکا و نپال نیز در مسابقات اشتراک دارند.

افغانستان در سال های قبل نیز در این مسابقات تیم هایی را در بخش بانوان و نوجوانان فرستاده است. 

قرار بود تیم 17 سال افغانستان در این مسابقات اشتراک کند، اما بعداً فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت این تیم در مسابقات جام سوبروتو اشتراک ننماید. 


۱۳۹۳/۷/۲

فدراسیون فوتبال افغانستان مسابقه دوستانه با قرغیزستان را لغو کرد


مسابقه دوستانه میان تیم های افغانستان و قرغیزستان که قرار بود روز دهم اکتوبر در قرغیزستان برگزار شود لغو شد.

قبل از مسابقات جام چلنج، قرغیزستان با افغانستان دو مسابقه دوستانه انجام داد و حتی حاضر بود در کابل به مصاف افغانستان بآید و این بار نوبت افغانستان است تا با قرغیزستان روبرو شود. 

به نظر می رسد سه باخت پی در پی تیم 23 سال کشور در مسابقات المپیک آسیائی روی این تصمیم اثر داشته باشد. 

دهم اکتوبر در تقویم فیفا برای مسابقات دوستانه در نظر گرفته شده و اکثریت تیم های جهان در این روز مسابقه دارند. تیم ملی فوتبال افغانستان بعد از مسابقات جام چلنج آسیا هیچ مسابقه دوستانه نداشته و به همین دلیل هر ماه چند پله در رده بندی فیفا صعود می کند. 

از طرف دیگر، قرار بود یک تعداد بازیکنان جدید از جمله میلاد سالم در مسابقه با قرغیزستان به کار گرفته شوند که با لغو این مسابقه این فرصت نیز از دست رفته است. 

افغانستان در سال 2015 مسابقات مهم مقدماتی جام جهانی، مقدماتی جام ملت های آسیا، مسابقات مقدماتی 22 سال آسیا و مسابقات قهرمانی جنوب آسیا را در پیش روی دارد و برگزاری مسابقات دوستانه در ماه های آینده بر موفقیت افغانستان خیلی تاثیر گذار است. 

فدراسیون فوتبال در لغو مسابقات دوستانه سابقه دارد، طوری که چند ماه پیش نیز مسابقه با پاکستان را بعد از چندین بار تنظیم مجدد، لغو کرد.

۱۳۹۳/۷/۱

کابل 13 - 0 بلخ، تفاوت سرسام آور فوتبال بانوان کابل و ولایات


امروز تیم منتخب بانوان کابل در یک بازی کاملاً یک طرفه با 13 گل حریف خود تیم منتخب بانوان بلخ را بدرقه کرد. تیم بلخ کاملاً نا آماده و نا بلد به نظر می رسید، در حالی که بانوان کابلی عملکرد بدی نداشتند. نتیجه این مسابقه اما نشان دهنده تفاوت زمین و آسمانی فوتبال بانوان در کابل و ولایات است.

در سال های اخیر، همه تمرکز روی فوتبال بانوان کابل بوده است. تقریباً همه بازیکنان که در تیم کابل بازی کرده اند شامل تیم های ملی هستند. اکثر این بازیکنان از چند سال پیش به این طرف به کشورهای پاکستان، هند، بنگلادش، آلمان، اردن، قطر و چند کشور دیگر سفر کرده و اردوگاه تمرینی برگزار کرده اند یا در مسابقات رسمی و غیر رسمی اشتراک کرده اند. بانوان کابل به زمین مسابقه دسترسی دارند و می توانند به شکل منظم تمرین کنند.

بر عکس، بانوان فوتبالیست در ولایات به چنین سهولت هایی دسترسی ندارند. آنها نه زمین مناسب برای مسابقه دارند، نه مربی دارند و نه هم بودجه ای. اکثریت بازیکنان ولایات از تیم های مکاتب انتخاب شده اند و این اولین باری است که حتی از ولایت خود خارج شده اند.

تفاوت سطح بازی بین تیم های بلخ و کابل نشان می دهد که فدراسیون فوتبال کار برجسته ای برای رشد فوتبال ولایات انجام نداده است. هر چند، فوتبال بانوان در کابل نیز از سطح کیفی خوبی برخوردار نیست و به همین علت در مسابقات بین المللی از بانوان فوتبالیست خارج از کشور استفاده می شود، اما حداقل در کابل تا اندازه کمی روی فوتبال بانوان سرمایه گذاری شده است.

نتایج بد تیم هایی هم چون اباسین سپه یا اسپین غر بازان در سالهای پیش همه نشان گر کم لفطی فدراسیون فوتبال به ولایات است. مسابقه امروز نشان محکمتری برای ثبوت این ادعاست.

امید فدراسیون فوتبال یک برنامه منظم برای حمایت از فوتبال در ولایات روی دست گیرد تا ما شاهد مسابقات یک طرفه مانند امروز نباشیم.

یادداشت جلال الدین شریعتیار در مورد حضور تیم افغانستان در مسابقات المپیک آسیائی!



یادداشت کوچکی به دوستداران ورزش افغانستان!

تیم فوتبال المپیکی افغانستان تنها تیمی بود که قبل از اشتراک در مسابقات هیچ اردوگاه تمرینی نداشت. به حیث یک تیم، ما تنها یک جلسه تمرینی قبل از اولین مسابقه خود داشتیم.

