۱۳۹۳/۶/۷

میوند اتلان نائب قهرمان فصل پیش را شکست داد


در دومین مسابقه فصل سوم مسابقات برتر تیم میوند اتلان توانست نائب قهرمان فصل پیش را با نتیجه 3-1 شکست دهد. 

مسابقه میان این دو تیم در دقایق آغازین تب و تاب زیادی نداشت و در بسا موارد توپ بدون هدف به خارج از زمین می رفت، اما با گذشت زمان تیم سیمرغ البرز حملات خود به سوی دروازه حریف را زیادتر ساخت. با این هم، این تیم میوند اتلان بود که روی اشتباه دروازه بان سیمرغ یک گل آسان را به ثمر رساند. نیمه اول با همین نتیجه به پایان رسید. 

نیمه دوم اما با دو تعویض برای سیمرغ البرز آغاز شد. منیر الحق ندیم که در نیمه اول بی فروغ بود در نیمه دوم جای خود را به فیاض عزیزی داد تا وی راه دروازه حریف را پیدا کند. 

در نیمه دوم میوند اتلان با استراتژی بهتر وارد میدان شد و توپ را بهتر کنترل می کرد، با این هم حملات سیمرغ البرز از پیش زیاد تر شده بود و آنها مصرانه به دنبال تساوی مسابقه بودند. به رغم همه تلاش های سیمرغ، این میوند اتلان بود که روی یک کار تیمی خوب توسط یکی از بازیکنان جوان خود به گل دوم رسید. 

با دریافت گل دوم، سیمرغ اندکی متاثر و کار را تمام شده می دید، اما لحظاتی بعد دوباره تجدید قوا کرد و توانست یکی از گل های خورده را جبران کند. با این هم، این میوند اتلان بود که به یک گل دیگر دست یافت تا مسابقه با نتیجه 3-1 به نفع سیمرغ ختم شود. 

مسابقه بعدی از گروه ب میان طوفان هریرود و بازان اسپین غر هست که روز چهار شنبه صورت می گیرد. اگر سیمرغ البرز نتواند نتیجه مناسبی از طوفان هریرود و بازان اسپین غر بگیرد، صعود این تیم به مرحله نیمه نهایی با اماها و اگرهای جدی روبرو می شود. از سوی دیگر، میوند اتلان بخت خود برای رسیدن به نیمه نهایی را افزایش چشمگیری داده است. 

در اواسط نیمه دوم، به علل نامعلومی میان تماشچیان مشاجره صورت گرفت و سپس ده ها تماشاچی که به نظر می رسید طرفدار میوند اتلان باشند بالای یک نوجوان حمله کرده و او را به شدت لت و کوب کردند. پولیس سپس مداخله کرد و افرادی را که در مشاجره دخیل بودند با خود برد. سال گذشته نیز طرفداران و یک تعداد بازیکنان میوند اتلان بر داوران مسابقه با عقابان هندوکش حمله کردند و آنها را زخمی ساختند. فدراسیون فوتبال چندین بازیکن و مربی این تیم را محروم ساخت، اما به نظر می رسد تصامی انضباطی سال پیش تاثیر چندانی بر اراده طرفداران میوند اتلان نداشته است. باید دید فدراسیون فوتبال در قبال این موضوع به چه شکل برخورد می نماید. 

در روز اول مسابقات، شاهین آسمایی، قهرمان فصل پیش در یک مسابقه کاملاً برتر توانست تیم اباسین سپه را با نتیجه 5-1 شکست دهد. مسابقه بعدی از گروه الف میان تیم های عقابان هندوکش و موجهای آمو فردا صورت می گیرد. 

۱۳۹۳/۶/۳

انتخاب لوگروال به حیث کمک مربی تیم 23 سال اشتباه است

فدراسیون فوتبال افغانستان در تعیین تیم مربیگری تیم ملی 23 سال افغانستان مرتکب اشتباه شده است. 

در حالی که انتخاب ظاهر حسنی به حیث مربی تیم ملی 23 سال انتخاب بدی نیست، انتخاب حیات الله لوگروال به حیث کمک مربی اشتباه هست. 

ظاهر حسنی تجربه مربیگری تیم 16 سال را در مسابقات آسیائی دارد. علاوتاً وی فصل گذشته مربی یکی از تیم های مسابقات برتر بود. روی هم رفته، او سواد تئوریک و تجربه کافی از فوتبال افغانستان دارد. هر چند مربیان دیگری نیز بودند که می شد مربیگری تیم 23 سال را در دست گیرند، اما ظاهر حسنی نیز گزینه ای است که باید مورد آزمایش قرار گیرد. 

بر عکس، حیات الله لوگروال تجربه بین المللی ندارد. تجربه او در هدایت تیم های داخلی نیز قابل تحسین نیست. او مربی تیم سباوون در لیگ برتر کابل است که یک تیم درجه اول در این لیگ محسوب نمی شود. در ابتدای امسال قرار بود لوگروال کمک مربی داباسین سپه باشد، اما بعداً وی در لیست کمک مربیان قرار نگرفت.

کمک مربی در مسابقات بین المللی نقش بزرگی دارد. اگر به هر دلیلی، مربی از کنار زمین اخراج شود، جای او را کمک مربی می گیرد. اعتقاد من بر این است که آقای لوگروال قابلیت هدایت درست تیم ملی 23 سال را ندارد. 

بهتر است فدراسیون فوتبال افغانستان روی مربیان بهتر و موثر تر سرمایه گذاری کند تا احتمال تاثیر عدم بلدیت مربیان بر عملکرد تیم کم شود.

۱۳۹۳/۶/۱

حریفان افغانستان آماده می شوند، افغانستان برنامه منظم ندارد


حریفان افغانستان در مسابقات المپیک آسیائی در حال آماده شدن هستند، اما تیم ملی افغانستان آمادگی لازم را ندارد. 

افغانستان با ازبکستان، هونگ کونگ و بنگلادش هم گروه شده است. 

هر سه حریف افغانستان حداقل دو تا سه مسابقه دوستانه قبل از شروع مسابقات انجام می دهند. 

