۱۳۹۲/۹/۸

از کابل تا شیکاگو، حدیثه ولی در لیگ دانشگاهی آمریکا توپ می زند


حدیثه ولی بازیکن ملی پوش تیم ملی بانوان افغانستان در لیگ دانشگاهی آمریکا بازی می کند. وی که از چند سال پیش در خط میانی تیم ملی کشور توپ می زند از اواسط امسال به شهره شیکاگوی آمریکا رفت تا به تحصیلات عالی خود در رشته علوم سیاسی ادامه دهد. 

حدیثه ولی در باشگاه فوتبال بیگ بلو بازی می نماید. این در لیگ سوم دانشگاهی آمریکا و لیگ دانشگاهی ایالت های الینویز و ویسکانسن قرار دارد. در هر کدام این لیگ ها 8 تا 12 تیم حضور دارند. در صورت صعود، این تیم می تواند سال آینده در لیگ دوم دانشگاهی آمریکا اشتراک نماید. هر سه لیگ دانشگاهی آمریکا حرفه ای اند و تیم ها در مسابقات رفت و برگشت باید به تمام آمریکا سفر کنند. 

باشگاه بیگ بلو که مربوط به دانشگاه میلیکین می شود یک زمین مسابقه و یک زمین تمرینی نیز در محوطه این دانشگاه در اختیار دارد

حدیثه ولی از جمله کسانی است که در سال 2007 پایه های تیم ملی بانوان را ریختند و نائب قهرمان مسابقات داخلی پاکستان شدند. او هم چنین تیم ملی را در مسابقات دوستانه و تمرینی در اردن، آلمان و مسابقات جنوب آسیا همراهی نموده است. 

در سال های اخیر موج پیوستن بازیکنان فوتبال کشور در باشگاه های بیرونی شدت یافته است و هم اکنون بازیکنان افغانستان در کشورهای مختلف در تیم های باشگاهی مسابقه می دهند. مهاجرت و ادامه تحصیل از عوامل عمده تغییر محل اقامت بازیکنان افغانستان به شمار می رود. 



۱۳۹۲/۹/۷

بالاترین موقف افغانستان در رده بندی فیفا، شیران خراسان در جنوب آسیا هم چنان اول اند


تیم ملی فوتبال افغانستان به بالاترین جایگاه خود در طول تاریخ در رده بندی فیفا رسید. تیم ملی افغانستان با 4 پله صعود در رده 129 جهان قرار گرفت. افغانستان بعد از قهرمانی در جنوب آسیا به رتبه 132 جهان رسید که بالاترین موقف شیران خراسان در رده بندی فیفا بود. 

با اینکه افغانستان در ماه های اخیر هیچ مسابقه ای انجام نداده است، اما لغزش دیگر تیم ها و نحوه محاسبه نتایج چهار سال اخیر باعث شده است تا افغانستان 4 پله صعود را شاهد باشد. مجموع امتیازات افغانستان 226 است که تنها 3 امتیاز افزایش را نسبت به ماه قبلی نشان می دهد.

تیم ملی کشور در سطح آسیا در رتبه 18 قرار دارد که یک رتبه صعود را نشان می دهد. افغانستان هم چنین موقف خود به حیث تیم اول جنوب آسیا را حفظ کرده است. در میان هشت تیم اشتراک کننده در جام چلنج آسیا افغانستان از ترکمنستان پیشه گرفته است و مقام اول را از آن خود ساخته است. 

هسپانیه، جرمنی، ارجنتاین و کلمبیا هم چنان مقام اول تا چهارم را در اختیار دارند. اما بعد از سالها، ایران مقام نخست آسیا را از آن خود ساخته و از جاپان سبقت جسته است. 

 

۱۳۹۲/۹/۵

سی و دو تیم ملی چگونه به جام جهانی 2014 برازیل راه یافتند


مرور مختصر بر حضور ۳۲ کشور در 
مسابقات جام جهانی فوتبال
۲۰۱۴ - برازیل

نوشته ی : حامد علمی

با پیروزی تیم ملی فوتبال یوراگوای بر تیم ملی فوتبال اردن در ۲۰ نوامبر، ۳۲ تیم اشتراک کننده در بیستمین دور مسابقات جام جهانی که سال آینده درکشور برازیل برگزار می گردد، مشخص شد. برای اشتراک در بیستمین دور مسابقات جام جهانی، این بزرگترین جشنواره ورزشی دنیا، ۲۰۳ کشور جهان ثبت نام کرده بود و در مجموع ۸۲۶ مسابقه در تمام قاره های جهان براه افتاد و ۲۳۳۴ گول به ثمر رسید. مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال در ۱۵ جون ۲۰۱۱ آغاز شد و کشور جاپان اولین تیم بود که به تاریخ ۴ جون ۲۰۱۳ به جام جهانی راه یافت. در میان کشورهای اشتراک کننده برازیل که کشور میزبان است، بیشترین حضور در مسابقات جام جهانی را داشته است طوریکه این کشور در تمام بیست دور گذشته بخت حضور را پیدا نموده و تیم بوسینا هرزه گووینا اولین بار است که در مسابقات شرکت می کند. هرگاه در بیستمین دور مسابقات یا جام جهانی سال ۲۰۱۴ چهار کشور برازیل، آرجنتاین، ایتالیا و آلمان قهرمان گردد جام یا کپ طلایی فیفا برای دایم مال آن کشور می شود و اگر کشور دیگری برنده شد جام طلایی چهار سال در آن کشور می باشد و در آغاز مسابقات سال ۲۰۱۸ دوباره برگردانده می شود. با این مقدمه کوتاه در ذیل تمام ۳۲ کشور اشتراک کننده در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۴ را به طور مختصر (به اساس حروف الفبا) به بررسی می گیریم.

آرجنتاین
تیم ملی کشور آرجنتاین شانزدهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته و دوبار در سالهای ۱۹۷۸ و ۱۹۸۶ قهرمان و دو بار در سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۹۰ نایب قهرمانان جهان گردیده و یکبار در سال ۱۹۷۸ میزبان نیز بوده است. این کشور برای راه یابی به جام جهانی با نه کشور در قاره امریکا جنوبی مسابقات رفت و برگشت را انجام داد که در پایان ۱۶ مسابقه با بدست آوردن ۳۲ امتیاز در صدر جدول قرار گرفت و به تاریخ ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۳ نامش را در میان کشورهای اشتراک کننده مسابقات جام جهانی ثبت نمود. 
قابل یاد آوری است که اگر در جام جهانی سال ۲۰۱۴ آرجنتاین قهرمان شود جام طلایی فیفا برای دایم از آن کشور می شود زیرا این جام را دوبار از آن خود کرده و نظر به فیصله فیفا هر کشوری که سه بار یک جام را تصاحب کند آن جام برای دایم مال آن کشور می شود.

آسترالیا
تیم ملی فوتبال آسترالیا چهارمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته اما هیچ گاه در رده های بالایی این مسابقات قرار نگرفته است. آسترالیا برای رسیدن به جام جهانی با چهار کشور آسیایی چون جاپان، اردن، عمان و عراق همگروه شد و با انجام ۸ مسابقه با اخذ ۱۳ امتیاز در رده دوم گروه خویش قرار گرفت و به جام جهانی راه یافت.

آلمان
تیم ملی کشور آلمان هجدهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته و سه بار در سالهای ۱۹۵۴،۱۹۷۴ و ۱۹۹۰ قهرمان و چهار بار در سال های ۱۹۶۶ ۱۹۸۲ ۱۹۹۰ و ۲۰۰۲ نایب قهرمان جهان گردیده است. این کشور براه راه یابی به مسابقات جهانی در قاره اروپا در گروه سوم یا C با کشورهای سویدن، جمهوری آیرلند، جزایر فارو، قزاقستان و اطریش همگروه بوده و با انجام ده مسابقه با ۲۸ امتیاز در صدر گروه خویش قرار داشته و به تاریخ ۱۱ اکتوبر ۲۰۱۳ صعودش قطعی شد. آلمان دو بار در سالهای ۱۹۷۴ و ۲۰۰۶ میزبان مسابقات جهانی نیز بوده است و مانند آرجنتاین اگر در سال ۲۰۱۴ قهرمان شود جام طلایی فیفا را برای دایم صاحب می شود.

اکوادور
این سومین بار است که کشور اکوادور در مرحله نهایی مسابقات جام جهانی فوتبال اجازه حضور می یابد. اکوادور برای رسیدن به مسابقات جام جهانی فوتبال با کشورهای امریکایی رقابت نمود و با هشت کشور مانند آرجنتاین، کولمبیا، چلی، یوراگوای، وینزیویلا، پیرو، بولیوا و پاراگوای مسابقات رفت و برگشت را انجام داد طوری که از ۱۶ مسابقه بیست و پنج امتیاز بدست آورد و بعد از آرجنتاین، کولمبیا و چلی در رده چهارم قرار گرفت و به مسابقات جام جهانی راه پیدا نمود.