ما هم چنین تنها تیمی بودیم که ماساژر نداشت. ما تنها تیمی بودیم که لوازم درست ورزشی مثل پیراهن، شورت و جوراب نداشتیم. هر تیم دیگر لباس معین در زمان تمرین داشت. افغانستان تنها کشوری بود که در مراسم افتتاحیه برای کشور میزبان یک تحفه نداشت. 

عمده ترین دلیلی که ما رشد نمی کنیم این است که مربیان بهترین بازیکنان را به تیم دعوت نمی کنند. مقامات فدراسیون هم چنین در جستجوی بهترین بازیکنان افغان نیز نمی باشند. در میان 22 بازیکن و مقامی که با ما بودند، ده تنها آنها یا جزء هیات بودند یا بازیکنانی بودند که صرفاً برای تفریح به اینجا آمده بودند و نه انجام وظیفه ای که به آنها سپرده شده بود. دلایل دیگری نیز هستند که به دلیل کمبود وقت همه آنها را اینجا نمی نویسم. 

تیم افغانستان یک تیم غیر حرفوی دیده می شود و به همین سبب، احترام لازم از سوی مقامات المپیک و فیفا، داوران و تیم های حریف به آن نمی شود. قبل از شروع مسابقات، کمیته المپیک و و فدراسیون فوتبال بر سر اینکه چه کسی مسئول تیم هست با هم جنگ کردند. در نهایت، هر دو نهاد نشان دادند که پروای تیم افغانستان را ندارند. چیزی که این دو نهاد نمی دانند این است که به خاطر رفتار غیر حرفه ای آنها، جهان ورزش نه تنها به آنها می خندد، بلکه به تمام افغانستان می خندد.

ما بازیکنان همه کوشش خود را کردیم تا به این مشکلات فائق آییم. اما در نهایت ما آنقدر ناراحت بودیم که نمی توانستیم بر ورزش تمرکز کنیم. تیم ملی فوتبال توانایی دستیابی به اهداف بالاتری دارد، اما مشکلاتی بر سر راه مان است و ما نمی توانیم به پیش برویم. 

ما ضرورت به کارمندان مدیر و حرفه ای داریم و هم چنین نیاز به مربیان حرفه ای که توانایی این را داشته باشند که این مشکلات را رفع کنند و در مورد هر چیز اعتنا نمایند. 

از تمام دوستداران به خاطر وقت و حمایت شان تشکر و ابراز سپاس می کنم. امیدوارم ان شاء الله در آینده همه چیز خوب شود.

بر گرفته از صفحه جلال الدین شریعتیار در فیسبوک

سه بازی، سه شکست، وقت آن نیست که فدراسیون معذرت خواهی کند؟


تیم ملی فوتبال 23 سال افغانستان در سومین دیدارش با نتیجه 5-0 از ازبکستان شکست خورد. وقت آن نیست که فدراسیون از ملت معذرت خواهی کند؟

در دو بازی اول، افغانستان 1-0 از بنگلادش و 2-1 از هونگ کونگ شکست خورده بود و به این ترتیب با دریافت 8 گل و به ثمر رساندن یک گل حضوری ناموفق در مسابقات المپیک آسیائی داشتند.

تیم افغانستان بدون هیچ گونه آمادگی به این مسابقات اعزام شد و یک تعداد بازیکنان تنها دو روز مانده به شروع مسابقات با هم آشنا گردیدند.
انتخاب هیات مربیگری و بازیکنان نیز خالی از اشکال نبود، هر چند اگر یک تیم غیر آماده را در اختیار بهترین مربی دنیا هم بگذاریم، با آن تیم موفقیتی کسب کرده نمی تواند.

بازیکنان این تیم را یوسف کارگر انتخاب کرد و همان طور که همه دوست داران فوتبال هم متوجه شده اند، افغانستان در خط حمله مشکل داشت. سنجر احمدی ماه هاست که آن فروغ همیشگی را ندارد و از امرالدین شریفی نیز بیشتر در خط میانی استفاده می شود. با این هم به کار گیری از کنشکا طاهر و روح الله اقبالزاده در داخل میدان تصمیم بدی نبود. روی همین دلیل است که فدراسیون فوتبال باید به هر قیمتی که شده میلاد سالم را جذب تیم ملی نماید و از مهاجمین که در مسابقات برتر امسال درخشش دارند در مسابقات دوستانه استفاده نماید.

هر چند ما انتظار سر گروه شدن و پیروزی بزرگ را نداشتیم، اما انتظار داشتم در مقابل بنگلادش به پیروزی برسیم و از هونگ کونگ تساوی کسب کنیم و به ازبکستان نیز این چنین نبازیم.

دلیل عمده باخت افغانستان در این مسابقات فدراسیون فوتبال افغانستان است. همان طور که قبل از اعزام این تیم به کوریای جنوبی نیز چندین مرتبه هشدار داده شد، برای این تیم هیچ کاری نشده است و مسئول اصلی آقای کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون، یوسف کارگر، معاون فدراسیون، و سید علیرضا آقازاده، سکرتر جنرال فدراسیون، می باشند.