ازبکستان چند روز پیش با آذربایجان مسابقه دوستانه برگزار کرد که در آن به نتیجه 0-0 رسید. این تیم روز سوم سپتمبر در تاشکند میزبان اردن است و روز نهم ستپمبر نیز از تیم ملی زلاند جدید میزبانی می نماید. 

تیم 23 سال هونگ کونگ نیز سه مسابقه دوستانه تدارک دیده است. اولین مسابقه در مقابل تیم ملی این کشور است که روز سوم سپتمبر انجام می شود و دومین مسابقه مقابل ویتنام به تاریخ 6 سپتمبر انجام می شود و در روز نهم سپتمبر نیز شاهد مسابقه دوستانه میان تیم های هونگ کونگ و سنگاپور هستیم. 

تیم ملی 23 سال بنگلادش نیز به روزهای 26 و 29 آگست دو مسابقه دوستانه مقابل تیم 23 سال نپال برگزار می نماید. 

تا حال فدراسیون فوتبال افغانستان برای تیم 23 سال کشور هیچ مسابقه دوستانه ای برگزار نکرده است. شایعاتی وجود دارد که اوایل سپتمبر بازیکنان مستقر در داخل کشور به یک سفر کوتاه تمرینی به ایران می روند، اما هنوز این موضوع قطعی نیست. نقص این تصمیم این است که بازیکنان مستقر در خارج نمی توانند به این اردوگاه حاضر شوند. بنا بر این، بهتر است تا اردوگاه تمرینی در یک کشور دیگر مثل، امارات، کویت، قطر یا بحرین برگزار شود. 

تدارک مسابقه دوستانه به نظر نمی رسد روی دست باشد، هر چند تنظیم یک یا دو مسابقه دوستانه خیلی مهم هست. نیمی از بازیکنان تیم 23 سال تجربه بین المللی ندارند و نه هم با دیگر بازیکنان این تیم یکجای بازی کرده اند. روی همین ملحوظ، لازم است این تیم مدتی را با هم سپری کرده تا نقاط قوت و ضعف خود را پیدا نماید. 

افغانستان تجربه بدی از مسابقات آسیائی دارد. افغانستان بعد از سقوط طالبان، حضور مجدد خود در میادین فوتبال بین المللی را با حضور در مسابقات آسیائی که در بوسان کوریای جنوبی برگزار شد، آغاز کرد. افغانستان که در یک گروه سخت با ایران، قطر و لبنان هم گروه شده بود از هر سه تیم به ترتیب 10-0، 11-0 و 11-0 شکست خورد. در آن مسابقات، فدراسیون فوتبال افغانستان چند بازیکن را از باشگاه های کابل جمع کرده و منحیث تیم ملی به بوسان فرستاد و آن نتیجه فاجعه آمیز رقم خورد. 

افغانستان نباید عین چیز را تجربه کند. به همین سبب، انجام مسابقات دوستانه و اردوگاه تمرینی حتمی است. بر علاوه، در ترکیبی که اعلان شده، خط حمله تیم ملی خیلی ضعیف است. سنجر احمدی تنها مهاجم شناخته شده این تیم است و او نیز در این اواخر درخشش خوبی نداشته است. لازم است به این ترکیب یک یا دو مهاجم اضافه شود، و گرنه صعود تیم ملی از مرحله گروهی به مرحه حذفی خیلی هم محتمل به نظر نمی رسد. 

فدراسیون فوتبال در جاپان چند تفاهمنامه امضا کرد، سهم ناچیز به ولایات


هفته گذشته رئیس و دبیر کل فدراسیون فوتبال افغانستان به جاپان رفتند. حاصل این سفر انعقاد چند تفاهمنامه برای جلب همکاری دولت جاپان از فوتبال افغانستان بود. 

دولت جاپان در کنفرانس توکیو تعهد کرد تا سالانه یک ملیارد دالر را به مدت پنج سال افغانستان کمک نماید تا این پول صرف بازسازی عرصه های غیر نظامی شود. بر خلاف سایر کشورهای تمویل کننده که به تعهدات کنفرانس توکیو پایبند نمانده اند، جاپان تعهد خویش را ثابت ساخته است. کمک به فوتبال کشور نیز در راستای همین تعهدات است. 

فدراسیون فوتبال کشور گزارش داده است که آقای کریم، رئیس فدراسیون فوتبال با همتای جاپانی خویش دیده است و روی سه موضوع توافق کرده اند:

اول: نصب چراغ های نور افکن در ورزشگاه فدراسیون فوتبال
دوم: اعمار یک میدان کوچک فوتبال که دارای چمن مصنوعی است و برای تمرینات کودکان استفاده می شود. 
سوم: عقد تفاهمنامه مقدماتی برای اعمار اولین اکادمی حرفوی فوتبال در کشور. 

به همین ترتیب، رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان با مقامات اکادمی فوتبال نیتای دیدار کرد و با این اکادمی موافقه شد تا یک تعداد جوانان افغانستان بتوانند در این اکادمی آموزشهای مربوط به فوتبال را فراگیرند. قابل ذکر است که یک جوان افغان به نام مهران هم اکنون در این اکادمی مصروف تحصیل است، هر چند انتقاداتی بر نحوه انتخاب مهران به این بورسیه وجود دارد.

 دستاورد دیگر این سفر عقد تفاهمامه با دانشگاه علوم ورزشی نیپون جاپان بود. طبق این تفاهمنامه، سالانه به یک تعداد بازیکنان تیم های ملی افغانستان که قصد تحصیل در رشته های ورزشی داشته باشند، بورسیه تحصیلی داده می شود.

محصلین می توانند در بخش مدیریت ورزش، مربیگری، تغذیه و پزشکی ورزشی تحصیل نمایند.

انعقاد این تفاهمنامه ها می تواند به رشد فوتبال در کشور کمک عمده ای نماید. اعمار و احیای میادین ورزشی از نیازهای افغانستان است، اما مهمتر از همه، تربیه کدر ورزشی است که فوتبال افغانستان به آن اشد نیاز دارد. اعزام محصلین افغان برای تحصیل در رشته های ورزشی می تواند به تقویت پایه های فوتبال کشور مفید واقع شود و فوتبال کشور را به سوی حرفه ای شدن سوق دهد. 