الجزایر
چهارمین بار است که کشور الجزایر به مسابقات جام جهانی راه پیدا می کند. این کشور برای حضور در مسابقات جهانی از میان کشورهای افریقایی راهش را گشود و در میان ده تیم برتر این قاره با کشور بورکینا فاوو مقابل شد و در دو مسابقه رفت و برگشت هر تیم سه گول به یک دیگر زدند اما الجزایر به لطف گول بیرون از خانه به مسابقات جام جهانی راهش را باز کرد.

انگلیس
تیم ملی فوتبال انگلیس چهاردهمین بار است که به جام جهانی راه یافته و یکبار در سال ۱۹۶۶ قهرمان جهان گردیده است. این کشور براه راه یابی به مسابقات جام جهانی از قاره اروپا در گروه هشتم یا H با کشورهای اوکراین، پولند، مونتیگرو، مالدووا و سان مورینو همگروه بود و با ۲۲ امتیاز در ده مسابقه در صدر گروه خویش قرار داشته و به جام جهانی صعود کرد. انگلیس یکبار در سال ۱۹۶۶ میزبان مسابقات جام جهانی بوده است.

ایالات متحده امریکا
ایالات متحده امریکا دهمین بار است که به جام جهانی راه یافته است. این کشور هیچ گاه در رده های بالایی مسابقات جام جهانی قرار نگرفته است. امریکا برای راه یابی به مسابقات جام ۲۰۱۴ با کشورهای مکسیکو، هاندوراس، کوستاریکا، پانامه و جامائیکا همگره بوده و با کسب ۲۲ امتیاز از ده مسابقه صدر نشین گروه خویش گردید و به جام جهانی صعود کرد. امریکا یک بار در سال ۱۹۹۴ میزبان مسابقات جهانی بوده است.

ایتالیا
ایتالیا هجدهمین بار است که به جام جهانی راه یافته و چهار بار در سالهای ۱۹۳۴، ۱۹۳۸،۱۹۸۲ و ۲۰۰۶ قهرمان و دو بار در سالهای ۱۹۷۰ و ۱۹۹۴ نایب قهرمان جهان گردیده است. ایتالیا برای راه یابی به جام جهانی در گروه دوم یا B با کشورهای دنمارک، جمهوری چک، بلغاریا، ارمینیا و مالتا همگروه بود و با کسب ۲۲ امتیاز از ده مسابقه صدر نشین گروه خویش گردید. ایتالیا دو بار در سال های ۱۹۳۴ و ۱۹۹۰ میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال بوده است. این کشور مانند آرجنتاین و آلمان اگر در جام جهانی سال ۲۰۱۴ قهرمان گردد جام طلایی فیفا برای دایم از این کشور می شود.

ایران
ایران چهارمین بار است که به مسابقات جام جهانی فوتبال راه یافته است. این کشور اولین بار در سال ۱۹۷۸ به بازی های جام جهانی آرجنتاین راه یافت و با یک امتیاز راهی کشورش شد. ایران هیچ گاه به دور دوم مسابقات جهانی صعود نکرده است. ایران برای حضور در بیستمین مسابقات جام جهانی با رقبای آسیایی اش مانند کشورهای کوریای جنوبی، قطر، لبنان و ازبکستان همگروه بوده و با کسب ۱۶ امتیاز از هشت بازی صدرنشین گروه خویش شد و اجازه حضور در مسابقات جهانی را دریافت کرد.

برازیل
برازیل یگانه کشوری است که تا حال در تمام بیست دور مسابقات جام جهانی حضور می یابد. این کشور پنج بار در سال های ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۷۰، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۲ قهرمان و دو بار در سال های ۱۹۵۰ و ۱۹۹۸ نایب قهرمان جهان گردیده است. این کشور چون میزبان این دور مسابقات جهانی است بنابران از اشتراک در مسابقات مقدماتی معاف گردید. برازیل علاوه بر سال آینده، در سال ۱۹۵۰ نیزمیزبان مسابقات جام جهانی بوده است. یاد آور باید شد که کپ یا جام جهانی "جولیس ریموت" نیز به برازیل تعلق دارد زیرا این کشور جام متذکره را سه بار از آن خود کرد و نظر به فیصله فیفا هر کشوری که جام را سه بار به خانه برد برای دایم مال او می شود پس برازیل یگانه کشوری است که در سال ۱۹۷۰ برای سومین بار قهرمان شد و جام را برای دایم برد. اگر برازیل سال آینده قهرمان گردد این جام یعنی جام فیفا نیز برای دایم از آنها می شود و فیفا مجبور است که برای مسابقات سال ۲۰۱۸ جام دیگری را طراحی کند و از طلای خالص بسازد.

بلجیم
بلجیم دوازدهمین بار است که پا به مسابقات جهانی می گذارد. این تیم در جام جهانی سال ۱۹۸۶ به مقام چهارم فوتبال جهان رسید و در حال حاضر در یکی از ده تیم برتر فوتبال جهان در رده بندی فیفا است. بلجیم برای رسیدن به جام جهانی صدر نشین گروه اول یا A اروپا شد طوریکه با کشورهای کروشیا، صربیا، سکاتلند، ویلز و مسدونیا همگروه بود و ۲۶ امتیاز از ده مسابقه بدست آورده است. 

بوسنیا هرزه گووینا
بوسینا هرزه گووینا دو کشوری است که در قالب یک تیم فعالیت می کند و اولین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا میکند. این تیم در گروه هفتم با کشورهای یونان، سلواکیا، لیتونیا، لتویا و لختنشتاین همگروه بود و از ده مسابقه ۲۵ امتیاز بدست آورد، صدر نشین گروهش شد و برای بار اول در مسابقات جهانی اجازه حضور را پیدا نمود. 

پرتگال
پرتگال ششمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته است. این کشور یکبار در سال ۱۹۶۶ به مقام سوم و یکبار در سال ۲۰۰۶ به مقام چهارم مسابقات جهانی رسیده است. پرتگال برای راه یابی به جام جهانی راه دشواری را طی کرد طوریکه در گروه ششم یا F با تیم های کشورهای روسیه، اسرائیل، آذربائیجان، آیرلند و لوکزامبورگ همگروه شد اما نتوانست مقام اول را بدست بیاورد بنابران باید دو مسابقه رفت و برگشت را با کشور سویدن انجام میداد که یک مسابقه در کشورش و دومی در شهر سولنا کشور سویدن بود. در بازی که در پرتگال انجام شد توانست مسابقه را یک مقابل صفر به نفع خویش به پایان برساند اما در مسابقه سویدن به مراتب با روحیه و قدرتمند تر ظاهر شد و با سه گول رونالدو بازی را برد و به مسابقات جهانی راه یافت.

جاپان
جاپان پنجمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا می کند. این کشور اولین کشوری بود که به تاریخ ۴ جون ۲۰۱۳ از مسابقات مقدماتی موفقانه بدر آمد و به جام جهانی راه یافت. جاپان برای راه یابی به مسابقات جام جهانی با کشورهای آسترالیا، اردن، عراق و عمان همگروه شد و با کسب ۱۷ امتیاز از شش مسابقه صدرنشین گروه خویش گردید. جاپان یکبار در سال ۲۰۰۲ همراه با کشور کوریای جنوبی میزبان مسابقات جهانی بوده است.

چلی
چلی نهمین بار است که به مسابقات جام جهانی فوتبال راه یافته است. این کشور یکبار در سال ۱۹۶۲ که میزبان مسابقات جهانی بود، به مقام سوم رسیده است. چلی برای راه یابی به مسابقات جام جهانی با کشورهای آرجنتاین، کولمبیا، اکوادور، یوراگوای، ویزیویلا، پیرو، بولیوا و پاراگوای همگروه بود و با کسب ۲۸ امتیاز از شانزده مسابقه در رده سوم گروه خویش قرار گرفت و همراه با آرجنتاین، کولمبیا و اکوادور به مسابقات جام جهانی برازیل راه یافت.

روسیه
روسیه دهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته است. این تیم قبلا زیر نام اتحاد شوروی به مسابقات جهانی شرکت می کرد ولی از سال ۱۹۹۴ به این سو به نام تیم ملی روسیه در مسابقات جهانی و اروپایی شرکت می کند. روسیه برای صعود به جام جهانی سال ۲۰۱۴ در گروه ششم یا F با کشورهای پرتگال، اسرائیل، آذربائیجان، آیرلند و لوکزامبورگ همگروه شد و با کسب ۲۲ امتیاز از ده مسابقه صدر نشین گروه خویش گردید و به مسابقات راه پیدا نمود. روسیه تا حال هیچ بار به مقام قهرمانی و نایب قهرمانی نرسیده و نیز میزبان مسابقات جهانی نبوده است.