جالب اینکه یک تعداد افراد منتسب به فدراسیون بعد از شکست های پیاپی افغانستان برای اینکه فدراسیون را از زیر بار انتقادات نجات دهند، به نکاتی مضحک اشاره می کنند. به عنوان مثال، نکته ای که به آن زیاد اشاره می شود باخت ایران در مقابل ویتنام است که دستاویزی شده برای فدراسیون فوتبال افغانستان. دلیل دیگری که ارائه می شود درصد مالکیت بالای توپ توسط تیم افغانستان در مسابقه با بنگلادش و هونگ کونگ است، اما آیا با درصد بالای توپ امتیاز می دهند؟

هر چند در فوتبال باخت و برد وجود دارد، اما فدراسیون فوتبال باید اذعان کند که تیم 23 سال کشور را بدون هیچ آمادگی و برنامه ریزی به مسابقات فرستاد و مسئولیت شکست آن را بپذیرد. در سال های اخیر، ملیون ها دالر روی فوتبال کشور سرمایه گذاری شده است و مردم افغانستان انتظار شکست های این چنینی را ندارند. به نظر من، این سه مقام ارشد فدراسیون فوتبال کشور باید رسماً از مردم افغانستان به خاطر نتایج ضعیف تیم ملی 23 سال معذرت بخواهند.

۱۳۹۳/۶/۳۱

افغانستان امروز به مصاف ازبکستان می رود


تیم ملی 23 سال فوتبال کشور امروز در آخرین مصافش در مسابقات المپیک آسیائی به مصاف ازبکستان می رود. 

افغانستان دو مسابقه اولی خود در برابر بنگلادش و هونگ کونگ را باخته است و مسابقه امروز تشریفاتی است. 

با توجه به اینکه افغانستان قبل از مسابقات هیچ گونه آمادگی نگرفت و عدم هماهنگی میان بازیکنان کاملاً مشهود بود، انتظار می رود در مسابقه امروز بازیکنان افغانستان هماهنگی بهتری داشته باشند هر چند مهمترین ضعف افغانستان در خط حمله هنوز پای بر جای است. 

در جانب مقابل، ازبکستان با هونگ کونگ مساوی کرده و بنگلادش را 4-0 برده است. ازبکستان از تیم های قوی آسیا محسوب می شود و قبل از این مسابقات چندین مسابقه دوستانه انجام داده است. 

مسابقه ساعت 12:30 چاشت به وقت کابل آغاز می شود و تلویزیونهای آریانا نیوز و اسپورت 3 آن را پخش می نمایند.

تیم ملی در رده بندی فیفا شش پله سقوط کرد

 
فیفا رده بندی این ماه تیم های ملی را اعلان کرده است. بر اساس این رده بندی، تیم ملی افغانستان با شش پله سقوط در مقام 135 جهان قرا دارد. امتیاز افغانستان در این ماه 214 است. 

افغانستان بعد از ماه می هیچ مسابقه ای انجام نداده است. 
 
هر چند افغانستان در سطح جهانی نزول داشته، اما به سبب سقوط 16 پله ای تاجیکستان، تیم افغانستان در آسیا در مقام 18 قرار دارد که یک پله صعود را نسبت به ماه پیش نشان می دهد.
 
در جنوب آسیا افغانستان هم چنین اول است و مالدیو و هند در مقام دوم و سوم قرار دارند. 
 
در مرکز آسیا، افغانستان بعد از ایران و ازبکستان در مقام سوم قرار دارد.
آلمان هم چنان پیشتاز رده بندی فیفا است.

۱۳۹۳/۶/۲۴

آغاز مسابقات افغانستان در المپیک آسیائی، حضور مجدد بعد از 12 سال


دوازه سال طول کشید تا افغانستان سه شکست بزرگ فوتبال خویش را فراموش کند و بار دیگر به مسابقات فوتبال المپیک آسیائی برگردد. 

افغانستان در سال 2002 برگشت خود به فوتبال بین المللی را جشن گرفت، اما این جشن با سه شکست بزرگ دیری نپایید. افغانستان در اولین مسابقه اش 10-0 از ایران شکست خورد و دو مسابقه بعدی را با نتیجه مشابه 11-0 به قطر و لبنان باخت. 

در آن مسابقات، گروهی از بازیکنان کابل اشتراک داشتند، آمادگی نگرفته بودند و نتیجه هم همان شد که دیدیم. تنها دلخوشی این بود که افغانستان بار دیگر به مسابقات بین المللی برگشته است. 

این سه شکست زبانزد عام و خاص شد و حتی رئیس اداره انتقالی در یکی از سخنرانی هایش گفت ما نباید این چنین شکست بخوریم، بلکه نباید بیش از پنج گل دریافت نمائیم. 

تیم ملی افغانستان از آن زمان پیشرفت زیادی کرده است. اولین پیروزی افغانستان در سپتمبر سال 2003 مقابل قرغیزستان رقم خورد و افغانستان در سال های بعد بارها قرغیزستان، سریلانکا و بوتان را شکست داد تا اینکه در سال 2011 به نائب قهرمانی جنوب آسیا رسید و برای اولین بار در سال 2013 یک جام بین المللی را به کابل آورد. 

از این نگاه فوتبال افغانستان رشد کرده و نباید انتظار نتایج غیر منتظره سال 2002 را در مسابقات امسال داشت. هر چند افغانستان برای مسابقاتی که امروز آغاز می شوند هیچ گونه آمادگی نگرفته است. عدم آمادگی تا سطحی است که لباس رسمی بازیکنان برای روز مسابقه تا روز گذشته در دهلی بود و احتمال اینکه تیم ملی 23 سال افغانستان با لباسی غیر از لباس تیم ملی به میدان برود وجود دارد.

دلخوشی افغانستان به به بازیکنان است که تجربه بازی در تیم ملی را دارند. 9 تن از ترکیب 19 نفره افغانستان از بازیکنان تیم ملی هستند و اکثریت بازیکنان دیگر نیز چه در رده سنی یا باشگاهی تجربه بین المللی دارند.