نکته ای که باز هم در نظر گرفته نشده، توجه به فوتبال ولایات است. در چند سال اخیر که فیفا و دیگر نهادها به فوتبال افغانستان کمک کرده اند، انجام پروژه ها به کابل متمرکز بوده و توجهی به فوتبال ولایات نشده است. 

تمامی پروژه های گل در کابل انجام شده است و قرار است نصب چراغ های نور افکن و ساخت میدان کوچک مصنوعی نیز در کابل انجام شود. این در حالی است که تعداد بازیکنان و تیم های فوتبال در ولایات کم نیستند و به خصوص ولایاتی چون بلخ، هرات و قندهار از نگاه فوتبال از کابل چیز کمتری ندارند. هیچ یک از ولایات دارای یک زمین فوتبال مناسب نیستند، وضعیت ورزشگاه های بلخ و هرات از همه بدتر هست و قابلیت بازی را ندارند. 

با اینکه تلاش های فدراسیون فوتبال برای انجام پروژه های انکشافی قابل قدر است، اما این نهاد باید توازن را در انجام پروژه ها در نظر گیرد. توجه به فوتبال ولایات بر محبوبیت فدراسیون می افزاید و عدم توجه به ولایات، فدراسیون فوتبال کشور را به یک فدراسیون کابلی تنزیل می دهد.

۱۳۹۳/۵/۳۰

ترکیب تیم 23 سال فوتبال کشور اعلان شد


فدراسیون فوتبال کشور ترکیب 20 نفری تیم 23 سال فوتبال افغانستان را اعلان کرد. 

ترکیب تیم ملی از این قرار است:

1. منصور فقیریار (بازیکن بالای 23 سال) - اولدنبورگ آلمان
2. فردین کوهستانی - شاهین آسمایی
3. اسلام امیری
(بازیکن بالای 23 سال) دمپوی هند
4. جلال الدین شریعتیار
(بازیکن بالای 23 سال) بدون باشگاه
5. روح الله اقبالزاده - بودو گلیمت ناروی
6. مسعود هاشمی - شاهین آسمایی
7. کنشکا طاهر - سان پاولی 2
8. امید نصیب - سیمرغ البرز
9. مصطفی آزادزوی - اوبرهاسن آلمان
10. امرالدین شریفی - شاهین آسمایی
11. سنجر احمدی - اس سی وایر آلمان
12. کیانوش - موجهای آمو
13. محمد عظیم - شاهین آسمایی
14. اباسین علی خیل - آشافینبورگ آلمان
15. حسن امین - ساربروکین آلمان
16. فرزاد عطایی - طوفان هریرود
17. فیصل شایسته - سانگخلا یونایتد تایلند
18. محمد هاشمی - شاهین آسمایی
19. محمود آزاد - شاهین آسمایی
20. اسدالله - سیمرغ البرز

همان طور که دیده می شود شاهین آسمایی با هفت بازیکن حضوری پر قدرت در این تیم دارد. سیمرغ البرز نیز در این ترکیب دو نماینده دارد در حالی که طوفان هریرود و موجهای آمو هر کدام یک یک نماینده در تیم 23 سال دارند. 

فدراسیون فوتبال کشور ترکیب خوبی را برای این مسابقات ایجاد کرده است. سه بازیکن که سن شان از 23 سال بیشتر هست، ستون فقرات خط دفاع و دروازه را تشکیل می دهند. منصور فقیریار وظیفه دارد تا دروازه افغانستان به آسانی فرو نریزد. 

اسلام امیری و شریعتیار مدافعین با تجربه ای هستند. در کنار این دو، روح الله اقبالزاده، اباسین علی خیل، حسن امین و فرزاد عطایی با تجربه بین المللی که در کارنامه دارند می توانند خط دفاع را مستحکم سازند.

در خط میانی حضور مصطفی آزادزوی و فیصل شایسته اهمیت زیادی دارد. بازیکنان داخلی و هم چنین کنشکا طاهر باید وسط میدان را در اختیار بگیرند و قابلیت خود را به رخ بکشند. این همان قسمتی است که افغانستان به بازیکنان خلاق نیاز دارد. 

در خط حمله اما بازیکنان قابل اتکا کم هستند. سنجر احمدی در این اواخر نمایش خوبی نداشته است و بازیکنان داخل کشور هم تجربه بین المللی اندکی دارند. به نظر می رسد، تیم ملی کشور در این مسابقات برای گلزنی بیشتر متکی به خط میانی است تا خط حمله. 

افغانستان در گروپ جالبی در این مسابقات قرار گرفته است. اگر فدراسیون فوتبال کشور بتواند یک یا دو مسابقه دوستانه برای تیم ملی 23 سال قبل از سفرشان به ایران، تدارک ببیند، این به زودی می تواند هماهنگی لازم را کسب نماید. با اینکه تیم های ازبکستان، هونگ کونگ و بنگلادش تیم های قوی هستند، اما تیم یکدست افغانستان می تواند امیدوار به صعود به مرحله بعد باشد.

افغانستان با ازبکستان، هونگ و بنگلادش در مسابقات المپیک آسیائی هم گروه شد


تیم ملی فوتبال 23 افغانستان در مسابقات آسیائی با کشورهای ازبکستان، هونگ کونگ و بنگلادش هم گروه شد. 

مجموعاً 29 تیم در این مسابقات حضور دارند و همه تیم ها در هشت گروه تقسیم شده اند. پنج گروه چهار تیم دارد و سه گروه دیگر تنها سه تیم. 

گروه الف: کوریای جنوبی، لائوس، مالیزیا و عربستان
گروه ب: ازبکستان، هونگ کونگ، بنگلادش و افغانستان
گروه ج: تاجیکستان، سنگاپور، فلسطین، عمان
گروه د: نپال، عراق، کویت، جاپان
گروه ه: اندونیزیا، تیمور شرقی، تایلند، مالدیو
گروه و: چین، کوریای شمالی، پاکستان
گروه ز: اردن، هند، امارات
گروه ح: ایران، ویتنام، قرغیزستان

مسابقات المپیک آسیائی با حضور تیم های 23 سال کشورهای آسیایی در کوریای جنوبی آغاز می شود. این مسابقات از 14 ستپمبر تا 4 اکتوبر دوام دارند. هر تیم حق دارد سه بازیکن که از 23 سال بیشتر سن داشته باشند در ترکیب خود به کار ببرد.

