۱۳۹۳/۴/۹

پایان کارگاه فوتبال پایه در دوبی


برنامه مربیگری فوتبال پایه برای مربیان افغانستان پایان یافت. 

در این کارگاه که از سوی اتحادیه فوتبال انگلستان دایر شده بود 23 مربی که شامل 12 مربی مرد و 11 مربی زن می شد اشتراک داشتند. 

در این کارگاه، مربیان به اصول اساسی مربیگری فوتبال پایه آشنا شدند. بر علاوه، برنامه ریزی جلسات تمرینی، توافق با محیط، روانشناسی و اصلاح سازی در تمرینات شامل برنامه بود. 

این کارگاه 7 روز طول کشید و سه مربی بریتانوی وظیفه تدریس را در این برنامه روی دست داشتند. 

این کارگاه به اساس تفاهمنامه همکاری میان فدراسیون های فوتبال افغانستان و انگلستان صورت گرفته است.

سرخپوشان قهرمان لیگ برتر فوتسال هرات شد


تیم فوتبال سرخپوشان به مقام قهرمانی لیگ برتر فوتسال هرات رسید. این اولین باری است که سرخپوشان در این مسابقات اشتراک می کند و در ترکیب آن بازیکنان ملی پوش و تیم طوفان هریرود حضور دارند. قبلاً این تیم به نام ابومسلم یاد می شد.

در لیگ فوتسال هرات 16 تیم حضور داشتند که به شکل لیگ بازی کردند. در نهایت، سرخپوشان با کسب 41 امتیاز به قهرمانی رسید و تیم های غازی با 37 امتیاز و میوند با 31 امتیاز دوم سو سوم شدند. 

تیم های کوثر، راهیان نور، امانی و استقلال که در ته جدول قرار گرفته بودند نیز به لیگ دسته اول فوتسال هرات سقوط کردند. 

تیم های آزادگان، پیمان، آزادی و ابوالولید نیز با قرار گرفتن در رده های اول تا چهارم لیگ دسته اول، در فصل آینده در لیگ برتر بازی خواهند کرد.

رئوف قادری به حیث برترین بازیکن مسابقات انتخاب گردید. غلام رضا یعقوبی نیز با 41 گل زده آقای گل مسابقات شده است. 


۱۳۹۳/۳/۲۷

حلیم آقا شیرزاد در مسابقات 16 سال آسیا داوری می کند


حلیم آقا شیرزاد به ایران دعوت شد.

حلیم آقا شیرزاد برای قضاوت در مسابقات نهایی جام ملت های زیر 14 سال آسیا که ماه اگست سال روان میلادی در شهر همدان کشور ایران برگزار میشود به ایران دعوت شد.

کمیته برگزاری این مسابقات طی نامه ای از داور بین اللملی افغان حلیم آقا شیرزاد دعوت کرد تا در این مسابقات قضاوت کند. این مسابقات در دو گروه چهار تیمی و به مدت 9 روز در ایران برگزار میشود. هنوز معلوم نیست که آقای شیرزاد به حیث داور وسط یا داور کناری استفاده شود.

گروه A 
ایران, عربستان سعودی, کوریای شمالی و تیمور شرقی
گروه B
کوریای جنوبی, تاجکستان, تایلند و عراق

شایان ذکر است که تیم ملی افغانستان نیز در دور مقدماتی این مسابقات شرکت کرده بود که با شکست مقابل تیم تاجکستان از دور مسابقات حذف شد.

منبع: فدراسیون فوتبال افغانستان

۱۳۹۳/۳/۲۲

آیا باید از تیم 17 سال فوتبال افغانستان نا امید شد؟


تیم 17 سال افغانستان نتایج بدی از مسابقات جام 17 سال کاسپین به دست آورد، اما نباید از این تیم مایوس شد. 

تیم افغانستان در پنج مسابقه ای که در جام کاسپین داشت در همه مسابقات شکست خورد، یک گل زد و 13 گل خورد. با این هم، حضور تیم 17 سال افغانستان در این مسابقات خیلی مهم است و فدراسیون فوتبال باید به حضور در چنین مسابقاتی ادامه دهد. 

تیم های نوجوانان و جوانان اساس و پایه فوتبال ملی ما را تشکیل می دهند. حضور تیم های نوجوانان در مسابقات بین المللی باعث کسب تجربه بازیکنانی می شود که اکثر آنها در تیم های ملی آینده ما جای خواهند داشت. اگر به حضور بازیکنان داخلی در مسابقات تیم ملی در این اواخر نظر اندازیم، بازیکنان داخلی با بی تجربگی در میادین بین المللی مرتکب اشتباه شدند و در بسا موارد باعث باخت تیم ملی شدند. حضور تیم های نوجوانان در میادین بین المللی این مشکل را در آینده رفع می نماید. 

اما به این سادگی نیز نباید از کنار این موضوع گذشت. قبل از سفر این تیم به آذربایجان گفته می شد این تیم تیم 19 سال را شکست داده و با بازیکنان داخلی تیم ملی در کابل به تساوی رسیده است. اما چه شد که این تیم نتایج خوبی در آذربایجان کسب نکرد؟ من فکر می کنم دلایل زیر باعث شکست تیم شد و فدراسیون کشور باید در رفع آنها اقدام کند. 

1. نبود یک مربی قوی در راس تیم. حضور عیسی ذاهد به حیث مربی تیم 17 سال تعجب انگیز بود. او تجربه زیاد مربیگری ندارد و هر چند اگر توانسته باشد تیم را از نگاه فزیکی آماده بسازد، مطمئناً در آماده سازی تیم از نگاه روانی ناکام بوده است. تیم ملی در مسابقات اول بهتر ظاهر شد، اما در ادامه با از دست دادن روحیه نتایج خیلی بدی را کسب کرد. فدراسیون فوتبال کشور باید به دنبال مربیان بهتر و با تجربه تر در رده های سنی باشد. بازیکنان از مربیان مسن تر و با تجربه تر حرف شنوی بیشتر دارند. 

2. حضور بازیکنان ضعیف که تنها با داشتن واسطه و شناخت در ترکیب قرار گرفتند نیز عامل شکست تیم شد. هر چند اکثریت بازیکنان لیاقت حضور در این تیم را داشتند اما بازیکنانی که اسم فامیلی شان با یکی از مقامات فدراسیون فوتبال مشابه است در این ترکیب کم نبودند. نمونه بزرگ این نوع بازیکنان پسر کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال، است که در روزهای آخر جای یک بازیکن تیم را گرفت و حتی سفارش شده بود که وی باید در ترکیب اصلی تیم نیز بازی نماید. مقامات فدراسیون نباید منافع تیم ملی را فدای منافع خانواده گی خود نمایند. تیم های ملی نمایندگی از آبرو و حیثیت یک ملیت می نمایند. 