بازی اول افغانستان با تیم 23 سال بنگلادش است و امروز ساعت 12:30 چاشت به وقت کابل آغاز می یابد. 

ظاهر حسنی که مربی تیم 23 سال کشورمان است به گمان اغلب از با تجربه ترین بازیکنان خود استفاده خواهد کرد. پیروزی در مسابقه امروز خیلی مهم هست و البته امری دست یافتی است. تیم بنگلادش ماه هاست به این مسابقات آمادگی می گیرد و دو مسابقه دوستانه نیز با نپال انجام داده است. مربی این تیم نیز همان مربی هالندی تیم ملی بنگلادش است. با این هم، تجربه بازیکنان افغانستان برای تیم خیلی مفید است و نمی توان کمتر از پیروزی افغانستان مقابل بنگلادش انتظار داشت. 

ترکیب احتمالی تیم 23 سال افغانستان در مسابقه امروز می تواند به این شکل باشد:

دروازه: منصور فقیریار

خط دفاع: اسلام امیری، جلال الدین شریعتیار، روح الله اقبالزاده، فرزاد عطایی

خط میانی: فیصل شایسته، کنشکا طاهر، اباسین علی خیل، مصطفی آزادزوی

خط حمله: سنجر احمدی، امرالدین شریفی

مسابقات بعدی افغانستان مقابل تیم های 23 سال هونگ کونگ و ازبکستان اند که به مراتب حریفانی قوی تر هستند. به همین علت، عدم دریافت کارت و عدم مصدومیت بازیکنان برای مسابقات آینده حیاتی است.

مسابقات افغانستان را شبکه تلویزیونی اسپورت 3 به شکل زنده پخش می کند، هر چند این شبکه در اکثر ولایات و خارج از کشور قابل دریافت نیست.

۱۳۹۳/۶/۲۲

حاشیه سازی بلای جان طوفان هریرود، آیا افول طوفان تکمیل شده است؟


حاشیه سازی باز هم گریبان گیر تیم طوفان هریرود شد. 

خبرها از مهمانخانه تیم های مسابقات برتر در قلعه فتح الله حاکی از جنجال میان بازیکنان فراه و بازیکنان هراتی و مسئولین تیم طوفان هریرود است. بازیکنان فراه نسبت به دخالت حاجی کریم رحمانی، مدیر تیم طوفان هریرود، در تعیین ترکیب این تیم مقابل میوند اتلان اعتراض دارند. 

شکیب فراهی، یکی از بازیکنان معترض فراه در صفحه فیسبوک خود نوشته است که باخت طوفان هریرود مقابل میوند اتلان به سبب دخالت بی جای حاجی کریم است. به گفته شکیب فراهی، حاجی کریم به مربی تاجیکی گفته بود که باید به جای بازیکنان فراهی، از بازیکنان هرات استفاده شود تا به آنها نیز در تیم نوبت برسد. 

گفته می شود بعد از ختم مسابقه تیم طوفان هریرود با میوند اتلان میان بازیکنان ولایات هرات و فراه درگیری فزیکی نیز رخ داده است. در نتیجه، ناصر حلیمی از ناحیه صورت مصدوم شده است. 

جنجال میان بازیکنان پای وکلای فراه در پارلمان و محصلین فراه مقیم کابل به این قضیه را نیز باز کرده است، هر چند توریالی حکیمی از عملکرد خویش از ناصر حلیمی معذرت خواسته است.

 حاجی کریم رحمانی، رئیس تیم طوفان هریرود که رئیس فدراسیون فوتبال هرات نیز هست تا حال در این مورد ابراز نظر رسمی نکرده است. بازیکنان هراتی تیم طوفان هریرود نیز در این مورد تا اکنون خاموش اند.

شکیب فراهی، حمید و ناصر حلیمی که هر سه از ولایت فراه هستند، امروز عازم فراه شده اند. به همین شکل، حاجی کریم رحمانی نیز به همراه فواد کاکر و یما یحیی زاده به ولایت هرات رفته اند. گفته می شود وحید ندیم و حمیدالله کریم نیز به سبب مصدومیت نخواهند توانست طوفان هریرود را در مسابقه آینده این تیم همراهی کنند. فرزاد عطایی نیز که در ترکیب تیم 23 سال افغانستان قرار دارد اکنون در کوریای جنوبی است.

 خبرهایی نیز وجود دارد که فرید مولایی از مسئولین فدراسیون فوتبال از مسئولین مهمانخانه تیم های مسابقات برتر خواسته تا از شکیب فراهی بخواهند تا محل مهمانخانه را ترک نماید.

طوفان هریرود چهار شنبه آینده با تیم سیمرغ البرز مسابقه دارد و اگر بتواند در آن مسابقه به یک نتیجه پر گل برسد و میوند اتلان نیز تیم بازان اسپین غر را شکست دهد، چانس صعود به نیمه نهایی را پیدا نماید. 

حاشیه سازی در تیم طوفان هریرود از فصل پیش و از زمانی آغاز شد که رقابت برای کسب ریاست فدراسیون هرات آغاز شد. اکثریت بازیکنان تیم طوفان هریرود از تیم جدید التشکیل سرخپوشان هستند و اسرار زیادی برای به کار گیری این بازیکنان در ترکیب اصلی تیم طوفان هریرود است. در ترکیب تیم طوفان هریرود امسال چهار بازیکن از فراه و نیمروز حضور داشتند و سایر بازیکنان از هرات بودند. 