جالب اینجاست که در مسابقات آسیائی سال 2010، تیم های هونگ کونگ، ازبکستان و بنگلادش با امارات در گروه ای قرار داشتند. در مسابقات امسال، افغانستان جای امارات را در این گروه گرفته است. در مسابقات سال 2010، هونگ کونگ و ازبکستان در گروه خود اول و دوم شده بودند و اما بنگلادش در آخر گروه قرار گرفته بود. 

۱۳۹۳/۵/۲۸

احتمال رویارویی افغانستان با عراق و عربستان در مقدماتی مسابقات المپیک آسیائی


قرعه کشی مسابقات فوتبال المپیک آسیایی دو روز دیگر، یعنی رو پنج شنبه انجام می شود.

24 تیم در شش گروه چهار تیمی تقسیم می گردند. با این حال، اگر بیش از 24 تیم در قرعه کشی اشتراک داشته باشند، تیم های که در مسابقات چهار سال پیش اشتراک نکرده اند و یا در مسابقات چهار سال پیش امتیاز پایین کسب کرده اند در مرحله مقدماتی اشتراک می نمایند.

اگر بیش از 24 تیم در مسابقات امسال تمایل به اشتراک داشته باشند، افغانستان به احتمال خیلی زیاد باید در مرحله مقدماتی مسابقه دهد تا در صورت پیروزی به مرحله اصلی راه پیدا نماید. قابل ذکر است که در مسابقات سال 2010، 24 تیم اشتراک داشتند و مرحله مقدماتی وجود نداشت.

گفته می شود 26 کشور تا حال حضور خود در مسابقات را اعلان کرده اند که از این میان تیم های افغانستان، اندونیزیا، نپال، عراق و عربستان در مسابقات چهار سال پیش حضور نداشته اند. معمولاً تیم های که در مرحله مقدماتی اشتراک می کنند در یک یا دو گروه تقسیم می گردند و بعد از انجام بازی های گروهی مشخص می شود که کدام تیم ها حق اشتراک در مرحله اصلی مسابقات را دارند.

هم گروه شدن با تیم های چون عربستان و عراق برای افغانستان می تواند سخت تمام شود

مرحله اصلی این مسابقات روز 14 سپتمبر در کوریای جنوبی آغاز می شود.



۱۳۹۳/۵/۲۳

بازیکنان مستقر در اروپا که قابلیت حضور در تیم 23 سال افغانستان را دارند


افغانستان امسال تصمیم گرفته است در مسابقات فوتبال بازیهای آسیائی اشتراک کند. 

در مسابقات المپیک آسیائی، تیم های 23 سال فوتبال اشتراک می کنند که از جمله بازیکنان خود می توانند 3 بازیکن که از 23 سال بالا داشته باشند، نیز به کار گیرند. 

هنوز تمرینات تیم 23 سال افغانستان شروع نشده است، این در حالی است که سایر تیم های ماه هاست به تمرین و انجام مسابقات دوستانه پرداخته اند. 

ظاهر حسنی مربی تیم 23 سال هست، این در حالی است که او مربی تیم میوند اتلان هم هست و مسابقات برتر از 28 سپتمبر آغاز می یابد. 

ترکیب تیم 23 سال اعلان نشده است، اما گفته می شود حدود ده بازیکن از داخل افغانستان و 10 تا 13 بازیکن از خارج از کشور به تیم 23 سال دعوت خواهند شد. فدراسیون فوتبال شناخت خوبی از بازیکنان داخل کشور دارد و احتمالاً به بازیکنان جدید در داخل کشور چانس حضور در تیم ملی را خواهد داد. 

اما انتخاب بازیکنان آماده و جدید از خارج و خصوصاً اروپا برای افغانستان مهم هست. 

تحقیقاتی که من انجام داده ام نشان می دهد که بازیکنان ذیل می توانند در ترکیب تیم ملی 23 سال کشور قرار گیرند. این بازیکنان یا قبلاً در تیم ملی بازی کرده اند یا قابلیت حضور در تیم ملی را دارند. 

1. منصور فقیریار، تیم اولدنبورگ آلمان. او می تواند یکی از بازیکنان بالای 23 سال باشد. دروازه بان
2. اباسین علی خیل، تیم دوم انتراخت فرانکفورت، 23 سال، مدافع
3. حسن امین، ساربروکین آلمان، 22 سال، مدافع سمت چپ
4. روح الله اقبالزاده، بودو گلیمت ناروی، 20 سال، مدافع میانی
5.  جلال الدین شریعتیار، بدون تیم، بازیکن بالاتر از 23 سال، مدافع وسط
6. اسلام الدین امیری، دیمپوی هند، بازیکن بالاتر از 23 سال، مدافع سمت چپ
7. مصطفی زازی، تیم دوم سان پاولی آلمان، 22 سال، خط میانی
8. مصطفی آزادزوی، اپوسن آلمان، 22 سال، خط میانی
9. فیصل شایسته، سانگخولا یونایتد تایلند، 23 سال، خط میانی
10. عصمت شینواری، جونگ اتریخت هالند، 21 سال، خط میانی
11. سنجر احمدی، داسندورف آلمان، 22 سال، خط حمله
12. مصطفی حریری، تیم 19 سال شالکه آلمان، 19 سال، خط حمله
13. اقبال جوادی، داندنونگ تندر استرالیا، 19 سال، خط حمله
14. ذبیح خان محمد، روزنبرگ دنمارک، 20 سال، خط حمله
15. خلیل فیضی، بروندبی دنمارک، 19 سال، خط حمله
16. جبار شرزه، لینگبی دنمارک، 19 سال، خط میانی
17. ادریس نجفی، تیم 19 سال هولشتاین آلمان، 19 سال، خط میانی
18. خالد پیکار، آرهیس پریماد دنمارک، 19 سال، خط حمله
19. سعدی جلالی، ادمنتون کانادا، 19 سال، خط حمله
20. کنشکا طاهر، 19 ساله، خط میانی

بازیکنانی که تا حال در تیم های ملی بازی نکرده اند به وقت ضرورت دارند تا تصمیم بگیرند. به همین سبب، فدراسیون فوتبال لازم هست هر چه زودتر با آنها به تماس شده و زمینه اخذ پاسپورت را برای آنها مساعد سازد. 