3. نبود کافی بازیکنان ولایات در ترکیب این تیم نیز مورد انتقاد بود. کاربران شبکه های اجتماعی به کنایه این تیم را "تیم 17 سال کابل" می گفتند زیرا بازیکنان ولایات در این تیم خیلی اندک بودند. حضور بازیکنان ولایات می تواند در تقویت کیفی تیم کمک کند، هر چند حضور بازیکنان ولایات در تمرینات مشکل است. 

با این هم، فدراسیون فوتبال باید در مسابقات مشابه تیم های نوجوانان افغانستان را اعزام نماید. با پیوستن افغانستان به فدراسیون فوتبال مرکز آسیا، حضور افغانستان در چنین مسابقاتی افزایش خواهد یافت.

۱۳۹۳/۳/۲۱

در فصل سوم مسابقات برتر، مربیان داخلی جابجا می شوند


در حالی که موبی گروپ و فدراسیون فوتبال افغانستان تصمیم گرفته اند تا هدایت تیم های مسابقات برتر را در فصل سوم مربیان تاجیک به عهده داشته باشند، یکی از مربیان داخلی ادعای مربیگری یک تیم را نموده اند. 

الیاس منوچهر که در فصل پیش مربی تیم عقابان هندوکش بود به هرات سفر کرده است و مدعی شده است که وی مربیگری تیم طوفان هریرود را در فصل سوم به عهده خواهد داشت. وی از اینکه در فصل آینده در این تیم در کنار یک مربی تاجیک کار خواهد کرد، چیزی نگفته است.

او هم چنین یک مکتوب را از فدراسیون با خود برده است که وحید ندیم و یک بازیکن دیگر را که در لیست 26 نفری طوفان هریرود قرار ندارند، در ترکیب تیم طوفان بگنجانند.

در همین حال، موبی گروپ و فدراسیون فوتبال به این تصمیم رسیده اند تا مربیان در حوزه ی مربوط خود مربیگری ننمایند. روی همین اصل، الیاس منوچهر در این فصل با تیم طوفان هریرود همراه خواهد بود. 

به همین شکل، گفته می شود از سید معین حامدی، مربی دو فصل پیشین طوفان هریرود خواسته شده است تا مربیگری تیم شاهین آسمایی را در فصل سوم به عهده داشته باشد. عدم مربیگری فهیم شریفیار، مربی دو فصل پیشین سیمرغ  البرز، نیز در تیم سیمرغ البرز نهایی شده است اما در مورد تیم جدید وی معلوماتی بروز نکرده است. 

در کل، وضعیت مربیان این فصل در مسابقات برتر واضحاً معلوم نیست و تصامیم نهایی به نظر نمی رسند. فدراسیون فوتبال کشور باید هر چه زودتر در این مورد تصمیم گیری نماید و مربیان تیم ها را مشخص سازد.

سردرگمی باعث می شود تا مربیان داخلی نتوانند به شکل درست آماده مسابقات این فصل شوند. مربیان داخلی در منطقه خود دارای حیثیت و احترام اند و شایعاتی که نشان دهد آنها از مقام خود برکنار شده اند بر حیثیت آنها لطمه می زند.

۱۳۹۳/۳/۲۰

تصمیمات مجمع عمومی کنفدراسیون فوتبال آسیا

 

مجمع عمومي کنفدراسيون فوتبال آسيا با پيشنهاد ايران ايران مبني بر به وجود آمدن منطقه اي جديد در آسيا متشکل از کشورهاي افغانستان، ايران، قرقيزستان، تاجيکستان و ترکمنستان موافقت کرد.

مجمع عمومي کنفدراسيون فوتبال آسيا دوشنبه در برزيل تشکيل شد. تصميمات بسيار مهمي در اين جلسه گرفته شد که يکي از آنها تقسيم قاره کهن از چهار منطقه به پنج منطقه بود.

به نقل از ايسنا، يکي از تصميمات بسيار مهمي که گرفته شد اين بود که هر کسي که رياست کنفدراسيون فوتبال آسيا را برعهده مي گيرد به صورت اتوماتيک به عنوان نايب رئيس فيفا هم انتخاب مي شود.

در بيانيه مجمع عمومي کنفدراسيون فوتبال آسيا آمده است: از اين به بعد کسي که به عنوان رياست AFC انتخاب مي شود به عنوان نايب رئيس فيفا هم انتخاب خواهد شد. اين تصميم مجمع عمومي نشانه اتحاد و يکپارچگي اعضاي کنفدراسيون فوتبال آسيا است. کنگره با فدراسيون هايي که چنين پيشنهاد را داده بودند موافقت کرد. اين تصميم بدين معنا است که کسي‌که در سال 2017 توسط اعضاي مجمع عمومي به عنوان رئيس AFC انتخاب مي شود نايب رئيس فيفا هم خواهد شد.

موضوع يکي شدن رياست کنفدارسيون فوتبال آسيا و نايب رئيسي فيفا خشم علي بن حسين نايب رئيس اردني کنوني فيفا را برانگيخته است. او شيخ سلمان بحريني را به دخالت دادن سياست در ورزش متهم کرده است اين در حالي است که شيخ سلمان چنين نظري را رد مي کند:" امروز به يک تصميم بسيار مهمي رسيديم که بيانگر وجود دموکراسي و يکپارچگي در کنفدراسيون فوتبال آسيا است. تصميم گرفتيم که نايب رئيسي فيفا به کسي برسد که رياست کنفدراسيون فوتبال آسيا را برعهده مي گيرد.

شيخ سلمان بن ابراهيم از سال 2013 رياست AFC را برعهده گرفته است اين در حالي است که شاهزاده علي بن حسين از سال 2011 به عنوان نايب رئيس فيفا انتخاب شده است.

مجمع عمومي کنفدراسيون فوتبال آسيا همچنين با پيشنهاد ايران مبني بر به وجود آمدن منطقه اي جديد در آسيا متشکل از کشورهاي افغانستان،ايران، قرقيزستان،تاجيکستان و ترکمنستان موافقت کرد که اين بدين معناست که منطقه جنوب آسيا که از 13 فدراسيون تشکيل شده است به دو منطقه مرکز و جنوب تقسيم مي شود که ايران و کشورهاي فارس زبان بالا در منطقه مرکز جاي مي گيرند و بدين ترتيب قاره کهن به پنج منطقه تقسيم خواهد شد.

در نشست مجمع عمومي کنفدراسيون فوتبال آسيا همچنين تصويب شد که در برگزاري انتخابي جام جهاني و جام ملت هاي آسيا تعديل و دگرگوني به وجود آيد.