در فصل گذشته بازیکن خیلی معدودی از فراه در ترکیب تیم طوفان هریرود قرار داشتند و این موضوع انتقاد علاقه مندان فوتبال فراه را بر انگیخته بود. فوتبال فراه در کشور نام و آوازه دارد و همین اکنون نیز چند بازیکن از این ولایت در تیم بازان اسپین غر توپ می زنند. 

به نظر می رسد، امسال نیز طوفان هریرود از حواشی فوتبال ضربه خورده است. باشگاه نبودن تیم های مسابقات برتر باعث شده تا در انتخاب بازیکنان و هم چنین انتخاب بازیکنان در جمع یازده بازیکن تیم مداخلات وجود داشته باشد و این وضعیت زمینه اعتراض و انتقادات را زیاد ساخته است. 

با این حواشی، باید دید طوفان هریرود تاب مقاومت مقابل سیمرغ البرز را در مسابقه روز چهار شنبه دارد یا این تیم وداعی تلخ با فصل سوم مسابقات برتر خواهد داشت.

۱۳۹۳/۶/۲۰

یک مدعی دیگر در آستانه سقوط، میوند اتلان به نیمه نهایی صعود کرد


یک مدعی دیگر در آستانه سقوط، میوند اتلان به نیمه نهایی صعود کرد

در یک مسابقه جالب و تماشایی، تیم میوند اتلان تیم طوفان هریرود را به زانو در آورد و به مرحله نیمه نهایی رسید.

در نیمه اول چانس های طوفان هریرود بیشتر بود و فرصت بعد از فرصت از دست بازیکنان آبی های آسمانی رفت تا اینکه خالد عرفان در آخرین دقیقه نیمه اول میوند اتلان را پیش انداخت. در این نیمه بیشتر مالکیت توپ نیز در اختیار طوفان هریرود بود. در همین نیمه، معروف محمدی یک ضربه پنالتی را به تیرک افقی دروازه کوبید.

نیمه دوم یک نیمه متوازن تر بود و میوند اتلان نیز چندین موقعیت ایجاد کرد، هر چند موقعیت های طوفان هریرود هم کم نبودند. نقش امان الله طوفان، دروازه بان میوند اتلان هم خیلی بارز بود و او چندین توپ را توانست مهار کند.

همان طور که میوند اتلان گل اول خود را در دقیقه آخر نیمه اول زده بود، سعید ابراهیمی در دقیقه آخری نیمه دوم گل دوم میوند اتلان را هم زد تا خیال این تیم از صعود به نیمه نهایی جمع شود.

در کل، تیم میوند اتلان در خط دفاعی بد نبود و نشان داد نفوذ در قلب دفاعی آنها کار سختی است. در مقابل، طوفان هریرود قدرت ابتکار و خلاقیت سالهای گذشته را نداشت. در دو فصل گذشته، طوفان هریرود از کناره های زمین حملات خویش را سازماندهی می کرد، اما امسال از شوت های راه دور بیشتر استفاده کرده است.

با این هم، طوفان هریرود یک چانس خیلی کوچک برای صعود دارد. اگر در مسابقه آینده طوفان هریرود بتواند سیمرغ البرز را با حداقل سه گل ببرد و تیم میوند اتلان نیز بتواند بازان اسپین غر را شکست دهد، این تیم شانس صعود دارد، وگرنه طوفان هروید از مرحله گروهی حذف می گردد.

نکات قابل توجه دیگر این مسابقه دو خطای کمک داور بود که یک کرنر را اوت اعلان کرد و یک توپ صحیح را آفساید. البته یک نکته دیگر هم بود، حلیم آقا شیرزاد برای دومین روز پیاپی داور بود.

رشوه 47000 دالری در فدراسیون، افشا کنندگان به مرگ تهدید شدند


باز هم خبر فساد در فدراسیون فوتبال افغانستان، این بار سکرتر جنرال دخیل است. 

خبرهای که در رسانه های اجتماعی دست به دست می شوند حاکی از یک فساد دیگر در فدراسیون فوتبال افغانستان است. این بار فساد در ساخت دفاتر فدراسیون، زمین فوتبال ساحلی، لوژ زمین چمن مصنوعی و ساختمان بزرگ پروژه گل است که بودیجه آن از درک پروژه گل فیفا پرداخت می شود.


این پروژه به قیمت مجموعی پنج و نیم ملیون دالر به یک شرکت خصوصی که مالکش جعفری نام دارد عقد شده بود. از قرار معلوم، جعفری قسمتی از کار پروژه را ناتمام می گذارد و زمانی که رئیس فدراسیون علت عدم تکمیل کار را از وی می پرسد. وی پاسخ می دهد که مبلغ 47000 دالر آمریکایی را به سید علیرضا آقازاده، سکرتر جنرال فدراسیون فوتبال افغانستان، داده است. وی اضافه می کند که به سبب مصارف بالا، دیگر توانایی تکمیل پروژه را ندارد و تکمیل پروژه باید با استفاده از همان 47000 دالری صورت گیرد که به آقازاده پرداخت شده است. 

رئیس فدراسیون در مقابل جعفری را در دفتر کارش تهدید به لت و کوب می نماید. در نهایت با میانجیگری یک تعداد کارمندان که در محل حضور دارند، جعفری نجات یافته اما به او گفته می شود که قرارداد تکمیل ساختمان فدراسیون به یک شرکت دیگر داده می شود. 

این تهدید عملی می شود و گفته می شود قرارداد جدید با قیمت مجموعی شش و نیم ملیون دالر آمریکایی به یک شرکت دیگر داده شده است. خبرهای تائید نشده حاکی از شراکت سکرتر جنرال فدراسیون فوتبال در شرکتی است که برای دوم قرارداد ساخت ساختمان فدراسیون را به دست آورده است.