ساحل عاج
ساحل عاج سومین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا می کند. این کشور قبلا فقط در دو دور مسابقات جام جهانی سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ اشتراک داشت. ساحل عاج برای رسیدن به جام جهانی از میان کشورهای افریقای جنوبی پروسه مغلق را طی کرد و در نهایت با شکست دادن دو دور مسابقه با کشور سینیگال یکی از پنج سهم قاره افریقا را از آن خود کرد و به مسابقات جام جهانی راه یافت.

سویس
تیم ملی فوتبال سویس دهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا کرده است. این کشور در سال ۱۹۵۴ میزبان مسابقات جام جهانی بود اما هیچگاه در این مسابقات درخشش چندانی نداشته است. سویس برای راه یابی به جام جهانی در گروه پنجم یا E با کشورهای آیسلند، سلوانیا، ناروی، البانیا و قبرس همگروه بود و با کسب ۲۴ امتیاز از ده مسابقه صدر نشین گروه خویش شد و به جام جهانی راه پیدا نمود.

فرانسه
تیم ملی فوتبال فرانسه چهاردهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته است. این کشور در سال ۱۹۹۸ زمانیکه میزبان بود به قهرمانی جهان رسید. فرانسه قبل از سال ۱۹۹۸ یکبار دیگر در سال ۱۹۳۸ نیز میزبان مسابقات جهانی بوده است. فرانسوی ها علاوه بر قهرمانی جهان، در سال ۲۰۰۶ نایب قهرمان و در مسابقات جام جهانی سالهای ۱۹۵۸ و ۱۹۸۶ مقام سوم و در سال ۱۹۸۲ تیم چهارم جهان فوتبال بودند. فرانسوی ها برای رسیدن به این دور مسابقات دچار مشکلات فراوان شدند و نتوانستند به مقام اول گروه نهم یا I برسند بنابران مجبور شدند تا با اوکراین دو بازی رفت و برگشت را انجام دهند که در بازی نخست دو مقابل صفر باختند اما در بازی دوم سه مقابل صفر به پیروزی رسیدند و اجازه اشتراک در مسابقات سال ۲۰۱۴ را یافتند.

کامرون
کشور افریقایی کامرون هفتمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا می کند. این کشور برای رسیدن به جام جهانی مانند سایر کشورهای افریقایی مسابقات حذفی رفت و برگشت را در قاره افریقا دایر کردند تا اینکه در میان ده تیم برتر این قاره با کشور تونس مواجه شد و در دو بازی رفت و برگشت با این کشور چهار مقابل یک به پیروزی رسید و به جام جهانی پا گذاشت.

کرویشیا
اشتراک در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۴ چهارمین بار کشور کروشیا است. این کشور در جام جهانی سال ۱۹۹۸ به مقام سوم فوتبال جهان رسید. کرویشیا برای رسیدن به مسابقات جام جهانی در گروه اول یا A با کشورهای بلجیم، صربیا، اسکاتلند، ویلز و مسدونیا مسابقه نمود و از ده مسابقه ۱۷ امتیاز بدست آورد که برای حضور در مسابقات باید با کشور آیسلند مسابقات رفت و برگشت را انجام می داد. کرویشیا در دو مسابقه با آیسلند توانست این کشور را دو مقابل صفر شکست دهد و به جام جهانی راه پیدا کند. 

کوریای جنوبی
کوریای جنوبی تا حال در هشت دور مسابقات جام جهانی اشتراک نموده است. این کشور در مسابقات جام جهانی ۲۰۰۲ که همراه کشور جاپان میزبان هم بود به مقام چهارم رسید. کوریای جنوبی برای راه یابی به مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۴ با کشورهای ایران، لبنان، ازبکستان و قطر همگروه بود و با کسب ۱۴ امتیاز از هشت مسابقه در گروه خویش بعد از ایران دوم شد و به جام جهانی راه یافت.

کوستا ریکا
کوستاریکا چهارمین بار است که پا به مسابقات جام جهانی می گذارد. این کشور برای رسیدن به مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۴ در گروه که کشورهای ایالات متحده امریکا، هاندوراس، مکسیکو، پانامه و جامائیکا قرار داشتند با کسب ۱۸ امتیاز از ده مسابقه در رده دوم قرار گرفت و به مسابقات جام جهانی صعود کرد.

کولمبیا
این بار پنجم است که کشور کولمبیا به مسابقات جام جهانی فوتبال راه پیدا میکند. کولمبیا برای حضور در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۴ راهی مانند آرجنتاین، اکوادور و چلی را پیمود و در گروه که آن کشورهای قرار داشتند با ۳۰ امتیاز از شانزده مسابقه در رده دوم قرار گرفت و به مسابقات جهانی راه پیدا کرد. مسابقات جهانی هیچ گاه برای کولمبیایی ها خوش آیند نبوده است زیرا این کشور در مسابقات جام جهانی درخشش نداشته و از طرف دیگر در جام جهانی سال ۱۹۹۴ اندرس اسکوبار مدافع شماره دوم این تیم در مسابقه با ایالات متحده امریکا اشتباها توپ را وارد دروازه خویش کرد و زمانیکه به کشورش برگشت با ضرب گلوله هواداران فوتبال کشته شد.

گانا
این سومین بار است که گانا بخت حضور در مسابقات جهانی را پیدا میکند. این کشور بعد از مسابقات طولانی قاره افریقا در میان ده تیم برتر قرار گرفت و در دو بازی رفت و برگشت کشور مصر را هفت مقابل یک شکست داد و برای مسابقات جهانی برگزیده شد.

مکسیکو
کشور مکسیکو پانزدهمین بار است که راهی مسابقات جام جهانی فوتبال می شود. این کشور در سالهای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۶ میزبان مسابقات جهانی بوده است اما هیچ گاه در میان چهار تیم اول تا چهارم قرار نگرفته است. مکسیکو برای حضور در بیستمین دور مسابقات جهانی با کشورهای آیالات متحده امریکا، هاندوراس، کوستاریکا، پانامه و جامائیکا همگروه بود و ۱۱ امتیاز از ده مسابقه بدست اورد و در رده چهارم قرار گرفت. قرار گرفتن در رده چهارم این کشور را مجبور ساخت تا دو مسابقه رفت و برگشت را با کشور نیوزیلند انجام دهد که در هر دو مسابقه مکسیکویی ها به پیروزی پر گول دست یافتند و بخت حضور در مسابقات سال ۲۰۱۴ را پیدا کردند. 

نایجریا
نایجریا پنجمین بار است که به مسابقات جام جهانی فوتبال صعود می کند. این کشور افریقایی بعد از یک سلسله دیدار های رفت و برگشت بالاخره در میان ده کشور برتر این قاره با کشور ایتوپیا دو مسابقه رفت و برگشت را انجام داد که در هر دو مسابقه برنده شد با نتیجه چهار مقابل یک با حذف ایتوپیا به جام جهانی راه پیدا نمود.

هالند
هالند دهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا می کند. این کشور تا حال سه بار در سالهای ۱۹۷۴، ۱۹۷۸ و ۲۰۱۰ نایب قهرمان و یکبار در سال ۱۹۹۸ تیم چهارم جهان فوتبال شد. هالندی ها برای رسیدن به این دوره جام جهانی در گروه چهارم یا D با کشورهای رومانیه، هنگری، ترکیه، استونیا و اندورا همگروه شد و با کسب ۲۸ امتیاز از ده مسابقه صدر نشین گروه خویش گردید و به جام جهانی راه پیدا نمود.

هاندوراس
هاندوراس سومین بار است که به مسابقات جام جهانی راه یافته است. این کشور در رقابت های کشورهای امریکایی با کشورهای ایالات متحده امریکا، کوستاریکا، مکسیکو، پانامه و جامائیکا همگروه شد و با کسب ۱۵ امتیاز از ده مسابقه در رده سوم قرار گرفت و یکی از نه سهمیه قاره امریکا را از آن خود کرد.

هسپانیه
هسپانیه چهاردهمین بار است که به مسابقات جام جهانی فوتبال راه پیدا می کند. این کشور در حال حاضر لقب قهرمانی جهان را با خود دارد زیرا در جام جهانی دور گذشته که در افریقای جنوبی برگزار شد با شکست دادن هالند قهرمان جهان شد. هسپانیه در سال ۱۹۵۰ تیم چهارم جهان شد و یکبار در سال ۱۹۸۲ میزبان مسابقات جام جهانی بود. هسپانیه برای رسیدن به این دور مسابقات جام جهانی در گروه نهم یا I با کشورهای فرانسه، فنلند، بلا روس و جورجیا همگروه شد و با کسب ۲۰ امتیاز از ده مسابقه صدرنشین گروه خویش گردید و به جام جهانی راه پیدا کرد.