در بيانيه پاياني آمده است: پيشنهادهايي که از سوي اعضاي کنفدراسيون فوتبال آسيا به ما رسيده است بيانگر اين است که ما تعداد تيم هاي شرکت کننده در انتخابي جام جهاني را بالا ببريم تا تيم ها کيفيت کار خود را بالا ببرند و به پيشرفت خود ادامه دهند. ما اين تصميم را گرفتيم که انتخابي جام جهاني با انتخابي جام ملت هاي آسيا را در هم ادغام کنيم. بر اين اساس تيم ها در انتخابي جام جهاني به 8 گروه تقسيم مي شوند که تيم هاي نخست هر هشت گروه با چهار تيم دومي که بهترين نتايج را کسب کرده اند به دور بعد انتخابي جام جهاني و انتخابي جام ملت آسياد راه مي يابند.

24 تيم باقيمانده هم (يعني تيم هاي که در جايگاه دوم و سوم و چهارم قرار گرفته اند) براي کسب ديگر سهميه هاي جام ملت هاي آسيا با هم رقابت خواهند کرد چرا که اين رقابت در شش گروه چهار تيمي برگزار خواهد شد. 


منبع: سایت ورزش 3

افغانستان به فدراسیون فوتبال مرکز آسیا می پیوندد


کنگره فوق العاده کنفدراسیون فوتبال آسیا که در شهر سن پائلوی برازیل تشکیل جلسه داده است شب گذشته اصولاً به تشکیل فدراسیون فوتبال مرکز آسیا رای مثبت داد. 

تشکیل فدراسیون فوتبال مرکز آسیا از سوی فدراسیون فوتبال ایران پیشنهاد شد و بر اساس این پیشنهاد فدراسیون های افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قرغیزستان عضویت خواهند داشت. 

از حدود دو سال به این سوی، مباحث روی ایجاد فدراسیون فوتبال مرکز آسیا جریان داشت و در نشست های اخیر میان فدراسیون های فوتبال منطقه، تصمیماتی در این مورد اتخاذ شد. 

فدراسیون فوتبال تاجیکستان نیز از این اقدام حمایت کرده و سکرتر جنرال این فدراسیون گفته است خوشحال است که بلآخره این آرزو به واقعیت می پیوندد. او اضافه کرده است که شش فدراسیون عضو کار روی مسائل اداری، نحوه تشکیل و مرکزیت فدراسیون فوتبال مرکز آسیا را به زودی آغاز خواهند کرد. 

قبل از کنگره سال آینده کنفدراسیون فوتبال آسیا، تعداد کرسی های هر زون در هیات اجرائیه این کنفدراسیون نیز باز نگری خواهند شد. 

این تغییر به زودی در تمامی اساسنامه های کنفدراسیون فوتبال آسیا درج خواهد شد. 

در این اجلاس، همه مقامات اصلی فدراسیون های عضو فدراسیون فوتبال مرکز آسیا حضور داشتند.

فدراسیون فوتبال افغانستان از سال 2005 عضویت فدراسیون فوتبال جنوب آسیا را دارد. در سال 2011 افغانستان برای اولین بار از مرحله گروهی مسابقات جنوب آسیا گذشته و نائب قهرمان شد. سال گذشته نیز تیم ملی کشور به قهرمانی جنوب آسیا رسید. 

عضویت افغانستان در فدراسیون فوتبال مرکز آسیا برای فوتبال کشورمان می تواند مفید تمام شود. در کل، سطح کیفی فوتبال در مرکز آسیا به مراتب بهتر از جنوب آسیاست. تیم های ملی ازبکستان و ایران تیم های قدرتمند منطقه هستند و ایران تا چند روز بعد در جام جهانی بازی خواهد کرد. ازبکستان نیز همیشه یکی از تیم های مدعی برای راهیابی به جام جهانی است. 

حضور ایران و ازبکستان در جام ملت های آسیا نیز در سال های اخیر مسجل بوده است. سطح کیفی بازی تیم های ملی ترکمنستان، تاجیکستان و قرغیزستان نیز در سالهای اخیر رشد قابل ملاحظه ای داشته است. 

از نگاه زبان نیز سه کشور ایران، تاجیکستان و افغانستان به زبان فارسی صحبت می کنند که این موضوع هم می تواند در ارتباطات این کشورها در زمینه فوتبال کمک نماید. 

بر علاوه، از نگاه اقلیمی، آب و هوای کشورهای عضو فدراسیون فوتبال مرکز آسیا خیلی مشابه است. بر خلاف، تیم های افغانستان همیشه از هوای گرم و مرطوب کشورهای هند، پاکستان، سریلانکا، بنگلادش و مالدیو رنج می بردند. 

در همین حال، تیم های افغانستان می توانند ساده تر به کشورهای عضو فدراسیون فوتبال مرکز آسیا سفر کنند. افغانستان با ایران، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان هم مرز است و تیم های افغانستان ذریعه موتر نیز می توانند به این کشورها سفر نمایند. 

با توجه به اینکه هنوز مرکزیت این فدراسیون جدید، اصول اداری، اساسنامه و سایر ضروریات آن تائید نشده است، انتظار نمی رود این فدراسیون در سال 2014 به کار خود آغاز نماید. با توجه به اینکه پیشنهاد تشکیل این فدراسیون از سوی ایران صورت گرفته است، انتظار این است که مرکز این فدراسیون نیز در ایران مستقر باشد.

قرار بود امسال مسابقات المپیک جنوب آسیا برگزار شود و هم چنین مسابقات 16 سال، بانوان و باشگاه های جنوب آسیا برگزار شود و معلوم نیست آیا افغانستان در این مسابقات اشتراک می نماید یا خیر. با تشکیل فدراسیون فوتبال مرکز آسیا، حضور افغانستان در مسابقات قهرمانی جنوب آسیا که سال آینده در دهلی برگزار می شود با سوالات اساسی مواجه شده است.

۱۳۹۳/۳/۱۸

سندی تایمز فدراسیون فوتبال افغانستان را متهم به دریافت رشوه از بن همام کرد


اتهام پرداخت رشوه توسط محمد بن همام، رئیس پیشین کنفدراسیون فوتبال آسیا، پای فدراسیون فوتبال افغانستان را نیز به وسط کشید. 

روزنامه سندی تایمز در مطلبی که روز گذشته به چاپ رسانده می نویسد محمد بن همام به مقامات فدراسیون های فوتبال یک تعداد کشورهایی آسیائی پول پرداخت کرده است تا از نامزدی او به پست ریاست فدراسیون فوتبال آسیا در سال 2010 حمایت کنند و به نفع او در انتخابات رای دهند. نظر به نوشته سندی تایمز، مقامات فدراسیون فوتبال افغانستان نیز از وی پول دریافت کرده اند و در انتخابات به نفع او رای داده اند. پول مذکور به حساب فدراسیون فوتبال افغانستان که صلاحیت کشیدن پول از آن را کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال، دارد ارسال شده است.