قابل ذکر است که سید علیرضا آقازاده، سکرتر جنرال فدراسیون، بعد از روبرو شدن با جعفری، از گرفتن رشوه انکار می نماید.

این موضوع چند روزی می شود که در میان اعضا و کارمندان فدراسیون دست به دست می شود و در نهایت به شبکه های اجتماعی راه پیدا کرده است، اما هنوز قضیه به لوی سارنوالی ارجاع نشده است. دلیل اینکه چرا این قضیه به مقامات عدلی ارجاع نشده هنوز معلوم نیست. فدراسیون فوتبال نیز در این مورد تا حال ابراز نظر نکرده است.

چندی پیش نیز روزنامه بریتانوی سندی تایمز گزارش کرده بود که رئیس فدراسیون افغانستان در ازای رای به محمد بن همام از وی در چندین نوبت پول دریافت کرده است. 

مواردی از این دست سوالات جدی را در مورد شفافیت در فدراسیون فوتبال کشور مطرح ساخته است. اگر فدراسیون فوتبال افغانستان می خواهد در چشم مردم به حیث یک نهاد فاسد مطرح نباشد، لازم است تا اقدامات مهمی را برای شفاف سازی امور خویش انجام دهد. فوتبال در وحدت مردم افغانستان نقش بزرگی دارد و نباید این امید مردم به یاس تبدیل شود.

به همین شکل، خبرهای غیر رسمی از داخل فدراسیون حاکی از این است که کسانی که  معلومات مربوط به فساد در فدراسیون را به خارج درز می دهند به مرگ تهدید شده اند.  

در زیر نمونه ای از دست به دست شدن این خبر در فیسبوک را مشاهده نموده می توانید:




۱۳۹۳/۶/۱۷

افغانستان در مسابقات مقدماتی 22 سال آسیا اشتراک می کند


افغانستان در مسابقات مقدماتی قهرمانی 22 سال آسیا اشتراک می کند. 

منابع خبری کشور تاجیکستان اعلان کرده اند که این مسابقات از 21 تا 31 ماه مارچ انجام می شوند. قرعه کشی مرحله مقدماتی در ماه دسمبر صورت می گیرد. 

بنا به گزارش همین منابع، 43 تیم به شمول افغانستان از حضور خود در مسابقات مقدماتی خبر داده اند. با این حال، فدراسیون فوتبال افغانستان تا حال در این مورد ابراز نظر نکرده است. بازیکنانی که در سال 1993 یا بعد تر به دنیا آمده اند می توانند شامل تیم 22 سال شوند. 

در مرحله مقدماتی 24 تیم غرب آسیا به سه گروه پنج تیمی و دو گروه چهار تیمی تقسیم می گردند، در حالی که 20 تیم شرق آسیا  به چهار گروه پنج تیمی تقسیم می گردند. 9 تیم سرگروه و 6 تیمی در میان تیم های رده دوم بیشترین امتیاز را داشته باشند به مرحله قهرمانی که در ماه جنوری 2016 صورت می گیرد راه پیدا می نمایند. کشور میزبان در مرحله مقدماتی اشتراک نداشته و مستقیماً در مرحله نهایی بازی می کند. ایران، قطر، ازبکستان و عربستان برای میزبانی مرحله نهایی مسابقات ابراز آمادگی کرده اند.

تا حال، کشورهای ایران، فلسطین، پاکستان و بنگلادش در زون غرب آمادگی خود برای میزبانی مسابقات گروهی مقدماتی را اعلان کرده اند هر چند سایر کشورها نیز تا یک ماه دیگر حق دارند از آمادگی خود برای میزبانی خبر دهند. در صورتی که هیچ کشور در یک گروه برای میزبانی آمادگی نداشته باشد، مسابقات در کشور دیگری انجام می شوند. 

مسابقات قهرمانی 22 سال آسیا به حیث مقدماتی برای راهیابی به المپیک 2016 برازیل نیز محسوب می شود و سه تیمی که اول و دوم شوند از قاره آسیا در برازیل نمایندگی می کنند. 

حضور افغانستان برای اولین بار در این مسابقات یک نوید خوش هست. با این هم، فدراسیون فوتبال باید تیم 22 سال را کاملاً آماده این مسابقات سازد. تیم 23 سال افغانستان تا چند روز دیگر عازم کوریای جنوبی می شود تا در مسابقات المپیک آسیائی اشتراک کند، ولی فدراسیون فوتبال هیچ گونه آمادگی برای این تیم در نظر نگرفته است. حضور بدون آمادگی در مسابقات جهانی و قاروی بی معنی است.

فدراسیون فوتبال باید از همین اکنون بهترین بازیکنان جوان زیر 22 سال را چه در افغانستان و چه در اروپا و کشورهای دیگر جستجو و زمینه حضور آنها را در مسابقات دوستانه تیم ملی مهیا سازد. بازیکنان جوان افغان در کشورهای اروپایی فوق العاده زیاد اند، اما جذب آنها به تیم های ملی افغانستان به کوشش بیشتر فدراسیون فوتبال وابسته است.

۱۳۹۳/۶/۱۶

تیم 13 سال افغانستان عازم جشنواره فوتبال پایه در ایران می شود


جشنواره بین المللی فوتبال پایه از روز پنجشنبه در تهران آغاز می شود و تیم 13 سال افغانستان نیز در آن اشتراک دارد. 