یوراگوای
یوراگوای دوازدهمین بار است که به مسابقات جام جهانی راه پیدا می کند. این کشور دو بار در سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰ قهرمان جهان شده و دو بار در سال های ۱۹۵۴ و ۲۰۱۰ به مقام چهارم رسیده است. یوراگوای افتخار میزبانی اولین دور مسابقات جام جهانی فوتبال را دارد. این کشور برای راه یافتن به مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۴ نخست با رقبای امریکایی اش به مبارزه پرداخت اما چون نتوانست امتیاز لازم را بدست آورد بنابران در دو بازی رفت و برگشت با کشور اردن توانست آن کشور را شکست دهد و به حیث آخرین کشور به مسابقات جام جهانی فوتبال راه پیدا کند.

یونان
یونان سومین باری است که به مسابقات جام جهانی فوتبال راه پیدا می کند. اگرچه این کشور یکبار در مسابقات اروپا قهرمان جام ملت های آن قاره در سال ۲۰۰۴ شده اما هیچ گاه در مسابقات جهانی درخشش نداشته است. یونان مانند پرتگال و فرانسه برای رسیدن به جام جهانی موفق به صدر نشینی گروه خویش نشد و محبور شد تا با کشور رومانیه دو بازی رفت و برگشت را انجام دهد که سر انجام با پیروزی چهار مقابل دو بر رومانیه یکی از آخرین کشورهای بود که به جام جهانی راه یافت

فدراسیون فوتبال در بلخ کارگاه داوری دایر کرد


کورس حکمیت فوتبال در ولایت بلخ با اهدای گواهینامه به 32 حکم این ولایت امشب به اتمام رسید. در این کورس که 32 حکم فوتبال از ولایت بلخ در آن اشتراک داشتند، بعد از گذراندن 4 روز صنف های تئوری و عملی ضمن دریافت گواهینامه حکمیت فدراسیون فوتبال افغانستان از تازه ترین تغییرات قوانین حکمیت فوتبال در جهان آگاه شدند. همچنین در اخیر این کورس 3 نفر برتر که بهترین نمرات را در امتحان حکمیت کسب کنند، به کورس بین المللی حکمیت فوتبال که اواسط ماه آینده میلادی با حضور مدرس بین المللی حکمیت فیفا در کابل برگزار خواهد شد.

پیش از این کمیته حکمیت فدراسیون فوتبال افغانستان با برگزاری کورسی در ولایت جوزجان 30 حکم از ولایات سرپل، فاریاب و جوزجان را تحت آموزش قرار دادند.

منبع: صفحه فیسبوک فدراسیون فوتبال افغانستان

اتحاد و خیام در رقابت های فوتسال هرات پیروز شدند



رقابت های فوتسال درهرات عصردیروز با دو دیدار دنبال شد.

ضیأالحق ضیأ معاون آمریت ورزشی ولایت هرات به آژانس باختر گفت، دراین رقابت های تیم اتحاد چهار صفر برتیم مولانا وتیم خیام هفت سه برتیم عمران پیروز شدند.

این رقابت ها میان بیست وچهارتیم درهرات راه اندازی شده که در ادامه قراراست عصر امروز تیم درخشان با خراسان و امید جوانان با فانوس دیدار نمایند .

منبع: آژانس خبری باختر

۱۳۹۲/۸/۳۰

تدویر کارگاه مربیگری درجه دی در مزار شریف


یک کارگاه مربیگری در شهر مزار شریف از سوی فدراسیون فوتبال افغانستان دایر گردید. به تعداد 30 مربی از لیگ برتر و الف و چند پیشکسوت فوتبال بلخ در این کارگاه اشتراک دارند. یوسف کارگر، معاون فنی فدراسیون فوتبال و طاهر رئوفی یکی دیگر از مسئولین فدراسیون فوتبال این کارگاه را پیش می برند.

این کارگاه شش روز دوام خواهد داشت و در نهایت اشتراک کنندگان موفق جواز دی را دریافت خواهند کرد. کسانی که در این کارگاه موفق به اخذ جواز دی شوند می توانند شامل کورسی سی کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز بگردند.

این گونه کارگاه ها سال گذشته نیز در چند ولایت دایر شد و قرار است تا آخر سال کارگاه های مشابه در ولایات جوزجان، خوست و هرات نیز دایر گردند.

فدراسیون فوتبال افغانستان اخیراً توجه بیشتری به موضوع مربی نموده  است و چندین کارگاه مربیگری را دایر نموده است.

جوانان اردو قهرمان مسابقات دسته اول کابل شد


تیم جوانان  اردو برنده مسابقات دسته اول فوتبال شهر کابل شد.

مرتضی دانش مسوول مطبوعات فدراسیون فوتبال کشور به خبرنگار آژانس باختر گفته است که رقابت های دسته اول فوتبال شهر کابل از دوماه قبل میان سیزده تیم الف این شهر در ورزشگاه فدراسیون فوتبال در کابل راه اندازی گردید و سرانجام تیم های اردو و پامیر به دور نهایی این رقابت ها راه یافتند.  در مسابقه نهایی که ظهر امروز  تیم اردو با نتیجه دو –صفر تیم پامیر را شکست داد و برنده این رقابت ها گردید. هنوز معلوم نیست آیا تیم جوانان اردو در لیک اردو بازی خواهد کرد یا خیر.

همچنان تیم پامیر مقام دوم را حایز گردید و کپ اخلاق نیز تیم جوانان پنجشیر داده شد. 

منبع: آژانس باختر با اندکی اضافات

۱۳۹۲/۸/۲۸

ندیم امیری به عضویت تیم 18 سال آلمان در آمد

ندیم امیری فوتبالر افغان مقیم کشور آ لمان که عضویت تیم (U18) هوفنهایم 1899 را دارا میباشد، بعد از طی مراحل لازم از طرف فد راسیون فوتبال آلمان به عضویت تیم ملی( 18 U) کشور آلمان پذیرفته و پیراهن شماره 17 به وی سپرده شد.

ندیم امیری در اولین مسابقه اش در ترکیب تیم ملی جوانان آلمان در مقابل تیم ملی جوانان کشور هالند بتاریخ 14.11.2013 اولین گـولش را بثمر رساند.

ندیم امیری فرزند حاجی محمد نذیر امیری بتاریخ 27.10.1996 در شهر لودویگسهافن آلمان تولد یافته ونظر به شوق وعلاقه مفرطیکه به ورزش فوتبال داشت از سن 4 سالگی به ورزش فوتبال آغاز نموده است. امیری تا کنون در تیم های مختلف تحت نظر مربیان آلمانی فوتبال نموده است.

امیری در سال 2012 به تیم 18 ساله های هوفنهایم پیوست و ماه اکتوبر 2013 به عضویت تیم ملی جوانان کشور المان پذیرفته شد.

امیری اولین سفر خارجی اش را از کشور ترکیه آغاز نمود. تیم های ملی 18 ساله های هالند، آلمان، ترکیه و چک در یک تورنمنت دوستانه که از تاریخ 10 الی 18 در کشور ترکیه برگزار گردیده بمصاف هم رفتند.

آلمان 2ـ هالند 1 دومین گول را در دقیقه 80 ندیم امیری بثمر رسانید.

چک 0 ـ آلمان 0

آلمان 1 ـ ترکیه 0 گول توسط پاس امیری بثمر رسید

به اساس پیشنهاد باشگاه هوفنهایم Hoffenheim TSG1899 قرار است امیری از ماه اگست 2014 برای مدت دو سال در تیم اول هوفنهایم که در لیگ اول کشور آلمان قرار دارد بازی نماید.

ندیم امیری وعضویت اش در تیم افغانهای شهر لودویکسهافن : 

ندیم امیری از سن 13 سالگی (2008) الی 17 سالگی (2012) همه ساله در ترکیب تیم فوتبال افغانی بنام کوته سنگی(شهر لودویکسهافن ) به مربی گری محمد نذیر امیری( پدرش ) در مسابقات بین الافغانی فوتبال اروپا که از طرف افغان یورو سپورت تحت نام افغان کپ در شهر کلن کشور آلمان برگزار گردیده، اشتراک ورزیده ودر سال 2009 لقب بهترین بازیکن سال را از آن خود ساخت.

ندیم امیری از تابعیت دوگانه افغانی ـ آلمانی برخوردار میباشد.

نعمت زمانی : افغان یورو سپورت 18.11.2013

۱۳۹۲/۸/۲۷

راهیابی جوانان اردو و پامیر به فینال مسابقات دسته اول کابل

تیم جوانان اردو و پامیر به فاینل فوتبال دسته اول فصل 1392 پایتخت رسیدند!