مسابقات 23 سال از اهمیت فوق العادی ای برخوردار است. همه بازیکنان این رده سنی می توانند در تیم ملی اشتراک کنند. با توجه به اینکه افغانستان سال آینده در مسابقات مقدماتی جام جهانی روسیه و جام ملت های آسیا اشتراک می کند، حضور قدرتمند در مسابقات آسیائی به آینده تیم ملی خیلی موثر است. 



تیم ملی هم چنان در مقام 129 رده بندی فیفا

 
فیفا رده بندی این ماه تیم های ملی را اعلان کرد. بر اساس این رده بندی، تیم ملی افغانستان به مانند ماه قبل در مقام 129 جهان قرار گرفته است. 
تیم ملی کشور در این ماه 217 امتیاز دارد. 
افغانستان بعد از ماه می هیچ مسابقه ای انجام نداده است. 
در سطح آسیا، افغانستان در مقام 19 قرار دارد. در جنوب آسیا افغانستان هم چنین اول است و مالدیو و هند در مقام دوم و سوم قرار دارند. 
در مرکز آسیا، افغانستان بعد از ایران، ازبکستان و تاجیکستان در مقام چهارم قرار دارد. در این ماه تاجیکستان چهار پله و ترکمنستان سه پله صعود داشته اند. 

آلمان هم چنان پیشتاز رده بندی فیفا است.

۱۳۹۳/۵/۱۹

سفر شاهین آسمایی در تاجیکستان ناتمام ماند، شاهین در کندز


تیم شاهین آسمایی که چهار شنبه گذشته برای یک هفته تمرین و انجام دو مسابقه دوستان به تاجیکستان رفته بود، امروز سفر خود را ناتمام گذاشت و به افغانستان برگشت. 

بازیکنان و کدر مربیگری شاهین امشب در کندز هستند. 

روز گذشته شاهین آسمایی با تیم دسته اولی وحدت خیر مسابقه دوستان برگزار کرد، ولی به رغم یک نمایش خوب، 2-0 از حریف شکست خورد. 

قرار بود این تیم فردا با تیم اسپارتاک مسابقه دهد. گفته می شود تیم اسپارتاک خواستار انجام مسابقه دوستانه به روز 14 آگست بوده، ولی تیم شاهین آسمایی نمی توانسته تا آن روز در تاجیکستان بماند. 

قرار است هفته آینده سرمربیان تاجیک و ازبک با هشتم تیم مسابقات برتر یکجا شوند و تمرینات رسمی تیم ها در کابل آغاز شود.

۱۳۹۳/۵/۱۸

شاهین آسمایی مسابقات دوستانه در تاجیکستان را با شکست آغاز کرد


تیم شاهین آسمایی برنامه تمرینی و مسابقات دوستانه در تاجیکستان را با شکست آغاز کرد. 

امروز عصر شاهین آسمایی به مصاف تیم وحدت خیر رفت. تیم وحدت خیر در لیگ دوم تاجیکستان بازی می کند. 

شاهین آسمایی در این مسابقه با نتیجه 2-0 از این تیم شکست خورده است. 

مسابقه بعدی شاهین آسمایی روز دوشنبه در مقابل تیم اسپارتاک صورت می گیرد. قرار است آخر همین هفته شاهین آسمایی به کابل برگردد. 

هدف سفر به تاجیکستان، آماده ساختن شاهین آسمایی برای دفاع از عنوان قهرمانی در مسابقات برتر افغانستان عنوان شده است. طلایی پوشان پایتخت در مرحله گروهی مسابقات برتر امسال با عقابان هندوکش، موجهای آمو و موجهای اباسین همگروه است.

نکاتی که باید در فصل سوم مسابقات در نظر گرفته شوند


در کمتر از سه هفته دیگر فصل سوم مسابقات برتر آغاز می شود. وقتی فصل اول این مسابقات آغاز شد، اکثریت دوست داران فوتبال کشور خوشحال شدند زیرا در نهایت می دیدند افغانستان صاحب یک لیگ می شود. اما، تا حال که فصل سوم شروع می شود، از لیگ خبری نیست و در عوض یک تورنمنت که مرحله گروهی و حذفی دارد برگزار می گردد. 

با این هم، این مسابقات کاملاً بی هدف و غیر مفید نیست. در نهایت، یک تعداد بازیکن در هشت تیم جذب شده اند، مربیان داخلی و تاجیکی برای آنها تعیین شده و در جریان دو ماه مردم افغانستان می توانند این مسابقات را با کیفیت خوب تماشا کنند، البته اگر بخواهند می توانند از نزدیک هم این مسابقات را ببینند. 

با این هم، به حیث شهروندان این کشور که تا حال محروم از داشتن یک لیگ ملی هستیم، آرزو داریم بالآخره شاهد ایجاد این لیگ باشیم. 

سال گذشته مشکلاتی هم در برگزاری مسابقات ایجاد شد، به همین سبب، لازم است بعضی نکات در مسابقات امسال در نظر گرفته شود. 

اول: برگزار کنندگان مسابقات باید قبل از قبل مقررات مربوط به مسابقات را به اطلاع تیم ها و مردم برسانند. ما باید بدانیم در نیمه راه مقررات به نفع یک تیم تبدیل نمی شوند. این خواست در مطابقت به همان مقوله "فوتبال منصفانه" است. 

دوم:  کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال باید در مورد تخلفات در داخل و بیرون زمین جدی عمل کند. تخلف در مقابل داوران خصوصاً نباید به هیچ وجه تحمل شود. به همین سبب، لازم است اعضای کمیته انضباطی از همین حالا تعیین گردیده و اسامی شان اعلان گردد. تعیین اعضای کمیته انضباطی در جریان مسابقات و بعد از وقوع تخطی، استقلالیت این کمیته را زیر سوال می برد. 