میزبان این مسابقات اکادمی فوتبال ایران است و کشورهای قطر، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، عراق و ایران در این جشنواره حضور دارند. 

مراسم افتتاحیه این جشنواره روز پنجشنبه ساعت 10 صبح با حضور سفرای کشورهای افغانستان، پاکستان، قطر، عراق و تاجیکستان در اکادمی فوتبال ایران آغاز می شود. 

جلسه هماهنگی تیم ها ساعت سه عصر روز چهارشنبه انجام می گیرد. فدراسیون فوتبال ایران در نظر دارد برنامه های متنوع فرهنگی و هنری را به مناسبت حضور تیم های مهمان برگزار نماید. 

این فستیوال سه روز دوام می نماید و تیم 13 سال افغانستان روز سه شنبه به جانب ایران پرواز می نماید.

۱۳۹۳/۶/۱۴

نائب قهرمان دو فصل مسابقات برتر از صعود به مرحله نیمه نهایی باز ماند


در دیدار امروز میان اسپین غر بازان و سیمرغ البرز، مهاجمین اسپین غر دو گل به ثمر رساندند و سیمرغ تنها یک گل را جبران کرد.

بازی تماشایی و جذاب بود. هر دو تیم با تکنیک بازی کردند اما این گل دقایق اضافی مسابقه بود که به داد اسپین غر بازان رسید.

هر نوع نتیجه در مسابقه میان طوفان هریرود و میوند اتلان باعث می شود تا سیمرغ البرز امیدی به صعود به مرحله نیمه نهایی نداشته باشد. بازی بعدی سیمرغ البرز در برابر طوفان هریرود تشریفاتی است.

اما اسپین غر بازان با چهار امتیاز به صدر گروه ب رفته است. مسابقه بعدی آنها با میوند اتلان است. آنها به احتمال زیاد با کسب یک امتیاز دیگر بتوانند به مرحله راه پیدا کنند. اما اگر طوفان هریرود دو بازی آینده خود را ببرد، باز هم اسپین غر بازان به مرحله بعد راه خواهد یافت.

مسابقه بعدی این گروه میان تیم های طوفان هریرود و میوند اتلان است.

۱۳۹۳/۶/۱۳

تصمیم عوام فریبانه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در مورد مسابقه طوفان و اسپین غر بازان


کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تصمیم به محرومیت دو داور مسابقه میان طوفان هریرود و داسپین غر بازان کرد. 

حلیم آقا شیرزاد و خسرو سمون نمی توانند در دو مسابقه آینده داوری کنند. این در حالی است که این داورها قرار نبود از اول نیز در هر مسابقه داوری نمایند. مجموعه ای از داوران به شکل نوبت وظیفه داوری را در مسابقات برتر به پیش می برند. به این ترتیب، تصمیم کمیته انضباطی در مورد داوران مصنوعی و فریب انگیز است.

حلیم آقا شیرزاد تنها داور افغانستان است که در بعضی مسابقات رده های سنی در آسیا داوری کرده است. او در مسابقات جنوب آسیا نیز به حیث کمک داور استفاده شده است.

به همین شکل، کارت سرخ که به بازیکن طوفان هریرود داده شد باطل گردیده و تنها یک کارت زرد محسوب می شود. 

اما مسابقه میان طوفان هریرود و اسپین غر بازان تکرار نمی گردد. طوفان هریرود به سبب اشتباه فاحش داور 20 دقیقه را با ده بازیکن سپری کرد و در نهایت تن به تساوی 1-1 داد. با توجه به اینکه گروپ ب مسابقات برتر شاهد حضور چهار تیم قوی مسابقات است، احتمال عدم صعود هر کدام از چهار تیم به مرحله نیمه نهایی وجود دارد. بعید نیست حوادث دیروز تیم طوفان هریرود را که یکی از پر ستاره ترین تیم های مسابقات برتر است به زودی عازم هرات سازد.

تساوی طوفان با اسپین غر و اشتباه فاحش داور!


اسپین غر بازان در یک بازی تماشایی طوفان هریرود ده نفره را متوقف ساخت. اسپین غر بازان که در این فصل با چهره کاملاً متفاوت در مسابقات ظاهر شده و اکثریت بازیکنان آن از ولایاتی چون هرات، کابل و فراه هستند، در همان اوایل مسابقه از یک فرصت استفاده کرد و به گل رسید.

طوفان هریرود با اینکه بعد از دریافت گل بر بازی مسلط بود و تیم بهتر میدان بود، اما به جز جبران گل خورده و تساوی نتوانست به گل های بیشتری دست یابد و به همان یک امتیاز قناعت کرد.

اتفاق جالب این مسابقه، اشتباه فاحش حلیم آقا شیرزاد، داور وسط مسابقه، بود که به بازیکن طوفان هریرود یک کارت زرد داد و او را از میدان مسابقه اخراج کرد! شیرزاد با تصور اینکه این بازیکن قبلاً نیز کارت زرد گرفته به او کارت سرخ نشان داد، در حالی که چنین چیزی نبود و این بازیکن قبلاً کارت زرد دریافت نکرده بود. نکته جالب دیگر اینکه داور چهارم، خسرو سمون، نیز این نکته را به داور وسط گوشزد نکرد و شیرزاد به اعتراض بازیکن گوش نداد.

طوفان بیست دقیقه مسابقه را با یک بازیکن کمتر انجام داد که خود بی عدالتی مطلق به این تیم هست.