روزنامه سندی تایمز هفته پیش ادعا کرد که به هزاران سند دسترسی پیدا کرده است که نشان می دهد محمد بن همام به مقامات فدراسیون های فوتبال در سراسر جهان پول پرداخت کرده است و رای آنها را خریده است. هفته پیش، این روزنامه رازهای پرداخت پول توسط بن همام به فدراسیون های فوتبال آفریقایی را افشا کرد، و امروز این روزنامه جزئیات پرداخت رشوه به مقامات فدراسیون های فوتبال آسیائی را انتشار داده است. هدف روزنامه سندی تایمز این است که بن همام در برنده ساختن قطر برای میزبانی جام جهانی 2022 نقش عمده داشته و این رای گیری باید از سر گرفته شود. 

مانیلال فرناندو، مسئول بخش انکشافی فیفا در جنوب آسیا، نقش عمده در تسهیل پرداخت رشوه به کشورهای آسیائی و به خصوص جنوب آسیا داشته است. فرناندو از کشور سریلانکاست. 

به نوشته روزنامه، در ماه می 2009 بن همام مانیلال فرناندو را استفاده کرد تا رای 12 کشور آسیائی را برای انتخاب خود به حیث رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا و معاون فیفا جلب نماید. در ماه می 2009، فرناندو در ایمیلی به بن همام چنین می نویسد: "من از رای پاکستان و افغانستان مطمئنم، چون به مقامات این فدراسیون ها تلفن موبایل دادم و هر دو فدراسیون از ورق رای دهی در داخل غرفه رای دهی عکس گرفته و به من نشان دادند. " سندی تایمز ادعا می کند که این دو کشور در برابر پرداخت پول به بن همام رای داده اند. در کنگره کنفدراسیون فوتبال آسیا که رئیس کنفدراسیون انتخاب شد، کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان، حق رای داشته است.

در همین زمان، فرناندو به دوبی سفر می کند و با یک تعداد مقامات فدراسیون های متعدد صحبت می کند و حمایت آنها را برای بن همام، آقای چونگ از کوریای جنوبی و خودش در سه وظیفه متعدد در فیفا جلب می کند. او در ایمیلی به تاریخ 20 اکتوبر به آقای چونگ می نویسد: "تا اکنون فدراسیون های سریلانکا، هند، بوتان، نپال و تاجیکستان نامزدی شما را امضا کرده اند. بر علاوه، افغانستان، بنگلادش، مالدیو، ازبکستان و پاکستان نیز مستقیماً نامزدی شما را به بن همام در کنفدراسیون فوتبال آسیا می فرستند." نظر به ادعای سندی تایمز، حمایت این فدراسیون ها از بن همام، چونگ و فرناندو در بدل رشوه کسب شده است.

آقای فرناندو هم چنین از مقامات فیفا بوده که در تصمیم گیری های پروژه های گل فیفا دخیل بوده است. او هم چنین بن همام را کمک کرده است تا پروژه های گل را به کشورهای که از او حمایت کرده اند کسب کند. فرناندو یک لیست پروژه ها را از کشورهای افغانستان، پاکستان، نپال، بوتان، قرغیزستان، ازبکستان و سریلانکا که قیمت هر پروژه 400000 دالر آمریکا بود به بن همام فرستاد تا با استفاده از موقف خود تائید کمیته پروژه گل را دریافت نماید.

به همین شکل، روزنامه سندی تایمز می نویسد که در نوامبر 2010 فدراسیون فوتبال افغانستان به مبلغ 40000 دالر آمریکایی را از حساب شرکت کیمکو که متعلق به بن همام است دریافت کرده است، اما نحوه مصرف این پول معلوم نیست. 

به همین شکل، گفته می شود بعد از اینکه محمد بن همام توسط کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال جهان از اشتراک در فعالیت های فوتبال به شکل مدام العمر محروم شد، مبلغی پول به حساب کرام الدین کریم، رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان از حساب او وارد شد. پرداخت این پول به معنی حق السکوت تعبیر شده است. 

سفر غیر منتظره برادر بن همام به کابل در سال گذشته و بعد از اینکه اتهامات علیه بن همام اوج گرفت هم شک و تردیدها را زیاد تر کرده است.

روزنامه ساندی تایمز به پرداخت رشوه به کشورهای متعدد از جمله اردن، لبنان، نپال، هند، بوتان، پاکستان، منگولیا، تاجیکستان، قرغیزستان، ازبکستان و چند فدراسیون فوتبال دیگر نیز یاد می نماید.

بازرس ویژه فیفا که مامور بررسی ادعاهای تقلب و خریداری رای برای انتخاب قطر به حیث میزبان جام جهانی 2022  است اسناد روزنامه سندی تایمز را بررسی می کند. 

در صورتی که ادعای پرداخت رشوه به فدراسیون فوتبال افغانستان ثابت شود، احتمال تعلیق عضویت فدراسیون فوتبال کشور از سوی فیفا وجود دارد. 

اصل مطلب را در روزنامه سندی تامیز در لینک زیر بخوانید:
 http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/fifa/article1420110.ece

کل مطلب در لینک زیر نیز به چاپ رسیده است:
http://www.footballpakistan.com/2014/06/sunday-times-pff-was-allegedly-bribed-15000-to-vote-for-qatars-bin-hammam-in-2011/






با محرومیت استقلال، تیم افغان به قهرمانی رسید


همان طور که پیشبینی می شد، تیم افغان قهرمان مسابقات برتر بانوان شهر کابل شد. 

روز گذشته، تیم افغان توانست تیم میهن را با نتیجه 4-0 شکست دهد و به قهرمانی برسد. 

با اینکه در مرحله نیمه نهایی، تیم میهن از تیم استقلال شکست خورده بود، اما به سبب کشمکش میان تیم استقلال و مقامات فدراسیون فوتبال، تیم استقلال از اشتراک در مسابقه نهایی محروم شد و میهن جایگزین این تیم شد. 

فدراسیون فوتبال در مورد نحوه محروم ساختن تیم استقلال خبر نداده است، اما خبرهای غیر رسمی حاکی از "امر" رئیس فدراسیون فوتبال به محرومیت تیم استقلال است. این خبرها هم چنین حاکی از محرومیت تیم مردان استقلال نیز هست، اما به سبب اینکه این تصامیم شفاهی و بدون در نظر داشت روند قانونی طی شده، تائید آن محتمل به نظر نمی رسد. قانوناً کمیته انضباطی فدراسیون بعد از شنیدن ادله دو طرف تصمیم می گرفت.

ماجرا از آن جای شروع شد که فیلم بردار تیم استقلال در جریان فیلم برداری در مسابقه نیمه نهایی مورد اعتراض آمر نشرات فدراسیون قرار گرفت و سپس فیلم بردار تیم استقلال مورد لت و کوب قرار گرفت. سپس، رئیس فدراسیون فوتبال امر به محرومیت تیم استقلال کرد. 