مرحله نیمه نهایی رقابتهای فوتبال دسته اول کابل روز شنبه با صعود تیم های جوانان اردو و پامیر به دیدار نهایی این رقابتها برگزار شد. رقابتهای فوتبال دسته اول شهر کابل روز گذشته ادامه یافت که در اولین بازی تیم پامیر در یک بازی پر گل و زیبا موفق به شکست 5 بر 4 تیم جوانان میهن شد و اولین فاینلیست این رقابتها شد. 

در دیگر بازی این مرحله تیم های جوانان اردو و جوانان پنجشیر برابر هم قرار گرفتند که در پایان تیم اردو با یک گل موفق به شکست حریف خود شد و به بازی نهایی این دوره ی دسته اول فوتبال کابل راه یافت. تیم های اردو و پامیر ضمن صعود به بازی نهایی این دوره رقابتهای فوتبال دسته اول کابل، جواز حضور در فصل 1393 لیگ برتر فوتبال کابل را کسب کردند.

مسابقه فاینل رقابتهای فوتبال دسته اول باشگاههای کابل دوشنبه، 27 عقرب در غازی استادیوم شهر کابل برگزار خواهد شد.

منبع: نشرات فدراسیون فوتبال افغانستان

۱۳۹۲/۸/۲۵

بررسی عملکرد تیم ها در فصل دوم مسابقات برتر: طوفان هریرود


در فصل دوم مسابقات برتر افغانستان، طوفان هریرود به مقام سوم رسید. این تیم که در فصل اول این مسابقات به مقام قهرمانی رسیده بود در فصل دوم با حواشی های مختلف سر در گریبان بود و نتوانست نمایش فصل اول خود را ارائه نماید. 

حاشیه ها قبل از ایجاد تیم طوفان هریرود آغاز شد. هیات فدراسیون فوتبال که به هرات رفته بود بعد از تماشای مسابقات 5 تیم منتخب چهار ولایت غرب افغانستان، 26 بازیکن را انتخاب کرد تا در مرحله بعدی این تعداد به 18 برسد. از این تعداد 5 بازیکن از ولایت فراه و ما بقی از هرات بودند. از جمله 5 بازیکن فراه دو بازیکن انصراف دادند و همین امر باعث شد تا بعد از اجازه فدراسیون فوتبال، جلال افشار نیز به جمع 24 بازیکن باقیمانده اضافه شود.  در مرحله بعدی، هیات فدراسیون و سید معین حامدی 16 بازیکن را برای تیم طوفان هریرود انتخاب نمودند، اما انتخاب دو دروازه بان از میان سه دروازه بان به یک زمان دیگر موکول شد. 

طوفان هریرود سپس برای هشت روز به مشهد ایران رفت و در آنجا سه مسابقه انجام داد که در یکی پیروز و در دوی دیگر شکست خورد. این اردوگاه تمرینی برای آماده سازی این تیم به زعم مسئولین این تیم خیلی کمک کرد. مصارف این سفر را رئیس فدراسیون فوتبال هرات که جدیداً به این مقام انتخاب شده بود، پرداخت. 

بعد از بازگشت از ایران، موضوع انتخاب دو دروازه بان باز هم دغدغه آفرین شد. یک تعداد پیشکسوتان و مقامات باشگاه ها در هرات در یک رای گیری شرکت کردند که در نتیجه یما یحیی زاده که سال گذشته نیز دروازه بان طوفان هریرود بود، رای لازم را نگرفت. نتیجه این رای گیری باعث عدم رضایت در شبکه های اجتماعی شد و حامدی نیز تصمیم گرفت یما یحیی زاده را نیز با خود به کابل ببرد. یحیی زاده در مسابقه اول با بازان اسپین غر نیز بازی نمود. اما حضور اسلام امیری در مسابقه اول شاهین آسمایی باعث شد تا مسابقه این تیم با عقابان هندوکش لغو شود. به همین ترتیب، چندین بازیکن از تیم های دیگر، از جمله، جلال افشار از طوفان هریرود، اخراج شدند و این باعث شد تا طوفان هریرود صاحب سه دروازه بان شود.

در فصل اول، طوفان هریرود پنج مسابقه داد و در همه مسابقات پیروز شد. این تیم در فصل اول 24 گل به ثمر رساند و تنها 2 گل دریافت کرد. دریافت چنین نتایج خیره کننده انتظار کمتر از قهرمانی در فصل دوم را در بین علاقه مندان این تیم ایجاد نکرده بود. 

طوفان هریرود این فصل را خوب شروع کرد و در همان مسابقه اول بازان سپین غر را که سال گذشته 10 گله ساخته بود این بار با 5 گل از پیش روی برداشت. به سبب اشتراک شش بازیکن ملی پوش این تیم در مسابقات جنوب آسیا، طوفان هریرود سه هفته مسابقه نداشت. یک روز بعد از اینکه تیم ملی با جام قهرمانی جنوب آسیا به کابل برگشت، طوفان هریرود باید به مصاف موجهای آمو می رفت که امسال یک تیم کاملاً متغیری نشان داده بود. هر چند خستگی در وجود یک تعداد بازیکنان ملی پوش طوفان هریرود محسوس بود، اما طوفان توانست موجهای آمو را به سادگی و با نتیجه 3-0 شکست دهد. 

افول طوفان هریرود در مسابقه سوم گروهی این تیم ظاهر شد. طوفان هریرود که دو مرتبه با تفاوت دو گل از سیمرغ البرز جلو بود، در نهایت به نتیجه 3-3 تن داد. با این حال، طوفان هریرود هم چنان به حیث سرگروه به مرحله نیمه نهایی صعود کرد. سرگروه شدن طوفان هریرود به معنی روبرو شدن با شاهین آسمایی که در گروه دیگر مقام دوم را کسب کرد، بود. 

در مسابقه اول نیمه نهایی، هر دو تیم به زور آزمایی پرداختند، اما سیستم بسته طوفان هریرود و حملات منسجم این تیم در نهایت پیروزی 2-0 را به این تیم به ارمغان آورد. با آن هم، نمایش طوفان هریرود در این مسابقه خیلی جالب نبود و بازی طوفان هریرود در این مسابقه انسجام سابق را برخوردار نبود. در اواخر این مسابقه، حمید الله یوسفزی، دروازه بان شاهین آسمایی، با دست به صورت مهاجم طوفان هریرود زد، اما این عمل او از سوی داور کناری خطا گرفته نشد. کمیته انضباطی مسابقات بعد از مسابقه جلسه داد و یوسفزی را به یک جلسه محرومیت و پرداخت پنجاه هزار افغانی محکوم کرد. 

طوفان هریرود که با اطمینان خاطر به مسابقه دوم نیمه نهایی پای گذاشته بود اما با یک شاهین آسمایی با انگیزه روبرو شد. شاهین آسمایی در همان ده دقیقه اول به طوفان هریرود گل زد تا طوفان هریرود کم کم فشار را احساس کند. این اولین باری بود که در مسابقات برتر افغانستان، طوفان هریرود در یک مسابقه از حریف عقب می افتاد. شاهین آسمایی در ادامه مسابقه فشار بیشتری روی دروازه طوفان هریرود آورد و در نهایت موفق شد دو گل دیگر نیز وارد دروازه طوفان هریرود بنماید. با این نتیجه شاهین آسمایی با نتیجه مجموعی 3-2 بر طوفان هریرود پیروز و به مسابقه نهایی راه یافت. 

بعد از این مسابقه، طوفان هریرود به استفاده شاهین آسمایی از یک بازیکن اضافی اعتراض کرد. اعتراض طوفان هریرود این بود که چرا تغییر در مقررات که استفاده از یک بازیکن اضافی را اجازه می داد تنها یک ساعت قبل از شروع مسابقه با شاهین آسمایی به مدیریت طوفان هریرود اطلاع داده شده است. به همین ترتیب، مسئولین طوفان هریرود به اینکه علی عسکر لعلی، یکی از کمیشنران این مسابقات، در بین دو نیمه به بازیکنان ملی پوش تیم طوفان هریرود به خاطر اعتراض آنها به داوری گوشزد کرده بود، معترض بودند. به نظر مسئولین طوفان هریرود این عمل از نگاه بازیکنان به حیث یک تهدید تعبیر شده و همین امر باعث شد تا بازیکنان ملی پوش در نیمه دوم مسابقه عملکرد همیشگی خود را نداشته باشند. البته مسئولین مسابقات برتر از این عمل دفاع کردند و گفتند که گوشزد به بازیکنان ملی پوش در هر جای جهان معمول است. 