سوم:  در مقابل یک تعداد تیم های حساسیت وجود دارد، به همین سبب لازم است به مسابقات آن تیم ها، از داوران بی طرف که از سایر ولایات باشند استفاده گردد. به عنوان مثال اگر مسابقه میان شاهین آسمایی و عقابان هندوکش است، لازم است تا داور از هرات باشد و در مسابقه سیمرغ با طوفان، داور از یک ولایت دیگر مثل ننگرهار، کابل یا کندهار. 

چهارم: فاصله بازی ها برای همه تیم ها باید یکسان باشد. به عنوان مثال، اگر قرار است یک تیم در یک هفته یک مسابقه داشته باشد، باید تیم های دیگر نیز در یک هفته یک مسابقه برگزار کنند، نه اینکه یک تیم هفته دو مسابقه یا بیشتر برگزار کند یا در فاصله 3 هفته تنها یک مسابقه برگزار نماید. با این حال، اگر قرار باشد افغانستان در مسابقات المپیک آسیائی اشتراک کند، حضور تعدادی از بازیکنان در آن مسابقات حتمی به نظر می رسد. 

پنجم: تیم ها باید دارای دو لباس متفاوت باشند. در بعضی مسابقات سال گذشته لباس بازیکنان دو تیم از هم قابل تشخیص نبود. 

ششم: هر هشت تیم باید به شکل مساویانه به محلات تمرینی دسترسی داشته باشند. سال گذشته، یک تعداد تیم ها، محلات تمرینی را کرایه می کردند. 

هفتم: قیمت تکت ها باید در حدی باشد که مردم توانایی خرید تکت را داشته باشند و در ورزشگاه حاضر شوند. 

هشتم: نفرات امنیتی نباید به مردم و تماشاچیان مزاحمت ایجاد کنند. این موضوع شامل نفرات امنیتی رئیس فدراسیون فوتبال نیز می شود. 

نهم: فدراسیون فوتبال باید مکان معین و مناسبی را برای پارک وسایل نقلیه تماشاچیانی که به ورزشگاه می آیند تهیه نماید. 

دهم: بالا شدن به چوکی های ورزشگاه برای افراد مسن و زنان راحت نیست و در این قسمت باید تمهیداتی گرفته شود. البته اگر چوکی ها قبل از آغاز مسابقه پاک شود هم بد نیست. 

یازدهم: تلویزیونهای طلوع و لمر این مسابقات را همزمان پخش می کنند و گویندگی مسابقات نیز به دو زبان دری و پشتو هست. دو زبانه بودن مسابقات، در گزارش دهی سکتگی ایجاد می کند و ضمن اینکه خیلی مسائل تکراری بیان می شود و فرصت به اشاره به بعضی مسائل مهم در جریان گزارش نیست. بهتر است در لمر گزارش به زبان پشتو باشد و در طلوع به زبان دری. 

دوازدهم: تماشاچیان عادی حق آوردن آب و خوراکه را با خود به داخل ورزشگاه ندارند، در حالی که این موضوع در مورد کسانی که با فدراسیون شناخت دارند صدق نمی کند. در گرمای ماه سنبله و میزان، هر کس ضرورت به نوشیدن آب دارد و فامیل ها ضرورت دارند به اولاد خود چیزی برای خوردن بدهند. فدراسیون باید زمینه فروش آب و مواد خوراکی را به قیمت مناسب در داخل ورزشگاه آماده سازد. 

در نهایت تمام تلاش ها باید روی ایجاد لیگ در سال آینده متمرکز باشد. امسال سال 2014، سال انتخابات، سال انتقال مسئولیت های امنیتی و سال پر چالشی بود، اما سال های آینده نباید به همین منوال طی شود. سال آینده مسابقات می تواند باز هم در کابل ولی تنها به شکل رفت برگزار شود. یعنی هر تیم هفت مسابقه انجام دهد و تیمی که بیشترین امتیاز را داشت به حیث تیم قهرمان اعلان شود. در پهلوی آن، این هشت تیم باید به فروش برسند و به حیث یک شخصیت حکمی مستقل ثبت گردند. از حضور تیم قهرمان مسابقات در مسابقات باشگاه های آسیا نیز نباید با بی اعتنایی گذشت. 

۱۳۹۳/۵/۱۶

شاهین آسمایی در تاجیکستان دو مسابقه دوستانه برگزار می نماید


تیم شاهین آسمایی از امروز تمرینات خود را در تاجیکستان آغاز کرد. 

قرار است این تیم دو مسابقه دوستانه نیز با باشگاه های تاجیک برگزار نماید. روز شنبه شاهین آسمایی با اتحاد خیر مسابقه می دهد و روز دوشنبه با اسپارتاک مسابقه برگزار می نماید. 

قرار است روز سه شنبه یا چهار شنبه آینده تیم شاهین آسمایی به کابل برگردد. 

بعد از طوفان هریرود که برای دو هفته به ایران سفر کرده بود، شاهین دومین تیمی هست که در خارج از کشور به تمرین می پردازد و مسابقه دوستانه برگزار می نماید.

لیگ برتر ایران؛ محرومیت یک ماهه برای معترضان به تصمیمات داوری


رییس کمیته حقوقی تدوین مقررات فدراسیون فوتبال گفته بر اساس آیین نامه جدید کمیته انضباطی این فدراسیون هر مربیان و یا بازیکنانی که به تصمیم داور در رسانه‌ها و یا در جریان بازی اعتراض کند یک ماه محروم خواهد شد.

هوشنگ نصیرزاده درباره آخرین تغییرات آیین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال گفته است:

"از این پس بر اساس آیین‌نامه جدید کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال هر کس قبل و بعد از انجام مسابقه چه در جراید و برنامه‌های تلویزیونی، رادیویی و چه در زمان برگزاری مسابقه علیه داوری صحبت کند بلافاصله و بدون احضار یک ماه محروم خواهد شد. این ماده از مقررات اروپایی تقلید و همانند آن نوشته شده و موضوع عجیبی نیست."

آقای نصیرزاده گفته باشگاه‌‌هایی که بازیکنان خود را در روزهای فیفا در اختیار تیم ملی قرار نمی دهند، در خطر بازنده اعلام شدن در بازی بعدی قرار خواهند داشت.