استقلال جدی ترین رقیب تیم افغان محسوب می شد.

۱۳۹۳/۳/۱۷

سنگ تهداب جمنازیوم فوتبال در کابل گذاشته شد، ولایات هم چنان محروم


سنگ تهداب یک جمنازیوم فوتسال در محوطه فدراسیون فوتبال افغانستان گذاشته شد. 

فدراسیون فوتبال گزارش داده است این جمنازیوم با معیارهای جدید ساخته می شود. 

بودیجه این پروژه را فدراسیون جهانی فوتبال یا فیفا پرداخت می نماید. 

فیفا از چند سال پیش چندین پروژه از جمله ساخت ورزشگاه فوتبال فدراسیون فوتبال را که دارای چمن مصنوعی است و ساختمان فدراسیون فوتبال را تمویل کرده است. این در حالی است که هیچ یک از پروژه های فیفا به ولایات افغانستان تخصیص نیافته است. 

انتظار می رفت این بار پروژه فیفا در یکی از ولایات کشور به اجرا در آید، اما دیده می شود فدراسیون فوتبال هنوز قانع نشده است تا پروژه های انکشافی را به ولایات نیز اختصاص دهد.

۱۳۹۳/۳/۱۶

استقلال از حضور در مسابقه نهایی محروم شد، میهن جایگزین شد


مسابقه نهایی مسابقات برتر بانوان شهر کابل فردا انجام می شود.

با اینکه تیم های افغان و استقلال در مرحله نیمه نهایی بر حریفان پیروز شدند، اما در مسابقه نهایی تیم میهن به جای استقلال بازی خواهد کرد.

در روزهای اخیر اختلاف نظر میان مقامات باشگاه استقلال و فدراسیون فوتبال به وجود آمده و نتیجه آن جایگزین ساختن تیم استقلال با تیم میهن در مسابقه نهایی است.

گفته می شود تیم استقلال خواهان این بوده تا این تیم بتواند از جریان مسابقه فیلم تهیه کند، اما فدراسیون فوتبال به این تیم این اجازه را نداده و کمره های مربوط به این تیم را ضبط کرده است.

با توجه به اینکه اسپانسر تیم استقلال یک شرکت فیلم سازی است و نهاد دیگری نیز از مسابقات فیلم نمی گیرد، ثبت فیلم برای حفظ اسپانسر تیم مهم بوده است.

تا جایی که به نظر می رسد اختلاف مبتنی بر نظرات و سلایق شخصی مسئولین تیم استقلال، رئیس نشرات فدراسیون و دبیر کل فدراسیون بوده است و سپس رئیس فدراسیون فوتبال امر کرده است که به تیم استقلال اجازه حضور در مسابقه نهایی داده نشود.

با توجه به ضعف تیم میهن، مسابقه فردا یک مسابقه تشریفاتی است و تیم افغان از همین حالا می تواند خود را قهرمان این تورنمنت محسوب نماید.

فصل سوم "لیگ برتر"، فصل افول؟


وقتی دو سال پیش فکر ایجاد لیگ برتر افغانستان به میان آمد، فوتبال دوستان کشور خیلی خوشحال شدند. همه از اینکه برای اولین بار افغانستان دارای یک لیگ سرتاسری می شود، خرسند و امیدوار بودند. فصل اول بیشتر به نمایش تلویزیونی می ماند، ولی باز هم کسی دلسرد نشد، و حتی یک عده استدلال کردند که برای معرفی فوتبال به خانه های مردم، باید به شکل گسترده از تلویزیون استفاده کرد. 

فصل دوم نوید بهتری داشت. بر خلاف دور اول که بازیکنان با روش های غیر متعارف و حتی توسط رای مردم انتخاب می شدند، این بار بازیکنان مجبور بودند در مسابقات انتخابی اشتراک کنند. هیات فدراسیون فوتبال نیز بازیکنان را از بین تیم های اشتراک کننده انتخاب می کرد. 

با خاتمه یافتن فصل دوم، همه امیدها به فصل سوم دوخته شده است. انتظار این است که تغییر مثبتی در موضوعات ذیل دیده شود:

اول: آیا واقعاً این مسابقات به شکل لیگ برگزار خواهد شد یا به شکل تورنمنت باقی خواهد ماند. 
دوم: آیا مدت این مسابقات از دو ماه افزایش خواهد یافت. 
سوم: آیا تیم های که تنها برای مدت دو ماه تشکیل می یابند، چه وقت به یک نهاد حقوقی به نام "باشگاه" تبدیل خواهند شد. 

به نظر می رسد، هیچ کدام این سه سوال اساسی پاسخ مثبت ندارد. در فصل سوم، ما شاهد لیگ نیستیم و مسابقات به شکل لیگ برگزار نخواهد شد. در ضمن مدت مسابقات کم و بیش همان دو ماه است و تیم ها نیز بعد از ختم مسابقات از میان می روند و به اصطلاح کودکان "نخود نخود، هر که رود خانه خود". 

نیاوردن تغییرات مثبت در فصل سوم می تواند اثرات منفی خود را روی فوتبال کشور به جای بگذارد. 

اولین اثر منفی این است که فوتبال باشگاهی در کشور خیلی ضعیف می گردد. فدراسیون فوتبال نشان داده است که هیچ گونه اهمیتی به باشگاه ها نمی دهد و تمام تمرکزش بر مسابقات برتر است. به عنوان مثال، با اینکه لیگ کابل، قندهار، هرات و چند شهر دیگر هفته هاست آغاز یافته، فدراسیون فوتبال در این مورد هیچ ابراز نظر نکرده و یک خبر خشک و خالی هم از فدراسیون فوتبال به بیروز درز نمی کند. 

از زمانی که مسابقات برتر آغاز شده است، نه مالکین باشگاه ها علاقه ای به سرمایه گذاری روی باشگاه شان دارند و نه هم مربیان و بازیکنان این تیم ها توجه لازم را به مسابقات باشگاهی خود دارند. 

کارشناسان فوتبال هم چنین به این نظر هستند که سطح کیفی مسابقات باشگاهی در کشور خیلی پایین آمده و مثال عمده آن لیگ کابل هست. دلیل عمده پایین آمدن سطح کیفی بازی در این است که بازیکنان به مسابقات برتر چشم دوخته اند و مالکین باشگاه ها نیز سرمایه گذاری لازم را به مانند گذشته روی باشگاه های خود انجام نمی دهند.

در اقدامی حیرت انگیز، مسئولین برگزاری مسابقات برتر تصمیم گرفته اند در فصل سوم از مربیان تاجیکی استفاده کنند. برنامه این است که هر تیم یک مربی تاجیکی خواهد داشت و مربیان داخلی به حیث کمک مربی با او همکاری می نمایند. 