در نهایت طوفان هریرود حسرت فرصت های از دست رفته و تک به تک را باید بخورد، زیرا در چندین مورد بازیکنان آن نتوانستند از این فرصت ها استفاده کنند.

با این هم، بازیکنان اسپین غر بازان در مهار مهاجمین طوفان هریرود خبره بودند و فرصت مانور به بازیکنان حریف را کمتر میسر ساختند. با نمایش خوبی که از تیم اسپین غر بازان دیدیم، این تیم یکی از مدعیان صعود به مرحله بعد است.

باید دید فدراسیون فوتبال در مورد نتیجه این مسابقه چه نتیجه می گیرد. به نظر می رسد، طوفان هریرود باز هم درگیر بی عدالتی شده است. کمبود یک بازیکن باعث شد تا مربی این تیم یکی از مهاجمین خود، حمید الله کریمی، را از میدان مسابقه خارج سازد و این بر قدرت گلزنی این تیم تاثیر مستقیم گذاشت.

اگر معیارهای عدل و انصاف در نظر گرفته شود، این بازی باید تکرار شود.

۱۳۹۳/۶/۱۰

تیم 23 سال آماده نیست، مسئولیت متوجه کارگر، آقازاده و کریم است


تیم ملی 23 سال افغانستان در حالی راهی کوریای جنوبی می شود که هیچ گونه آمادگی برای این مسابقات نگرفته است. 

فدراسیون فوتبال 20 بازیکن را در ترکیب تیم 23 سال قرار داده است. ده بازیکن از خارج و ده بازیکن از داخل کشور. بازیکنان خارج از کشور اخیراً فوتبال باشگاهی خود را بعد از رخصتی های تابستانی شروع کرده اند، هر چند در این میان اسلام امیری در کابل هست و جلال الدین شریعتیار نیز بدون باشگاه هست. حسن امین نیز مصدوم است و به احتمال زیاد به کوریای جنوبی هم سفر نخواهد کرد. 

از مجموع بازیکنان داخل کشور، شش بازیکن از شاهین آسمایی هستند، دو بازیکن از سیمرغ البرز، یک یک بازیکن از موجهای آمو و یک بازیکن نیز از یکی از باشگاه های شهر کابل. بازیکنان داخل کشور مصروف مسابقات برتر هستند و با تیم های خود تمرین می کنند. 

ظاهر حسنی به حیث مربی تیم 23 سال تعیین شده است و حیات الله لوگروال کمک او در این مسابقات است. ظاهر حسنی کمک مربی تیم میوند اتلان است و حیات الله لوگروال تجربه و جذبه مربیگری تیم ملی را ندارد. 

قرار بود یک اردوگاه تمرینی در ایران برای بازیکنان داخل کشور تنظیم شود که این کار نشد. بازیکنان سه یا چهار روز قبل از شروع مسابقات مستقیماً به کوریای جنوبی سفر می نمایند. با اینکه یک تعداد بازیکنان قبلاً در تیم ملی با هم بازی کرده و از عملکرد یکدیگر آشنائی دارند، اما به جز دو بازیکن از داخل کشور که در مسابقات جام چلنج روی چوکی ذخیره ها نشسته بودند، سایر بازیکنان جدید هستند و تجربه بین المللی ندارند. 

از هر زاویه که به تیم ملی 23 سال افغانستان دیده شود، نتیجه این می شود که این تیم آماده مسابقات المپیک آسیائی نیست. حریفان افغانستان ماه هاست مصروف آماده گیری هستند، اما دو هفته قبل از شروع مسابقات، تیم ملی 23 سال به حیث یک تیم تا حال در یک مکان جمع نشده است. 

تیم 23 سال، بعد از تیم ملی بالاترین تیم ملی فوتبال کشور است. آماده سازی تیم ملی 23 سال نباید کمتر از آماده سازی تیم ملی باشد. 

در فدراسیون فوتبال، سه نفر روی نحوه آماده سازی تیم ها تصمیم گیری می کنند. یوسف کارگر، معاون فدراسیون فوتبال و علیرضا آقازاده، سکرتر جنرال فدراسیون. کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون، کمتر از این نوع مسائل مطلع است و تصمیم گیری با آقایان کاگر و آقازاده است. با این هم، وی به حیث رئیس فدراسیون، مسئولیت دارد تا از آماده بودن تیم های ملی مطمئن باشد. 

روی هم رفته، خوشبینی مفرطی روی موفقیت تیم ملی 23 سال در مسابقات المپیک آسیائی وجود ندارد. تنها عنصر موفقیت، بازیکنان خارج از کشور هستند که اگر بتوانند با تجربه ای که دارند، تیم را موفق سازند. 

مسئولیت عدم آمادگی تیم با همین سه مقام هست. به نظر من، در صورتی که تیم 23 سال نتیجه مطلوب را از این مسابقات نگیرد، نباید کسی انگشت انتقاد را به سوی ظاهر حسنی دراز کند، بلکه این سه مقام تصمیم گیرنده فدراسیون هستند که باید در این قسمت پاسخگو باشند. بازیکنان و هیات مربیگری تیم 23 سال توسط همین مقامات انتخاب شده و تصمیم عدم برگزاری اردوگاه تمرینی و مسابقات دوستانه نیز توسط همین مقامات اتخاذ شده است. 

با اینکه در دو سال اخیر، ملیون ها دالر صرف آموزش مقامات و کارمندان فدراسیون در قسمت برنامه ریزی و تنظیم مسابقات گردیده است، هنوز هم متاسفانه تاثیر ملموسی در تنظیم مسابقات تیم های ملی نمی توان دید.