او در این باره این قانون جدید گفته است: "تمامی بازی‌های این تیم ‌هاباشگاهی‌ که با حضور این بازیکنان انجام می‌شود را می‌توان با نتیجه‌ سه بر صفر به سود تیم حریف تغییر داد."

تغییر دیگر آیین نامه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به گفته هوشنگ نصیر زاده مربوط به فحاشی و شعار تماشاگران است که بر خلاف فصل پیش از تیم‌هایی که تماشاگران آنها علیه داور و یا بازیکنان شعار بدهند امتیازی کسر نخواهد شد.

او درباره مجازات جدیدی که در قانون جدید برای این موضوع پیش بینی شده، گفته است:"از این پس در قبال شعار تماشاگران کسر امتیاز نخواهیم داشت، بلکه مسابقات یا پشت درب‌های بسته انجام خواهد شد و یا این که به شهرهای بی‌طرف منتقل می‌شود."

منبع: سایت بی بی سی فارسی

۱۳۹۳/۵/۱۴

تمرینات تیم ملی بانوان در کابل آغاز شد


تمرینات تیم ملی بانوان در کابل آغاز شد.

هدف این تمرینات آماده سازی تیم ملی بانوان به مسابقات قهرمانی بانوان جنوب آسیا عنوان شده است. مسابقات قهرمانی بانوان جنوب آسیا در ماه نوامبر در شهر لاهور پاکستان انجام می شود. 

در مسابقات قبلی جنوب آسیا، بانوان افغان که در اروپا و آمریکا اقامت دارند نقش اساسی در مسابقات افغانستان داشتند. هنوز معلوم نیست به چه تعداد بازیکن از خارج از کشور در ترکیب تیم ملی بانوان در مسابقات امسال بانوان جنوب آسیا قرار می گیرند.

با این که فدراسیون فوتبال افغانستان از جمله بنیان گذاران فدراسیون فوتبال مرکز آسیاست، اما به سبب اینکه این فدراسیون هنوز به شکل رسمی به کار خویش آغاز نکرده، تا شروع به کار این فدراسیون و راه اندازی مسابقات مرکز آسیا، فدراسیون فوتبال افغانستان به اعزام تیم به جنوب آسیا ادامه می دهد. به همین علت، تیم ملی فوتبال کشور نیز سال آینده از عنوان قهرمانی خویش در جنوب آسیا دفاع خواهد کرد. 

در همین حال، تمرینات تیم 17 سال بانوان نیز آغاز شده است. تیم 17 سال، از 25 سپتمبر تا 10 اکتوبر در مسابقات جام سوبروتو در کشور هندوستان اشتراک می نماید. سال گذشته نیز تیم 17 سال افغانستان در این مسابقات اشتراک کرد و در دو مسابقه برنده و در دو مسابقه دیگر بازنده شد.

قرعه کشی انجام شد، طوفان و سیمرغ با اتلان و بازان هم گروه شدند


قرعه کشی فصل سوم برتر افغانستان شب گذشته برگزار شد و هر تیم حریفان خود در مرحله گروهی را شناخت. 

برخلاف نام لیگ، این مسابقات به شکل لیگ برگزار نمی شود و مانند یک تورنمنت برگزار می گردد. 

در مرحله اول، هشت تیم به دو گروه چهار تیمی تقسیم می گردند. از هر گروه دو تیم به مرحله نیمه نهایی صعود می نمایند. تیم اول گروه الف با تیم دوم گروه ب، و تیم اول گروه ب با تیم اول گروه الف در مرحله نیمه نهایی دو مسابقه رفت و برگشت انجام می دهند. دو تیم برنده به دیدار نهایی و دو تیم بازنده روی مقام سومی با هم بازی می کنند. 

بر خلاف سال قبل که تیم های اول و دوم فصل پیش در یک گروه قرار گرفتند، امسال روش معیاری برای قرعه کشی استفاده شده بود. در مسابقات امسال، تیم ها در سه ظرف قرار گرفتند. شاهین آسمایی و سیمرغ البرز که در فصل پیش اول و دوم شده بودند در ظرف اول، طوفان هریرود و عقابان هندوکش که به ترتیب سوم و چهارم شده بودند در ظرف دوم و سایر تیم ها در ظرف سوم. 

در نتیجه نتایج ذیل به دست آمد:

گروه اول: شاهین آسمایی، عقابان هندوکش، موجهای آمو و داباسین سپه
گروه دوم: سیمرغ البرز، طوفان هریرود، دسپین غر بازان و دمیوند اتلان

نتیجه قرعه کشی امسال به نسبت سال گذشته تنها یک تفاوت دارد. سال گذشته میوند اتلان به جای موجهای آمو در گروه دیگر بود، ولی سه تیم هر دو گروه یکسان هستند.

نتیجه قرعه به نوعی میان دو گروه توازن ایجاد کرده است، هر چند به نظر می رسد شاهین آسمایی و عقابان هندوکش در گروه اول کار ساده تری داشته باشند. در گروه دوم، هم طوفان هریرود و هم سیمرغ البرز دو تیم مدعی قهرمانی هستند. در ترکیب سپین غر بازان، امسال بازیکنانی از هرات و کابل نیز قرار دارند و این تیم از هفته ها پیش تمرینات خود را شروع کرده است. با اینکه میوند اتلان در فصل پیش، کارنامه خوبی نداشت، اما فوتبال قندهار و هلمند همیشه چیزی برای گفتن دارد. 

یک تعداد کاربران شبکه های اجتماعی و بازیکنان مسابقات این فصل از همین اکنون گروه دوم را گروه مرگ لقب داده اند. 

مسابقات برتر از روز پنجشنبه، 28 آگست، در ورزشگاه فدراسیون فوتبال در کابل آغاز می شود. اولین مسابقه میان تیم های شاهین آسمایی و اباسین سپه برگزار می گردد. 

در کمتر از ده روز، تیم ها به کابل می آیند و سرمربیان تاجیک و ازبک نیز به کابل می رسند. این هشت تیم دو هفته فرصت دارند تمرین کنند و با سرمربی و مربی جدید آشنا و خوی بگیرند.