راه نیافتن به مسابقه نهایی مسابقات برتر افغانستان باعث موجی از یاس و نومیدی در اردوگاه طوفان هریرود شد. یک تعداد از مسئولین این تیم به این باور بودند که در مسابقه دوم با شاهین آسمایی به نوعی تبانی شده است و طوفان هریرود نباید در مسابقه رده بندی اشتراک نماید. با این حال، در نهایت طوفان هریرود در مسابقه رده بندی اشتراک کرد و عقابان هندوکش را که شاهین آسمایی را متوقف ساخته بود و در مرحله نیمه نهایی در اوقات اضافی از سیمرغ البرز شکست خورده بود را با 4 گل شکست داد. پیروزی بزرگ طوفان هریرود در برابر عقابان هندوکش شایعات تبانی یک تعداد بازیکنان طوفان هریرود را بار دیگر شعله ور ساخت. 

با بازگشت بازیکنان طوفان هریرود به هرات، یک تعداد سابقه داران فوتبال که مخالف سید معین حامدی محسوب می شوند، یک کمپاین تبلیغاتی را علیه او راه اندازی کردند و حتی شروع نیم فصل دوم لیگ برتر هرات را تا چندین روز به تعویق انداختند. خواست این گروه که در مواردی رئیس فدراسیون فوتبال هرات نیز با آنها همراه بود این است که حامدی از مربیگری طوفان هریرود برطرف گردد و بازیکنان که عملکرد خوبی نداشتند باید جریمه و محروم گردند. 

در همین حال، یکی از تلویزیون های محلی هرات در مورد عملکرد سید معین حامدی نظر سنجی راه انداخت که در نتیجه این نظر سنجی نشان داد 65% پاسخ دهندگان موافق به ادامه مربیگری معین حامدی در تیم طوفان هریرود هستند. بعد از بازگشت سید معین حامدی به هرات وی با این شبکه تلویزیونی مصاحبه کرد و پاسخ منتقدان خویش را داد. 

با  این حال، آینده مربیگری تیم طوفان هریرود در هاله ای از ابهام است. از یک طرف، راه نیافتن تیم طوفان هریرود به مسابقه نهایی باعث شده تا مخالفین حامدی در هرات بر ضد او موضع بگیرند و خواهان تعیین یک مربی دیگر به جای او هستند. اما به نظر می رسد مقامات فدراسیون فوتبال و مسابقات برتر نخواهند تا مربی با سواد و با مهارتی مثل او را از دست بدهند. حضور موفق او در ورکشاپ های مربیگری در دوبی و در کابل  نشان داد که روی معین حامدی در آینده نیز می شود سرمایه گذاری کرد. به هر حال، سرمایه گذاری روی مربیان باسواد بهتر از سرمایه گذاری روی کسانی است که دخانیات را اشاعه می کنند یا با افعالی مثل قمار سر و کار دارند. علاوتاً، حامدی مربی بیگ بیر است که امسال در لیگ هرات یکی از مدعیان عنوان قهرمانی به حساب می رود. این در حالی است که در ترکیب تیم وی بازیکنان زیادی، در مقایسه با بعضی تیم های دیگر، از تیم طوفان هریرود حضور ندارند. در سال های اخیر، او موفق شده است تیم های تحت هدایت خود را به موفقیت های زیادی برساند.

طوفان هریرود امسال نیز با یک سیستم منسجم بازی می کرد و به جز دو مسابقه با شاهین آسمایی، عملکرد خوبی داشت. در ترکیب این تیم شش ملی پوش حضور دارند که در نفس خود در میان تیم های مسابقات برتر یک رکورد محسوب می شود. سیستم بازی طوفان هریرود به مانند سال گذشته سیستم تهاجمی با حمایت جناحین خط میانی می باشد. طوفان هریرود تنها تیمی است که یک سیستم مختص به خود دارد و از روی این سیستم شناخته می شود. تیم های دیگر، بیشتر روی مهارتهای شخصی بازیکنان استوار هستند. هر چند این انتقاد نیز بر معین حامدی وجود دارد که وی امسال نتوانسته یک ترکیب ثابت برای طوفان هریرود ایجاد نماید، موضوع که شاید در نتیجه فشارهای مقامات و اشخاص دیگر برای استفاده از بازیکنان خاص در ترکیب اصلی تیم بوده باشد.

طوفان هریرود به یقیین از یکی از قطب های قوی فوتبال افغانستان نمایندگی می کند و در فصل آینده به دنبال قهرمانی خواهد بود. این وعده ایست که معین حامدی نیز داده است، اما منازعات بر سر مربیگری و مداخله اشخاص فوتبالی و غیر فوتبالی در انتخاب بازیکنان این تیم باعث شده است تا هیچ تضمینی وجود نداشته باشد که اشتباهات این فصل بار دیگر تکرار نگردد. 

حمید الله کریمی، فرزاد عطایی و معروف محمدی سه بازیکن بودند که تاثیر زیادی روی عملکرد طوفان هریرود داشتند، هر چند در دو مسابقه با شاهین آسمایی، معروف محمدی نمایش قابل قبولی نداشت.


۱۳۹۲/۸/۲۴

بیگ بیر 2 - 0 استقلال معارف، شاگردان حامدی به صدر جدول رسیدند


مدعییان عنوان قهرمانی لیگ برتر هرات، بیگ بیر و استقلال معارف، امروز عصر به مصاف هم رفتند. بیگ بیر در این مسابقه توانست یک گل در نیمه اول و یک گل در نیمه دوم به ثمر برساند و مقام اول را در رده بندی لیگ برتر هرات از استقلال بگیرد.

غلام نبی و سید عمر برای بیگ بیر گلزنی کردند. 

سید معین حامدی مربیگری تیم بیگ بیر را در دست دارد. یوسف مهندس زاده نیز سرمربی استقلال معارف است.

بعد از این مسابقه، بیگ بیر با 21 امتیاز در صدر قرار دارد، استقلال معارف با 20 امتیاز در رده دوم و اتفاق و انصاری هر یک با 18 امتیاز در رده سوم قرار دارند. 

بیگ بیر در سه بازی باقیمانده خود با تیم های انصاری، ابومسلم و اتفاق روبرو می شود و برای قهرمان شدن کار سختی را پیش روی دارد.

تمامی مسابقات هرات در ورزشگاه این شهر صورت می گیرد، اما وضعیت زمین این ورزشگاه خیلی نا مناسب است.

پیگیری مسابقات 12 سال در کابل با 12 مسابقه


رقابت های انتخابی تیم ملی فوتبال 12 سال با 12 دیدار پیگیری شد.

در این دیدارها تیم فوتبال انصاری 3 بر صفر تیم فوتبال یاران حامد را شکست داد.

مخابرات با همین نتیجه سباوان را شکست داد، پامیر 7 بر صفر شرکت طلوع را از پیش رو برداشت.
آرمان نبوت و کارته آریانا به تساوی بدون گل رضایت دادند.

شمشاد 2 بر یک آزادی را در هم کوبید، اتحاد 3 بر یک در برابر امید میهن تن به شکست داد.
عدالت 5 بر صفر آشنا را به زانو در آورد.

امید اتحاد یک بر صفر از سد فجر افغان گذشت و جوانان میهن 2 بر یک امید غزنی را در هم کوبید.

این رقابت ها تا 20 روز دیگر ادامه خواهد داشت.

لیگ دسته دوم هرات پایان یافت، هری قهرمان شد


تیم های فوتبال هری، نوایی و پیروزی مکان های اول، دوم و سوم لیگ دسته دوم فوتبال هرات را به خود اختصاص دادند.

ضیأ الحق ضیأ معاون آمریت ورزشی ولایت هرات به آژانس باختر گفت، تیم هری با سی و یک امتیاز اول، نوایی با بیست و پنج امتیاز دوم و پیروزی با بیست و دو امتیاز در رده سوم این رقابت ها قرارگرفتند. با این حساب، تیم هری در فصل آینده در لیگ دسته اول هرات توپ خواهد زد و نوایی نیز باید در دو مسابقه رفت و برگشت بخت خود را با یکی از تیم های ته جدولی لیگ دسته اول هرات بآزماید. برنده آن دو دیدار نیز به لیگ دسته اول هرات صعود خواهد کرد.

همچنان هادی از تیم پیمان با چهارده گول زده عنوان آقای گول را به خود اختصاص داد.

در دسته دوم هرات دوازده تیم حضور دارند.

مسابقات مقدماتی برای تشکیل لیگ بانوان کابل آغاز شد


رقابت های مقدماتی لیگ فوتبال بانوان درکابل با یک یک دیدار در روز دنبال می گردد. 

هاجرابوالفضل مسوول کمیته فوتبال دختران به خبرنگار آژانس باختر گفت در یکی از دیدارها تیم دانشگاه کابل دو صفر تیم اتحاد را شکست داد.

این رقابت ها که از چهار روز قبل میان شانزده تیم دختران در ورزشگاه فوتبال فدراسیون فوتبال کشور برگزار گردیده  روزانه با یک دیدار دنبال می گردد.