این تصمیم مستقیماً روی روحیه مربیان داخلی تاثیر منفی می گذارد. تاثیر چنین اقدامی روی فوتبال افغانستان خیلی کوتاه مدت است. مربیان تاجیک نه از فوتبال افغانستان آشنایی دارند و نه هم مربیان تاجیک در آن سطحی هستند که بتوانند تاثیرات مثبتی بر فوتبال افغانستان ایجاد کنند. در واقع هر مربی خارجی هم که می آمد در مدت دو ماه کاری را از پیش برده نمی توانست. به نظر می رسد آوردن مربیان تاجیک بیشتر هدف تجارتی و رسانه ای دارد تا هدف تقویت کیفی مسابقات باشد.

با اینکه سطح دانش و تجربه مربیان داخلی پایین است، اما بهتر است روی آنها سرمایه گذاری شود تا فوتبال باشگاهی رشد پایدار داشته باشد.

فدراسیون فوتبال افغانستان و موبی گروپ کورسهای مربیگری را از سال گذشته با همکاری فدراسیون فوتبال انگلستان روی دست گرفتند و امسال نیز این کورسها را برگزار کردند. این دقیقاً چیزی است که فوتبال کشور نیاز دارد و نه وارد کردن ظرفیت مربیگری از یک کشور دیگر برای یک مدت کوتاه.

سال گذشته، چوکی های ورزشگاه خالی از تماشاچی بود. انتظار می رود اگر روند سال گذشته ادامه پیدا کند، حضور تماشاچیان در ورزشگاه فدراسیون فوتبال باز هم کمتر باشد. مردم افغانستان فوتبال کشورهای دیگر را دنبال می کنند و معیارها را می دانند و هر سال بیشتر از گذشته از فوتبال افغانستان انتظار دارند. اگر فدراسیون فوتبال افغانستان نتواند انتظارات مردم را بر آورده سازد، فوتبال کشور را به سوی بربادی سوق می دهد. 

فدراسیون فوتبال باید تصمیم بگیرد که یا یک لیگ واقعی سرتاسری ایجاد کند و اگر این امر میسر نبود، نباید با تصمیم های عجولانه وجهه باشگاه های موجوده در کشور را نیز خراب نماید.

۱۳۹۳/۳/۱۵

دو پله سقوط برای تیم ملی برغم افزایش امتیازات


یازده امتیاز اضافی باعث نشده است تا تیم ملی فوتبال افغانستان در رده بندی فیفا سقوط ننماید. 

در رده بندی این ماه فیفا که لحظاتی پیش اعلان شد، تیم ملی فوتبال کشور با کسب 215 امتیاز در مقام 130 جهان قرار گرفته است. 

تیم ملی افغانستان در آسیا در مقام بیستم قرار دارد و در جنوب آسیا با تفاوت زیادی از هند در مقام نخست قرار دارد. 

رشد قابل ملاحظه یک تعداد تیم های دیگر از جمله فلسطین و فلیپین باعث شده است تا تیم ملی افغانستان با اینکه در امتیازات آن افزایش آمده است، در رده بندی شاهد سقوط باشد. 

در جریان ماه گذشته تیم ملی کشور دو مسابقه دوستانه و پنج مسابقه در جام چلنج آسیا انجام داده است. در این هفت مسابقه، افغانستان دو پیروزی، دو تساوی و سه شکست را تجربه کرده است. با این حال، به سبب اینکه شکست افغانستان مقابل مالدیو در ضربات پنالتی حاصل شده، در رده بندی فیفا، نتیجه این مسابقه تساوی به حساب می رود. 

در بین کشورهای که در جام چلنج آسیا اشتراک داشتند، فلسطین با صعود حیران کننده 71 پله ای، خود را به مقام 94 جهان و دهم آسیا رسانده است. فلیپین نیز با 11 پله صعود در مقام 129 جهان قرار دارد. ترکمنستان نیز 13 پله صعود دارد و در مقام 143 جهان قرار گرفته است. 

مالدیو نیز که به مقام سوم جام چلنج رسید 6 پله صعود کرده و در مقام 147 قرار دارد. قرغیزستان اما دو پله سقوط دارد و در مقام 149 قرار دارد. میانمار 14 پله صعود دارد و در مقام 159 است و لائوس نیز که تنها یک تساوی کسب کرد در مقام 168 قرار دارد که پنج پله صعود را نشان می دهد.

۱۳۹۳/۳/۱۴

افغان و استقلال به مسابقه نهایی رسیدند


مسابقات برتر بانوان شهر کابل به مرحله نهایی رسید. تیم های افغان و استقلال دو تیمی هستند که به خاطر کسب مقام قهرمانی با هم روبرو می گردند. 

روز گذشته تیم استقلال توانست تیم میهن را 2-1 شکست دهد و تیم افغان نیز چند روز پیش با شکست دادن 4-0 تیم عدالت خود را به مسابقه نهایی رسانده بود. 

این تیم رقیبان سرسخت گفته می شوند و سال گذشته نیز به خاطر کسب مقام قهرمانی با هم در یک رقابت سرسختانه قرار داشتند.

۱۳۹۳/۳/۱۳

بررسی نقاط ضعف و قوت تیم ملی افغانستان در مسابقات جام چلنج آسیا


تیم ملی افغانستان در مسابقات جام چلنج به مقام چهارم رسید. در مرحله گروهی افغانستان با فلیپین و لائوس به تساوی بدون گل رسید و ترکمنستان را 3-1 شکست داد. در نیمه نهایی افغانستان 2-0 از فلسطین شکست خورد و مقام سوم را نیز در ضربات پنالتی به مالدیو واگذار کرد. 

افغانستان با امیدهای فراوان پا به این مسابقات گذاشت. اسلام امیری، کاپیتان تیم، در هنگام ورود به میدان هوایی شهر ماله گفت شیران خراسان برای قهرمانی به مالدیو آمده اند. اما یک چیز را نباید فراموش کرد. هر هشت تیمی که پای به این مسابقات گذاشتند، یک آرمان در سر داشتند، قهرمانی و راهیابی به جام ملت های آسیا! اما در نهایت یک تیم به این آرمان رسید و آن هم فلسطین بود. 

چند روز بعد از ختم مسابقات جام چلنج آسیا و فروکش کردن احساسات در مورد چهارم شدن تیم افغانستان، به نکات مثبت و منفی حضور افغانستان در جام چلنج آسیا اشاره می نمایم. 