۱۳۹۳/۵/۱۲

آریانا قهرمان تیم های افغانها در اروپا شد، فستیوال فوتبال پایه نیز برگزار شد


تیم فوتبال آریانا از کشور انگلستان جام قهرمانی مسابقات بین الافغانی فوتبال اروپا را از آن خود ساخت.
مسابقات بین الافغانی فوتبال اروپا (افغان کپ )بتاریخ 2 اگست 2014 در شهر کُلن کشور آلمان با موفقعیت برگزار شد.

در این تور نمنت 20 تیم فوتبال افغانی از کشور های آلمان ، هالند ، بلژیک ، سویس ، دنمارک، سویدن و انگلستان بمصاف هم رفتند.

در نتیجه نهائی تیم آریانا از کشور انگلستان بمقام قهرمانی و تیم های لاله ها سیتی انگلستان ، ستاره گان هالند و افغان بلژیک بالترتیب به مقام های دومی ، سومی وچارمی دست یافتند.

جایزه بهتزین بازیکن به حمید زمانی از تیم لاله ها سیتی ، جایزه بهترین گلزن به تمیم از تیم آریانا و جایزه بهترین دروازه بان به مرتضی از تیم فوتونا کابل آلمان ، تعلق گرفت.

کاپ اخلاق برای تیم افغان دنمارک که همیشه با نظم خاص در مسابقات اشتراک نموده اند اهدا شد.
از جریان مسابقات عدئی از پیشکسوتان ورزش افغانستان ،عدئی از اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان در المان وتعداد از علاقمندان ورزش فوتبال بازید بعمل اوردند.

در ختم مسابقات بخاطر قدر دانی از فعالیت های ورزشی منصور فقیر یار دروازه بان تیم ملی ،ضمیر داودی عضو تیم ملی افغانستان و ندیم امیری اولین افغانیکه در لیک اول المان (هوفن هایم و تیم ملی جوانان المان) عضویت کسب نموده ، تحایفی از طرف افغان یورو سپورت اهدا شد.

در قسمت دوم جشنواره ورزشی ، فستیوال فوتبال برای اطفال ونوجوانان افغان در اروپا ، تحت نظر مستقیم استاد علی عسکر لعلی به همکاری منصور فقیر یار ، ضمیر داودی وکنشگاه طاهر اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان پیشبرده شد.

در فستیوال فوتبال حدوداً 40 کودک ونوجوان افغان از کشور های آلمان وانگلستان اشتراک نموده بودند.
در ختم فستیوال برای هر اشتراک کننده یک صوب پیران با علامت فیفا و تقدیر نامه های مشترک فیفا وافغان یورو سپورت اهدا شد.

جشنواره ورزشی ساعت 10 صبح اغاز و حوالی ساعت شش شام به پایان رسید.

افغان یورو سپورت (اتحادیه ورزشی افغانها در اروپا) از سهم گیری فعال جوانان ، اعضای تیم ها ، مربیان ، پیشکسوتان و خانمها واقایان که برای تشویق بازیکنان تشریف آورده بودند اظهار سپاس و قدر دانی می نماید.
تشکر خاص از داکتر صاحب صاحبدل که مانند سالهای گذشته ، در جهت رسانیدن کمک های اولیه طبی برای بازیکنان ، مارا یاری رسانیدند.

همچنان از موسسه خیریه قندول که توسط یک گروپ رضا کار ، اعم از دختران وپسران افغان مقیم آلمان اداره میشود تشکری می نمایم که با حضور شان به رنگینی جشنواره افزودند .

منبع: صفحه فیسبوک افغان یورو سپورت. قابل ذکر است که هر مسابقه تنها 20 دقیقه دوام داشته است. 

۱۳۹۳/۵/۱۱

شاهین آسمایی به تاجیکستان می رود


گزارشات غیر رسمی حاکی از آمادگی شاهین آسمایی برای سفر به تاجیکستان است. 

در صورت وقوع، این سفر در جریان همین هفته انجام خواهد شد و چند مسابقه دوستانه نیز در نظر است. 

گفته می شود مصارف این سفر را دانشگاه کاروان که اسپانسر این تیم هست به عهده گرفته است. معلوم نیست شاهین آسمایی تحت هدایت مربی تاجیکی به تمرینات خواهد پرداخت یا خیر. هنوز سرمربیان تیم های مسابقات برتر تعیین نشده اند. 

بعد از طوفان هریرود که برای تمرینات به ایران رفته بود، این بار نوبت شاهین آسمایی است تا برای آماده شدن به مسابقات برتر به خارج سفر نماید. 


اولین برنامه مربیگری فوتسال در کابل آغاز شد


 کنفدراسیون فوتبال آسیا یک برنامه مربیگری فوتسال را در کابل دایر می نماید. 

این برنامه آموزشی به مدت 5 روز دوام خواهد کرد و امروز آغاز شده است. بیست مربی فوتسال از کابل و ولایات به این برنامه دعوت گردیده اند. 

ناصر صالح، مدرس مربیگری فوتسال، از کشور ایران، وظیفه تدریس در این برنامه مربیگری را به عهده دارد. 

در این برنامه مهارتهای تکنیکی و اصول اولیه فوتسال تدریس می گردد. 

به گزارش فدراسیون فوتبال افغانستان، آقای صالح از ظرفیت بالای فوتسال در افغانستان یاد کرده و هم چنین گفته است این ظرفیت در خارج از افغانستان و خصوصاً در ایران نیز وجود دارد. 

تدویر برنامه های مربیگری فوتسال در افغانستان از اهمیت فوق العاده ای برخور دار است. فوتسال یک رشته مورد علاقه در افغانستان است و تیم های فراوانی در این رشته فعالیت دارند. با این حال، افغانستان در سطح ملی موفقیت چندانی کسب نکرده است و پیشبرد علمی مربیگری این رشته می تواند فوتسال کشور را به جهت درست سوق دهد. 

فدراسیون فوتبال افغانستان در این اواخر یک تعداد کارگاه های مربیگری را در سطوح مختلف دایر یا تسهیل نموده که در رشد فوتبال در کشور می تواند خیلی مفید تمام شود.