به همین ترتیب تیم سنگر توانست با 12 گل از سد تیم اتفاق بگذرد. در این دیدار سجیه سحر، ملی پوش کشورمان، 8 گل به ثمر رساند و لیلی ارمغان زننده چهار گل دیگر تیم سنگر بود.

در این مسابقات 16 تیم در 4 گروه 4 تیمی تقسیم شده اند. قرار است در نتیجه این مسابقات لیگ بانوان در کابل از بهار آینده آغاز گردد.  در لیگ بانوان کابل 10 تیم حضور خواهند داشت. به همین ترتیب حدود 50 بازیکن در تیم های ملی و رده سنی بانوان انتخاب خواهند شد.

۱۳۹۲/۸/۱۹

لیگ برتر و دسته اول 12 سال کابل در راه است


آمادگی ها برای تشکل لیگ برتر و لیگ دسته اول 12 سال در کابل آغاز شد. از روز گذشته 42 تیم 12 سال از کابل با هم به رقابت پرداختند. 

این 42 تیم در شش گروه هفت تیمی تقسیم شده اند. در نهایت به دوازه تیم اول حق اشتراک در مسابقات لیگ برتر و برای 12 تیم بعدی سهمیه اشتراک در مسابقات دسته اول 12 سال داده خواهد شد. 

در اولین روز مسابقات، تیم اردو دو – صفر برتیم جوانان کابل ، هندوکش شمال چهار – صفر برتیم ملوان سباوون و اتحاد یک – صفر بر تیم امید غرب پیروز شدند. همچنان تیم های امید کوثر و برادران عزت الهی بازی را با تساوی بدون گول پایان دادند.

این مسابقات سه هفته طول خواهد کشید. 

این ابتکار فدراسیون فوتبال افغانستان یک قدم بزرگ برای نهادینه سازی فوتبال در کابل هست. هر چند توقع زیادی نمی توان از لیگ 12 سال داشت، اما همین بازیکنان چند سال بعد انتظار می رود بازیکنان تیم های ملی و باشگاه های خوب افغانستان باشند. 

در اقدامی مشابه، فدراسیون فوتبال به تشکیل لیگ برتر بانوان کابل نیز اقدام نموده است.

گلایه از هراتیان؛ چرا به بازیکنان فراه، غور و بادغیس حق نمی دهید؟


هدف از نگارش این متن بیان حق تلفی های تیم فوتبال طوفان هریرود نسبت به بازیکنان ولایات ( فراه، بادغیس و غور) میباشد.
ولایت هرات باستان، منحیث مرکز زون غرب افغانستان، در این اواخر در خیلی از موارد بخصوص برنامه های ورزشی به گونه ی بسیار خود خواهانه حقوق و امتیازات ولایات بیچاره ی (فراه، بادغیس و غور) را از آن خود کرده است.

شرکت خصوصی مخابراتی (روشن) به همیاری تلویزیون خصوصی (طلوع)، سال گذشته برای اولین بار مسابقات بزرگ فوتبال را در سطح ملی راه اندازی کرد؛ که تیم های هشت زون کشور به نمایندگی از تمام ولایات کشور، جهت کسب جام قهرمانی به مصاف هم میروند.

طوفان هریرود تیم منتخب حوزه ی غرب کشور، هر سال یک بار از بین برترین بازیکنان ولایات حوزه ی غرب کشور تشکیل میشود. اخیراً تیم های منتخب ولایات ( فراه، هرات، بادغیس و غور) در شهر هرات با هم به مسابقات پرداختند ( البته تیم ولایت فراه در این مسابقات نیز بعد از هرات، مقام دوم را کسب نمود.) تا بلاخره بهترین بازیکنان برای تیم طوفان هریرود شناسایی شد و انتخاب گردید.

حذف بی دلیل چهار تن از بازیکنان ولایت فراه که بازی هایشان در سطح کشور مطرح است، توسط مربی هراتی تیم طوفان هریرود، یکی دیگر از این حق تلفی هاست. نظارت از این پروسه و انتخاب بازیکنان برتر، توسط گروهی از داوران فدراسیون فوتبال افغانستان آقایان هر یک محمد طاهر رؤفی، عبدالصبور ولی زاده و مربی تیم ملی افغانستان آقای محمد یوسف کارگر، صورت گرفت. که در نتیجه در مجموع 26 تن عضو برای این تیم انتخاب گردید. که 21 بازیکن آن تنها از ولایت هرات انتخاب گردید و پنج بازیکن دیگر آن از ولایت فراه هر یک (جمعه خان یوسفی، عبدالمنان، احمد شکیب فقیری، اسدالله و عبدالناصر حلیمی منحیث برترین بازیکنان از سوی هیأت کابل برای تیم طوفان هریرود انتخاب شدند.

 اما متأسفانه بعد از اینکه هیأت به کابل برگشتند، مربی هراتی تیم طوفان هریرود، بازیکنان مربوط به فراه را بی دلیل و غیر منصفانه از این تیم خارج ساختند و در عوض آن بازیکنان هراتی را شامل کردند. و این کار نه تنها در حق ولایات غور و بادغیس که اصلاً هیچ بازیکنی از آنها گرفته نشده بود، حق حقه ی بازیکنان فراهی را نیز ضایع کردند.

این مطلب را امید حیدری از محصلین فراه که فعلاً در هندوستان مصروف تحصیل است ارسال کرده است.

۱۳۹۲/۸/۱۸

لیگ کابل؛ بیگ بیر می تازد، استقلال می لغزد


لیگ برتر کابل وارد چهارمین هفته خود شد.نتایج یک تعداد مسابقات این فصل در زیر نوشته شده است. متاسفانه در مورد لیگ های ولایتی اطلاع رسانی کافی صورت نمی گیرد و نتایج همه مسابقات در اختیار فوتبالنامه قرار ندارد. 

بیگ بیر 1 - 1 صلح
اردو 1 - 2 خاور
بیگ بیر 5 - 2 سباوون
اردو 2 - 0 استقلال
بیگ بیر 4 - 2 آرین
فروزی 2 - 1 سباوون
بیگ بیر 3 -0 سره میاشت
استقلال 2 - 0 جوانان کابل
ستاره آزادی 2 - 0 استقلال
خاور 4 - 3 استقلال

به سبب اشتراک بازیکنان تیم های اردو و فروزی در مسابقات برتر ا فغانستان، این دو تیم کمتر از دیگر تیم ها بازی کرده اند. فروزی تنها یک بازی و اردو دو مسابقه انجام داده است. 

با در نظر داشت نتایجی که تا حال در دست است، بیگ بیر نمایش جالبی داشته است، در حالی که استقلال از چهار مسابقه تنها یک پیروزی کسب کرده است و سه شکست خورده است. 

فوتبالنامه از همه دوستانی که از نتایج سایر مسابقات اطلاع دارند خواهشمند است تا نتایج را به ایمیل footballnameh@gmail.com شریک ساخته یا در صفحه فیسبوک فوتبالنامه شریک سازند تا لیست همه مسابقات تکمیل گردد.


بررسی عملکرد تیمها در فصل دوم مسابقات برتر: سیمرغ البرز



سیمرغ البرز در اولین فصل مسابقات برتر به مقام دوم رسیده بود، اما در فصل دوم شروعی نا امید کننده داشت. این تیم در اولین مسابقه اش با موجهای آمو روبرو شد و اولین مسابقه را 2-2 به پایان رساند. با توجه به اینکه سیمرغ البرز در گروهی قرار داشت که طوفان هریرود حضور داشت، احتمال حذف این تیم در مرحله گروهی وجود داشت. این واقعیت سیمرغ البرز را هم تحت فشار قرار داد و هم اینکه انگیزه جنگندگی را به این تیم بخشید. 

سیمرغ البرز یک پیروزی بزرگ در برابر بازان سپین غر کسب کرد. سیمرغ البرز در مسابقه سوم خود اما تیم مدافع عنوان قهرمانی را متوقف ساخت. سیمرغ البرز که در دو مرحله با دو گل از طوفان هریرود عقب در نهایت با درخشش خط حمله خود بازی را به تساوی کشاند و با 5 امتیاز به نیمه نهایی راه یافت. 

در مرحله نیمه نهایی نیز شانس با سیمرغ البرز همراه بود. سیمرغ که با عقابان هندوکش باید مصاف می داد در مسابقه اول با نتیجه 2-1 مسابقه را به عقابان هندوکش واگذار کرد اما درامه در مسابقه دوم رقم خورد. تا آخرین دقایق، سیمرغ البرز یک گل از عقابان دنبال بود، اما در آخرین لحظات گل سیمرغ البرز رقم خورد و بازی به وقت های اضافه کشید. در وقت های اضافی سیمرغ البرز به دو گل رسید تا در مجموع با نتیجه 4-3 عقابان هندوکش را شکست دهد و برای دومین بار به بازی نهایی راه پیدا نماید. در مسابقه نهایی اما شانس با این تیم یار نبود و با اینکه مسابقه باز هم به اوقات اضافی کشید، اما این شاهین آسمایی بود که با یک بازی بهتر، به جام قهرمانی دست پیدا کرد. 