نکات قوت

اول:  فدراسیون فوتبال افغانستان برای اولین بار یک برنامه تقریباً درست و کامل برای آماده سازی تیم ملی روی دست گرفت و اجرایی ساخت. تیم افغانستان برای اولین بار برای آمادگی به یک تورنمنت چهار مسابقه دوستانه برگزار کرد و چهار اردوگاه تمرینی برگزار کرد. این نشان می داد که فدراسیون فوتبال به اهمیت این جام پی برده و همه اقدامات برای قهرمانی در این جام را روی دست گرفته است. افغانستان بعد از سالها با یک حریف قوی، تیم کویت، نیز بازی نمود و تیم افغانستان نمایش خوبی در مقابل این تیم ارائه کرد. 

دوم: تیم افغانستان بعد از مسابقات مقدماتی جام چلنج، یوسف کارگر و علی عسکر لعلی را برای چهار جلسه در مسابقات رسمی از دست داد. فدراسیون فوتبال در یک اقدام درست اریش روت مولر را به خدمت گرفت. مولر یک مربی با تجربه هست که سالها کمک مربی تیم ملی آلمان بوده و در تیم های آسیائی نیز تجربه دارد. هر چند مولر مدت زیادی در کنار تیم نبود، اما در مدتی که او هدایت تیم را به عهده داشت، وی نظم خوبی را به تیم آورده بود. توانایی روانی تیم در این مدت قابل تقدیر بود و به ثمر رساندن دو گل در مقابل کویت در حالی که تیم افغانستان با سه گل از کویت عقب و یک بازیکن خویش را نیز از دست داده بود، نشان از همین توانایی روانی و روحی تیم داشت. 

سوم: فدراسیون فوتبال برای اولین بار یک تعداد زیاد بازیکنان را به اردوگاه انتخابی تیم ملی دعوت کرد. هر چند دعوت از بازیکنان حرفوی به اردوگاه تمرینی اشتباه است، زیرا این بازیکنان انتظار دارند مستقیماً در ترکیب تیم ملی قرار گیرند، اما نفس این عمل که فدراسیون فوتبال حاضر شد از خیر بعضی بازیکنان با سابقه ولی ضعیف بگذرد، یک نکته مثبت بود. بازیکنانی هم چون فیصل شایسته، مصطفی زازی، ضمیر داوودی و حسن امین جدیداً به تیم ملی دعوت شدند. 

چهارم: تیم افغانستان بر خلاف سابق با سیستم 4-2-3-1 بازی کرد و تیم نشان داد که می تواند با یک سیستم جدید نیز بازی نماید. با در نظر داشت ضعف مفرط خط حمله افغانستان، این سیستم به نفع افغانستان بود. به اساس همین سیستم بود که اکثریت گل های افغانستان در نه مسابقه اخیر توسط بازیکنان خط میانی به ثمر رسیده اند.

با اینکه نکات مثبتی در حضور افغانستان در جام چلنج آسیا وجود داشت، نکات منفی نیز کم نبودند. 

نکات ضعف

اول: عدم استفاده درست از اردوگاه های تمرینی و انتخابی از نکات منفی بود. با اینکه فدراسیون فوتبال پول هنگفتی را مصرف اردوگاه ها کرد، اما از این فرصت ها به شکل درست استفاده نشد. به عنوان مثال، اردوگاه تمرینی در حالی برگزار می شد که در آن هیچ مسابقه دوستانه برگزار نمی شد یا تنها یک مسابقه برگزار می گردید. به همین شکل، مسابقات دوستانه در روزهایی تنظیم می شد که یک تعداد بازیکنان در باشگاه های خود مصروف بازی بودند. در چند مورد، بازیکنان در همان روزی که تیم ملی مسابقه دوستانه داشت با تیم ملی یکجا شدند و در زمین مسابقه نیز حضور یافتند. 

دوم: نحوه تنظیم و اداره اردوگاه های تمرینی نیز خیلی جالب نبود. بازیکنان در آخرین روزها دعوتنامه دریافت می کردند و فرصت چندانی برای رسیدن به محل تمرینات نداشتند. بعد از مسابقه با تاجیکستان، بازیکنان و مقامات مستقر در داخل کشور حتی ویزای کویت را نداشتند و این باعث شد تا تیم ملی سه روز گرانبها را برای تمرین مشترک از دست بدهد. 

سوم: فدراسیون فوتبال در جذب یک تعداد بازیکنان خوب ناموفق بود. با اینکه فدراسیون دعوتنامه حضور در اردوگاه تمرینی در بحرین را به تعداد زیادی بازیکن فرستاد،  اما پیگیری لازم را با بازیکنان خوبی مثل شریف محمد، مشتاق یعقوبی و میلاد سالم انجام نداد. هر چند فدراسیون ادعا می کند که از همه امکانات دست داشته استفاده کرده، اما برای فدراسیون لازم بود زمینه ملاقات رو در رو با این بازیکنان را مساعد سازد. 

چهارم: تیم ملی کشور به وضوح در خط حمله مشکل داشت. در چهار مسابقه دوستانه و پنج مسابقه جام چلنج، افغانستان تنها 7 گل به ثمر رساند و از این جمله تنها یک گل توسط یکی از مهاجمین و آن هم در اوقات اضافی به ثمر رسیده است. سایر گل ها توسط خط میانی یا خط دفاع به ثمر رسیده اند. 

پنجم: جو سازی و سوء استفاده از شکست های تیم ملی. همین که تیم ملی در مرحله نیمه نهایی و مسابقه روی مقام سوم شکست خورد، یک تعداد مقامات فدراسیون فوتبال، از جمله آقای کارگر، همه تقصیر و گناه را به گردن اریش روت مولر انداختند. با اینکه آقای کارگر از هر کس دیگری سهم بیشتر در آماده سازی تیم داشت، اما در نهایت ناکامی تیم ملی برای رسیدن به فینال را به فلسفه مربیگری اریش روت مولر نسبت داد. 

ششم: یک تعداد بازیکنان خیلی ضعیف ظاهر شدند. به نظر می رسد عمر فوتبال ملی یک تعداد بازیکنان به سر رسیده است و فدراسیون فوتبال باید هر چه زودتر در فکر یافتن بازیکنان جایگزین باشد. 

هفتم: تیم افغانستان نیمکت ذخیره قوی ندارد. در مسابقات جام چلنج آسیا، مربیان روی 13 یا 14 بازیکن حساب می کردند و مدام 11 نفر را در ترکیب اصلی و دو یا سه نفر را به اجبار تعویض می نمودند. این نشانگر عدم اعتماد به نیمکت ذخیره بود. عملکرد بازیکنان ذخیره در مقابل تیم تاجیکستان، کویت و فلیپین تاثیر مستقیم در گرفتن چنین تصمیمی از سوی مربیان داشته است. مصدوم شدن یک تعداد بازیکنان کلیدی بعد از مسابقه با لائوس و استفاده از بازیکنان ذخیره نظم تیمی افغانستان را به هم ریخت و افغانستان نمایش قابل قبولی در مسابقه با فلسطین نداشت.