حضور پیاپی سیمرغ البرز در مسابقه نهایی نشان داد که سیمرغ البرز تیمی ثابت است. این تیم به خوبی توانست فشار را تحمل کند و با اینکه بارها از حریفان عقب افتید توانست به پیروزی برسد. اما خط دفاع سیمرغ البرز در جریان مسابقات بارها به خطر افتاد و دروازه بان های این تیم نیز قدرتمند ظاهر نشدند. 

مربیگری سیمرغ البرز را به مانند سال پیش امسال نیز فهیم شریفیار در دست داشت. او که مربی تیم کود و برق بلخ است از بازیکنان خود شناخت خوبی داشت و توانست با استفاده به موقع از آنها تیمش را با تمام ناملایمات به نهایی برساند. 

نکته قابل تمایزی که سیمرغ البرز نسبت به تیم هایی چون طوفان هریرود یا عقابان هندوکش داشت این بود که بازیکنان این تیم اکثراً از یک ولایت نبودند و بازیکنان از چندین ولایت شمالی کشور حضور داشتند. 

سیمرغ البرز کمتر با حاشیه مواجه شد. بعد از شکست سیمرغ البرز در مسابقه اول نیمه نهایی از عقابان هندوکش، به نظر می رسید میان کدر مربیگری این تیم اختلاف نظر وجود دارد، اما این اختلافات خیلی جدی نبود. سیمرغ البرز هم چنین از تغییر مقررات مبنی بر منع بازیکن اضافی استفاده کرد. به سبب اینکه مسابقه این تیم یک روز بعد بود، فهیم شریفیار بازیکنان جایگزین به جای بازیکنان مصدوم خود از بلخ خواست تا با مشکل جدی بر نخورد. 

فیاض عزیزی نقش برازنده ای در موفقیت سیمرغ البرز در این فصل داشت. 

سیمرغ البرز در فصل آینده نیز تیم مدعی ای خواهد بود. تیم های دیگر اصلاً دوست ندارند با این تیم بار دیگر هم گروه شوند.

بررسی عملکرد تیم ها در مسابقات برتر: شاهین آسمایی


دومین فصل مسابقات برتر افغانستان در حالی به پایان رسید که رشد چشمگیری در کیفیت مسابقات این فصل دیده می شد. یک تعداد تیم ها در خود چهره های جدیدی یافتند و این ناشی از اعتماد بیشتر به مسابقات امسال بود.

سال گذشته، باور عمومی این بود که مسابقات برتر نیز برنامه ای تفریحی مثل ستاره افغان است. و با اینکه انتخاب بازیکنان توسط شیوه های غیر متعارف و غیر فوتبالی صورت گرفت، اما برای بازیکنان زیادی جرقه امید ایجاد کرد. بر علاوه، انتخاب بازیکنان بعد از مسابقات منطقوی در سطح هر زون باعث شد تا بازیکنان بهتری شناسایی شوند و مهارتهای بازیکنان در یک تیم نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.

امسال هم چنین یک تعداد مربیان جدید برای تیم ها تعیین شد که در هدایت تیم ها خیلی موثر بود. 

فوتبالنامه عملکرد هر تیم را به ترتیب مقامی که در این فصل گرفته اند مورد بررسی قرار می دهد. اول از شاهین آسمایی شروع می کنیم. 

شاهین آسمایی  در فصل دوم مسابقات برتر به قهرمانی رسید. شاهین امسال با شاهین سال گذشته خیلی متفاوت بود. سال گذشته با اینکه شاهین آسمایی از حضور یک تعداد زیاد ملی پوش به خود می بالید، نتوانست از این نقطه قوت خود استفاده کند. در واقع بازیکنان خوب شاهین در سال گذشته به شکل انفرادی بازی می کردند و احسان الله شیرزاد نتوانست یک تیم بسازد. امسال مشکل سیستم بازی در شاهین آسمایی هم چنان وجود داشت، هر چند رشد قابل ملاحظه ای در عملکرد این تیم بوجود آمد. شاهین آسمایی این بار هم پنج ملی پوش و یک تعداد بازیکنان دیگری که در تیم های ملی رده سنی بازی کرده اند، را در اختیار داشت. 

شاهین در مرحله گروهی 2 پیروزی و یک تساوی کرد و با 7 امتیاز و تفاضل گل ضعیفتر به حیث تیم دوم با مرحله نیمه نهایی صعود کرد. در این مرحله، شاهین مسابقه اول را 2-0 به طوفان واگذار کرد اما در بازی دوم 3-0 پیروز شد و به دیدار نهایی رفت. در دیدار نهایی شاهین بعد از وقت های اضافه 3-1 پیروز شد تا جام قهرمانی را برای یک سال در کابل حفظ کند. 

شاهین آسمایی در این فصل 12 گل به ثمر رساند و 4 گل دریافت کرد. این دقیقاً نشان دهنده خط خوب حمله و دفاع شاهین آسمایی در این فصل است. اما در کل چه در خط دفاع و چه در خط حمله، مهارتهای شخصی بازیکنان بود که نقش بزرگی در پیروزی شاهین آسمایی داشت و گرنه این تیم سیستم درست بازی نداشت. با اینکه شاهین در وسط کار، مربی خود را تبدیل کرد، اما سیستم به شاهین نیامد بلکه آقای بخشی صرفاً به بازیکنان انگیزه داد. در صورتی که سیستم درست در شاهین استفاده شود، این تیم از این هم باقوت تر شده می تواند.

در این فصل بازیکنانی هم چون مجتبی فیض و حشمت الله بارکزی نقش به سزایی در قهرمانی شاهین آسمایی داشتند. 

در این فصل، بازی های شاهین آسمایی بدون حاشیه هم نبود. حتی قبل از تشکیل این تیم، یک تعداد مقامات فدراسیون فوتبال به صراحت گفتند که امیدوار اند این بار جام از کابل بیرون نرود. در ضمن، مدیر شاهین آسمایی یکی از دو فردی بود که بازیکنان هفت تیم دیگر را انتخاب نمود. 

با اینکه شاهین آسمایی اولین مسابقه اش را برد، اما به سبب استفاده از یک بازیکن غیر قانونی، اسلام امیری، مسابقه اش تکرار شد. در مسابقه اول نیمه نهایی با طوفان هریرود نیز حمید الله یوسفزی دروازه بان شاهین آسمایی بالای بازیکن حریف حمله فزیکی انجام داد و از یک مسابقه نیز محروم شد. اما اوج حاشیه در مسابقه دوم نیمه نهایی شاهین آسمایی با طوفان هریرود بوجود آمد. در این مسابقه به شاهین آسمایی اجازه داده شد تا یکی از بازیکنانی که به سبب مصدومیت از ترکیب شاهین آسمایی کنار گذاشته شده بود، را استفاده نماید. این امتیاز به تیم های دیگر و از جمله طوفان هریرود بسیار ناوقت ابلاغ شد و این موضوع اعتراض طوفان هریرود را در پی داشت. در واقع، همان مثل عام تغییر قوانین بازی در وسط بازی صورت گرفت. 

اعتراض طوفان هریرود مورد پذیرش فدراسیون فوتبال افغانستان قرار نگرفت و شاهین با اینکه مسابقه اول نیمه نهایی را 2-0 باخته بود، در کمال تعجب، در مسابقه دوم 3-0 پیروز شد و در مسابقه نهایی نیز بعد از 120 دقیقه تلاش به قهرمانی رسید.  

قهرمانی شاهین آسمایی توانست تا اندازه ای برای فدراسیون فوتبال حفظ آبرو نیز بنماید. در سالهای اخیر، تقریباً همه سرمایه گذاری فدراسیون فوتبال در کابل متمرکز بوده و سهم ولایات خیلی ناچیز بوده است. بازیکنان شاهین آسمایی امتیاز تمرین در یک زمین معیاری را داشتند و هم چنین فدراسیون فوتبال فرصت بازی تمرینی با تیم های ملی را به شاهین آسمایی می داد. بدست آوردن مقامی غیر از مقام قهرمانی می توانست لطمه بزرگی بر حیثیت مقامات فدراسیون فوتبال داشته باشد. بر عکس، ولایاتی هم چون بلخ و هرات یقیناً سهم بیشتری از سرمایه گذاری فدراسیون فوتبال ادعا می نمودند. ادعایی که هنوز هم می تواند صورت بگیرد. 

در فصل آینده، شاهین آسمایی برای حفظ قهرمانی خواهد جنگید، در حالی که می داند تیم های دیگر هم انگیزه بیشتری دارند و هم فشار دفاع از عنوان قهرمانی بر سرشان نیست.