در مطالب آینده، پیشنهادات مشخصی برای تقویت تیم ملی در مسابقات بعدی ارائه می گردد.

۱۳۹۳/۳/۱۲

نظر یک هموطن مقیم اروپا در مورد عملکرد تیم ملی در جام چلنج


این مطلب را فخری سالم، پدر میلاد سالم، نوشته است و فوتبالنامه با کسب اجازت از ایشان، مطلب را باز نشر می نماید

امروزه همه آگاهند که بازی فوتبال آمیزه ای از برد و باخت است، و به طورطبیعی زمانی می برد و گاهی می بازد. اگر ببرند خوشحال و سرحال هستند وجشن پایکوبی میکنند واگر ببازند ناراحت و افسرده و غمگین که هردوحالت درابتدا یک امر طبعی است. ولی غیرطبعی ان خواهد بود بجای اینکه ازحالت سر به هوا و دل بتماشا خود را بیرون بکشیم و راهکارهای مناسب را پیدا کنیم 

درعوض بخاطرکتمان ضعف ها ونارسایی های خود دیگران رازیرساتور انتقادها وتوهین وتحقیربی مورد چند جوان احساساتی بی اطلاع قرارداده و جو بی اعتمادی وبدبینی را دراطراف انان که بنابه دلایلی شرکت کرده نتوانسته اند باندازیم که این عمل ما نه تنها ضعف ها وکمبودیهای ما را رفع نخواهد کرد بلکه سبب جریحدار شدن احساسات پاک انانیکه تاکنون ارزوی پیوستن به تیم ملی وطن را داشتند خواهد گردید . 

درچنین حالات مسئولین آگاه و با درایت همواره با تامل و اندیشه در چنین مواردی راه بیرون رفت را جستجو وپیدا میکند، نه ازبرد خود بیخود میشود و وظایف بعدی را فراموش وبالای افتخار بدست امده به اصطلاح لم میدهد و نه هم باخت را مانع پیشروی برای اینده خود تلقی مینماید .بردوباخت فوتبال یقینن عوامل بسياردارد تنها نیامدن یک بازیکن انهم که درزمینه خودما رسیدگی لازم کرده نتوانستیم ویا احيانا چند عامل ديگر. 

 بهرحال من فكرمیکنم به خیرما خواهد بود که بازنده شدیم تا برنده شدن.زیرا وقتیکه نميتوانيم ظرفيت برنده بودن را داشته باشيم بهتر است بازنده شویم تا به ضعف های خود متوجه شویم وجسورانه روی کمبود های خود انگشت بگذاریم .چنانکه اقدام جسورانه امروزی فدراسیون ورزشی افغانان مقیم اروپا درخوریاداوری است که راهکارهای پیشنهادی بسیارجالب را بخاطر انسجام وبهبود وضع فوتبال افغانستان درصفحه فسبوکی خود پیشکش نمودند که این رهکارها درجمع تدابیرکه برای رفع کمبودی ونارسایی ها فدراسیون فوتبال افغانستان مطرح خواهد کرد مدنظرباید گرفته شود . 

بیاید اعتراف کنیم که بردن ما رامغرور وبیحال ساخته بود و نخواستیم ضعف های خود رابدرستی ببينيم وبرای رفع ان کارهای جدی وعملی را انجام دهیم٬ وفقط درجریان بازی های چلنج کاپ بیکبارگی کشف کردیم که خط حمله ضعیف داریم چرابرای تشخیص ودیدن ان پیش ازبرگزاری مسابقات ازعینک تیزبین خود استفاده نکردیم بهرصورت٬ اما باختن٬ ما را مجبوروواداربه فهميدن ودیدن و جستوجو كردن کمبودی وخلا هاخواهد ساخت و اگرخداکمک کند كمي واقعبين باشيم بزودی ضعفها ونارسایی ها را پيدا ميكنيم وآماده میشويم براي کسب پیروزی های بعدی درمسابقات شاید بزرگتر ازامروز٬ وباید متوجه شده باشیم که بردن با ضعفهاي زياد هم فرقي با باخت ندارد. 

چون مانتوانستیم مسووليت حفظ برد خود رابه گردن بگيريم،چنانکه در مرحله بعدي دیدیم که باخت ما سنگينتر بود طوریکه در هفت مسابقه ای که در مرحله نهایی جام چلنج انجام داده، هیچ پیروزی نداشته است. در این هفت مسابقه، افغانستان 4 شکست خورده و 3 مساوی کرده است ودرچلینج کاپ ۲۰۱۴ یک برد٬ 2باخت و2 مساوی بهرصورت حالاکه بازی را باختیم باید نه تنها خودما را بلکه دیگران را هم بهتربشناسيم؛ وفاداران و فرصت طلبان را، و غيره و غيره را ٬

پیشنهاد من به مسئولین محترم اینست که باید توجه فرمایند که مغرورشدن و لمیدن بالای افتخار یک بردقهرمانی٬ که قهرمان جنوب اسیا شدیم ما را به جايي نخواهد رساند،بهتراست درگام نخست درساختاروهئیت رهبری فدراسیون فوتبال تجدید نظر صورت گیرد ودرگزینش وانتخاب دستیاران ترینرتیم ملی اقای (کارگر) که یکی ان تمام هوش وفکراو گرفتن عکسهای یادگاری وبرامدن ضروروغیر ضرور دررسانه های تصویری ومسافرت ها است ودیگری که بیچاره بدون عینک راه خود را پیداکرده هم نمیتواند به دیگران چه راه را نشان خواهد داد. که اینده فوتبال به انان سپرده شود٬لذالازم است درمورد تجدیدنظرصورت گیرد درعوض ازنیروی جوان و اشخاص بامسئولیت ازداخل وخارج کشوراستفاده شود درغیران برای جناب کارگر به تنهایی حل این همه دشواری ها مشکل خواهد بود و تیم ملی مابامشکلات موجود خودهمان جا خواهد بود كه قبل بوده است

دومین شکست افغانستان در مسابقات جام کاسپین


تیم ملی 16 سال افغانستان در دومین مسابقه اش در جام کاسپین در برابر تیم 17 سال آذربایجان شکست خورد. 

نیمه اول این مسابقه که چهل دقیقه داشت هیچ گلی را در بر نداشت، اما با آغاز نیمه دوم آذربایجان به حملات خود افزود و در مجموع سه گل به ثمر رساند. 

در این گروه به جز افغانستان، تیم های بلغاریا و آذربایجان قرار دارند. افغانستان با دو شکست از صعود به مرحله بعد حذف شده است، اما می تواند دو مسابقه دیگر را با تیم های رده سومی دیگر گروه ها انجام دهد. 

هنوز حریفان افغانستان مشخص نشده اند.